1 Mayıs Taksim'de Coşkuyla kutlanıyor

İstanbul'da 1 Mayıs kutlamasi için çalışanlar üç koldan Taksim'e aktı. İstanbul'da 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutlayan çalışanlar, 3 koldan Taksim Meydanı'na yürüyüşe geçti.

1 Mayıs Taksim'de Coşkuyla kutlanıyor
Tertip komitesi ve İstanbul Emniyeti tüm hazırlıklarını tamamladı. Erken saatlerde meydan ve çevresinde dedektör köpeklerle bomba araması yapıldı.

İşçiler sabah Dolmabahçe, Şişli ve Şişhane'de belirlenen noktalarda toplanmaya başladı.

Basının büyük ilgisini çeken ve kendilerine Antikapitalist Müslüman Gençler adını veren grup ise Fatih'ten yürüyüşe geçti.

Katılımcılar titiz bir aramadan geçirildi. Polis helikopterleri meydanı ve buraya çıkan yolları havadan sürekli kontrol etti. Yürüyüşe bazı taraftlar grupları da katıldı.

Çapkın Taksim'de İncelemelerde Bulundu

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 1 Mayıs kutlamalarının yapıldığı Taksim Meydanı'nda incelemelerde bulundu. İşçilerin huzur içinde bayram kutlaması için çalıştıklarını aktaran Çapkın, şunları söyledi:

"İstanbul genelinde 1 Mayıs ile ilgili 20 bine yaklaşan polis görev yapıyor. İşçilerin huzur içinde bayram kutlaması için çalışıyoruz. Bu sene Cumhuriyet Anıtı ile ilgili ek tedbirler aldıklarını belirtti. Amacımız anıtın üzerine çıkarak herhangi bir kışkırtmaya sebep olacak gösteri, görüntü vermemektir. Ben şimdiden bütün işçilerimizin 1 Mayıs bayramını kutluyorum. Nice 1 Mayıslar diliyoruz."
www.atasehirweb.com

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2012, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER