2 bin dolar maaşlı iş!

2 bin dolar maaşlı iş!

2 bin dolar maaşlı iş!
DTO Başkanı Kalkavan, Piri Reis Üniversitesi ile sektöre daha fazla denizci kazandırmak istediklerini söyledi

Dünya denizciliğinin istihdam açığı olduğunu söyleyen Deniz Ticret Odası (DTO) Başkanı Metin Kalkavan, Türkiye’nin ilk ve tek denizcilik ihtisas üniversitesi olan Piri Reis Üniversitesi ile sektöre daha fazla denizci kazandırmak istediklerini söyledi.

Bu üniversiteden mezun olan kaptan ve baş mühendislerin işinin hazır olduğunu anlatan Kalkavan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu öğrenciler mezun olup işe başladıklarında en az 2 bin dolar maaş alacak. Zamanla bu maaş, 5 bin dolara en geç 5 yıl içinde de 12 bin dolara kadar çıkıyor. Kruvaziyer gemilerde kaptan oldukları taktirde de 30 bin dolar aylık alacak. Üniversitemizden mezun olacaklara işiniz hazır maaşınız yüksek diyoruz. Çünkü bütün Türk armatörler bu üniversite mezunlarını öncelikli olarak işe alacak.”

DTO BÜTÇESİ
Türkiye’nin denizcilik sektöründe istihdam açığı olmadığını ancak yabancı eleman kullanımının fazla olduğunu belirten Kalkavan şöyle konuştu, “Dünya piyasasında ciddi boşluklar var. Türkiye olarak denizcilik eğitimine yatırım yapan örnek ülkelerden biriyiz. DTO olarak bütçemizin bu yıl yüzde 50’sini önümüzdeki yıl da yüzde 100’ünü üniversiteye aktarmayı planlıyoruz. Rekabeti ülke içinde değil dünyayla yapmaya çalışıyoruz. Bunu Kıbrıs’ta da yaymaya çalışıyoruz. Bizim küçük olduğumuza bakmayın, atom gibi ses getireceğiz.”

ÇOK YÖNLÜ
Çin’in denizcilik eğitimine büyük yatırım yaptığını belirten Kalkavan, “Denizciliğin çekiciliği var. Ara işçiye önem veren ve milli eğitimle iletişim halinde bir eğitim kurumu haline gelmeyi amaçlıyoruz. Sektörel bazda bakıldığında en çok ara insan gücü, denizcilik sektöründe yetiştiriliyor. Gemide çalışan mühendisler, çok yönlü olarak yetiştirilmeleri sayesinde, ödemeler azaldığı takdirde karaya çıkıp otellerin teknik müdürü olarak da çalışabiliyor” diye konuştu.

htekonomi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109