Topbaş’tan Galatasaray Spor Kulübü’ne ziyaret

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türk Telekom Arena'da Kulüp Başkanı Ünal Aysal’a iade-i ziyarette bulundu. Başkan Kadir Topbaş’ı stadyum girişinde karşılayan Ünal Aysal, “Burası da sizin bir yeriniz.. Kendi yerinize hoş geldiniz” dedi.

Topbaş’tan Galatasaray Spor Kulübü’ne ziyaret

Ünal Aysal’ın makam odasında basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Topbaş, “Sayın Başkan bize kısa bir süre önce ziyarette bulunmuştu. Bizde kendilerine iade-i ziyarette bulunduk. Galatasaray bize milletçe Avrupa Şampiyonluğu yaşatmış ve dünyanın tanıdığı bir kulüp haline gelmiş, bundan dolayı da gurur duyduğumuz bir kulüp olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

İstanbul kulüplerinin Türk sporuna önemli katkıları olduğunu kaydeden Başkan Topbaş, “Gönlümüzün istediği sporun centilmenliğini insanlara yayan, sporun tüm dallarında başarıya ulaşan, spora hizmet eden anlayışın devam etmesidir. Zaman zaman tribünlerde gördüğümüz nahoş hadiselere fırsat vermeyecek büyük kulüplerimizin model olmalarını arzu etmekteyiz” dedi.

“Kulüp taraftarları spor müsabakalarını sporun ahlakına yakışır şekilde izlemeyi kendilerine prensip edinmelidir.” diyen Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Gönlümüzden geçen şudur. Taraftarların aileleriyle çocuklarıyla stadyumlara gelmesi. Statları doldurmaları. Hatta büyük maçlarda, derbilerde bile, ailenin kendi içerisindeki farklı taraftarları bile formalarını giyerek yan yana izleyebilmesini arzu etmekteyiz. Ünal Bey, inanıyorum ki döneminde de Galatasaray’a kendi nezaketini ve zarafetini yansıtacaktır. Kulüplere düşen de budur, beklentiler de budur" dedi.

Başkan Topbaş, geçtiğimiz cumartesi günü hayata gözlerini yuman Galatasaray’ın eski başkanlarından Ali Uras’ı da anarak, “Ali Uras Galatasaray'a önemli hizmetler vermiş, kulüp başkanlığı yapmış, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'nı yürütmüş önemli bir insandı” dedi.

Başkan Ünal Aysal’da Başkan Kadir  Topbaş’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, "Bugün ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım, hep beraber, değerli başkanımızı burada ağırlamaktan dolayı son derece mutluyuz. Hakikaten bu kadar sıkışık zamanda bize vakit ayırmaları ve buraya kadar teşrif etmeleri bizi son derece onurlandırdı. İnşallah bundan sonra daha sık görüşme ve ağırlama imkanı buluruz” dedi.

Arena Stadyumu’nun yapılmasında Başkan Kadir Topbaş ve ekibinin çok büyük katkıları olduğunu kaydeden Aysal, “Bunun için de tekrar teşekkür etmek istiyorum. Her vesileyle bunu tekrarlıyoruz. Biz, Galatasaray camiası olarak bize yapılan iyiliklere, verilen desteklere her zaman şükran borcumuzu ödemek için fırsat arıyoruz. Kendileri bize bugün o fırsatı verdiler. Çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ziyarette Başkan Ünal Aysal’ın yanı sıra 2. Başkan Ali Dürüst, Başkan Yardımcısı Refik Arkan, Yönetim Kurulu üyesi Abdurrahim Albayrak ve Emir Sarıgül’de yer aldı. Başkan Ünal Aysal, Kadir Topbaş'a Arena Stadyumu’na katkılarından dolayı plaket verirken, Başkan Kadir Topbaş’da Ünal Aysal'a Kız Kulesi desenli İznik çinisi hediye etti.

Galatasaray Spor Kulübü - Tarihi -
Kazandığı Kupalar -
Adres ve Telefon Numaraları

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2012, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER