Turkiye Maps Türkiye Uydu Görüntüsü 2012

Turkiye Maps Türkiye Uydu Görüntüsü Türkiye, idari ve mahalli şartlar göz önünde bulundurularak çeşitli idari bölümlere ayrılmıştır

Turkiye Maps Türkiye Uydu Görüntüsü 2012



Turkiye Maps Türkiye Uydu Görüntüsü


Turkey Map Maps

Idari bölümler

Türkiye, idari ve mahalli şartlar göz önünde bulundurularak çeşitli idari bölümlere ayrılmıştır. Merkezi idare kuruluşu bakımından illere, iller ilçelere, ilçeler ise köylere ayrılmıştır. Bunlara Mülki Idare Bölümleri denir. Idari bölümlerin tespitinde coğrafi durumları, ekonomik şartları, kamu hizmetlerinin gerekleri ve ulaşım durumları dikkate alınmaktadır. Türkiye'de en büyük idari birime il adı verilir. Bir il; il merkezi, ilçe merkezleri ve ilçelere bağlı bütün köyleri kapsar. Illerde yönetme ve yürütme görevini, devletin atadığı valiler yerine getirir. Cumhuriyetin ilk yıllarında 63 olan il sayısı, değişen şartlar ve ihtiyaçlara göre bugün 81'e ulaşmıştır. Gelişmiş bir çok ilçe de il olmayı beklemektedir.

Ilden daha küçük idari birimlere ilçe adı verilir. Her il, büyüklüğüne göre çeşitli sayıda ilçelerden oluşur. Ilçelerde mülki amire Kaymakam adı verilir. En küçük idari birime ise köy adı verilir. Muhtar tarafından yönetilen köy, yönetim açısından ilçe merkezine bağlıdır.

Son nüfus sayımına göre Türkiye'de 81 il, 850 ilçe ve 35.000'den fazla köy bulunmaktadır.

Türkiye'nin büyük şehirleri

Istanbul 12.077.164 Ankara 4.638.939 Izmir 3.851.978 Bursa 2.532.963

Türkiye'nin en kalabalık ve en az nüfuslu şehirleri
Türkiye'nin 81 ili vardır. Türkiye'nin en büyük nüfuslu ili Istanbul'dur. Türkiye'nin en az nüfuslu ili ise Kilis'tir.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2012, 22:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER