Şampiyon Galatasaray

Spor Toto Süper Lig'in 2012 - 2013 yılı Şampiyonu Galatasaray Oldu

Şampiyon Galatasaray
Şampiyon Galatasaray

Spor Toto Süper Lig'in 2012 - 2013 yılı Şampiyonu Galatasaray Oldu

GALATASARAY ŞAMPİYONLUK FOTOLARI

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray evinde Sivasspor ile karşılaştı. Türk Telekom Arena'da oynanan mücadeleyi 4-2 kazanan Terim'in Aslanları 2012/13 sezonunda şampiyonluğa ulaştı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 8. ve 60. dakikalarda Selçuk İnan ile 53. ve 75. dakikada Burak Yılmaz kaydetti. Bu arada Umut Bulut 89. dakikada gördüğü kırmızı kart nedeniyle oyun dışında kaldı.

Bu skorun ardından sarı-kırmızılı ekibimiz puanını 68'e çıkardı ve Fenerbahçe ile puan farkını 10'a yükselterek liderliği garantiledi.

Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray Şükrü Saraçoğlu'nda Fenerbahçe ile karşılaşacak.

DEFANSTA DANY'NİN YERİNE GÖKHAN ZAN

Galatasaray teknik direktörü Faith Terim takımını sahaya 4-4-2'ye yakınsayan bir formatla çıkardı.

Kalede Muslera, savunmanın sağında Eboue, solunda Riera, ortasında Semih Kaya ve Gökhan Zan, önlerinde Felipe Melo ve oyun kurucu olarak Selçuk İnan, solda Sneijder, sağda Hamit Altıntop, ileride ise Didier Drogba ve Burak Yılmaz ikilisi yer aldı.

SELÇUK ŞAMPİYONLUK YOLUNU AÇTI!

Zaferi Arena'da bu haftadan yaşamak isteyen Galatasaray, karşılaşmaya oldukça hızlı ve baskılı başladı. Taraftarının büyük desteği ile sarı kırmızılılar, ilk tehlikesini Hamit'le yaşattı.

Galatasaray hızlı gelişen bir pozisyonu faulle durduruldu. Ceza sahasına çaprazdan girmeye çalışan Burak Yılmaz, Jan Rajnoch'un müdahalesiyle yerde kaldı.

Duran topun başına gelen Selçuk İnan, sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşu golle sonuçlandırdı ve tribündeki sarı kırmızılı taraftarları 8. dakikada ayağı kaldırdı.

GOLDEN SONRA KONTRA FUTBOLU

Golden sonra daha kontrollü bir görüntüye bürünen Galatasaray, Burak Yılmaz ve Didier Drogba ile rakip yarı alanda tehlikeler yakaladı.

Topu ayağında tutmayı planlayan bir görüntüde bulunan takımımız, ilk yarı sonunda şampiyonluk yolunda önemli bir adım attı. İlk yarı 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARIYA BASKILI BAŞLANGIÇ

Galatasaray'ın bu maçtaki teknik sorumlusu Hasan Şaş da, Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay da ikinci yarıya karşılaşmaya başladıkları 11'le devam ettiler.

Ön alanda daha çok adamla pres yapmaya başlayan ve Sivasspor'a rahat hazırlık pasları yaptırmayan sarı kırmızılı ekip, yine de tempoyu fazla yükseltmeden rölanti bir şekilde oynama isteğindeydi.

ARENAYI 'KRAL' YIKTI!

Oyunun kontrolünün Galatasaray'da olduğu bu dakikalarda, sarı kırmızılı takım sağ kanattan etkili geldi. Fildişili sağ bek Eboue ileri çıktığı pozisyonda Burak'a ara pasını verdi.

Sağ çaprazdan sert ve düzgün bir vuruş yapan Spor Toto Süper Lig'in son gol kralı, 53. dakikada farkı 2'ye çıkartarak Türk Telekom Arena'daki coşkuyu artırdı. Golden sonra tribünler şampiyonluk şarkıları söylemeye başladı.

Golden sonra G.Saray teknik sorumlusu Hasan Şaş Wesley Sneijder'i oyundan alıp Nordin Amrabat'ı oyuna dahil etti.

SELÇUK MUHTEŞEM ASTI, GÖREV TAMAMLANDI!

Orta sahada topla buluşan Selçuk İnan, Rajnoch'tan şık bir şekilde sıyrıldı. Kafasıyla topu düzelten Selçuk, yarım voleyle kalecinin üzerinden topu ağlarla buluşturdu ve farkı 60. dakikada 3'e çıkardı.

Arena'da coşku en yüksek seviyesine çıktı ve şampiyonluk kutlamaları başladı. Bu golün ardından Galatasaray skoru bulmanın ve şampiyonluk ipini göğüslemiş olmanın rahatlığıyla oynamaya başladı.

KRAL '4' YAPTI!

G.Saray 75'te Burak Yılmaz'ın karşı karşıya kaldığı pozisyonda farkı dörde çıkardı.

Rölantide devam eden maçta Kadir Bekmezci ceza sahası dışından güzel bir kesmeyle topu köşeye gönderdi ve 80. dakikada farkı 3'e indirdi.

89. dakikada Umut Bulut'un gördüğü iki sarı kart sonucunda kırmızı kart ile oyun dışında kalması can sıkan tek gelişme oldu.

Karşılaşmanın devamın başka gol olmayınca G.Saray maçı 4-2 önde bitirdi ve şampiyonluğunu ilan etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2013, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER