14 yaşında roman yazdı, ödülleri kaptı

Türkiye'nin en genç roman yazarı ünvanına sahip olan Rana Demiriz, üçüncü romanı "Donmuş Ateş"i tamamladı

14 yaşında roman yazdı, ödülleri kaptı

14 yaşında yazdığı "Gölgedeki Işıklar" adlı romanı ile Türkiye'nin en genç roman yazarı ünvanına sahip olan Rana Demiriz, bir ilke daha imza attı.

2011 yılının başında serinin ikinci romanı "Yüzleşme"yi çıkarmasının ardından şimdi üçüncü romanı "Donmuş Ateş"i tamamlayan Demiriz, 16 yaşında üç roman yayınlayan en genç yazar oldu. Fantastik romanlarından oluşan "Gölgedeki Işıklar" serisinin ilk kitabıyla üstün bir başarı sağlayan Rana, gösterdiği bu başarından dolayı Başbakanlık dahil birçok kamu kuruluşu tarafından da ödüllendirilmişti.

Toplam 1150 sayfa ve 65 bölümden oluşan 3 kitaplık bu seri,  başarısının bir tesadüf olmadığını kanıtladı. Genç yazar, şimdiden serinin dördüncü kitabına başlayarak, gelecekte saygın yazarlar arasına gireceğinin sinyalini veriyor. Demiriz, sadece edebiyat değil, sanatın tüm dallarında başarışını gözler önüne seriyor.

Plastik sanatlar,  resim, fotoğraf gibi pek çok sanat dalında yetenekli olan genç yazar, son kitabı "Donmuş Ateş" için kurguladığı sahneleri resimlere dökerek ilk sergisini açıyor. Ataşehir Doğa Koleji'nin Sanat Sokağı'nda dün açılan sergi, 24 Aralık 2011 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER