3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutluanıyor

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlanıyor. Bu çerçevede Bir çok Belediye ve sivil toplum kuruluşları çeşitli etkinlikler düzenliyor. "3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlu Olsun"

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutluanıyor

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlanıyor. Bu çerçevede Bir çok Belediye ve sivil toplum kuruluşları çeşitli etkinlikler düzenliyor.
 "3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlu Olsun"
Bugün tüm dünyada 3 Aralık Özürlüler Günü. Toplumun engelliler konusunda dikkatini çekebilmek ve daha duyarlı olmalarını sağlamak için her yerde çeşitli etkinliklerle kutlamalar  düzenleniyor. WHO'ya göre dünya nüfusunda 500 milyon engelli yaşıyor.

Türkiye'de nüfusun yüzde 12.29'u yani 8.5 milyon kişi engelli. Erkeklerde bu oran 11.10, kadınlarda yüzde 13.45 Engellilerin  herkes gibi 365 günü yaşadığı gerçeğinin görmezden gelinerek sadece 1 gün için gazete, tv ve kamuoyunda  gündeme getirilmemeli.

Bu  kutlamalardan biri Beykoz yapıldı.

Dünya özürlüler Günü kapsamında kutlamalardan biri balıkçı köyü olan Beykoz Anadolu Fenerinde hamsi ziyafeti vardı.

Dünya özürlüler Günü kapsamında balıkçı köyü olan Beykoz Anadolu Feneri’nde özel çocukların eğitim gördüğü Ayetullah Keser Eğitim ve Uygulama Okulu, Dünya Engelliler Günü’nü Hamsi Festivali ile kutladı.

Bir kutlama da Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'den geldi.

Yüksel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, bir insanın engelli olmasının, diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve başarılı olması için engel teşkil etmediğini belirterek, sıkıntı ve zorlukların olabileceğini, ancak her şeye rağmen yaşama sevincinin hiçbir şekilde kaybedilmemesi gerektiğini ifade etti.

Yüksel, engellilerin, topluma uyumun sağlanmasında "sosyal devletin" rolüne dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Engelli insanların sadece özel koruma önlemleri içerisine alınmaları yeterli değil, asıl önemli olan engellilerin eğitim imkanlarının hazırlanması suretiyle kendi toplumlarıyla kaynaştırılması ve nihayet istihdam şartları yaratılarak, ekonomiye etkin bir şekilde katılmalarının sağlanmasıdır.

Artık hepimiz biliyoruz ki huzurlu ve güvenli bir toplum yaratılmasının yegane yolu, engelli vatandaşlarımızın toplum ile derhal uyumlaştırılması ve onların toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesidir. Bu husus, esasen sosyal devletin tarifidir ve bunun yerine getirilmesi de sosyal devletin asli görevidir."

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde, yaşanılan bütün sorunların en kısa sürede çözüme kavuşturulması temennisini dile getiren Yüksel, "yürekleri sevgiyle dolu olan tüm engelli vatandaşları kucakladığını, saygıyla selamladığını" ifade etti.        Kaynak: Ataşehirliyiz.net/Recep KENAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER