Galatasaray:2 Fenerbahçe:1

Sarı kırmızılılar, Fenerbahçe'yi sahasında 2-1 mağlup etti ve derbiyi kazanan taraf oldu..

 Galatasaray:2 Fenerbahçe:1
 Galatasaray:2 Fenerbahçe:1

Sarı kırmızılılar, Fenerbahçe'yi sahasında 2-1 mağlup etti ve derbiyi kazanan taraf oldu..

Fenerbahçe'yi Sneijder yıktı!


Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 6. hafta maçında Galatasaray sahasında Fenerbahçe'yi 2-1 yendi.Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 6. hafta maçında Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena'da oynanan dev derbiyi Galatasaray, Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder'in 88 ve 90+1. dakiklarda attığı gollerle 2-1 kazanırken, Fenerbahçe'nin tek golü 90+5. dakikada Alper Potuk'tan geldi. Fenerbahçe'de Bruno Alves 53. dakikada direkt kırmızı kart gördü. Galatasaray bu galibiyetle puanını 13'e çıkararak maç fazlasıyla liderliğe yükseldi, Fenerbahçe ise 10 puanda kaldı.

İLK YARI

Karşılaşmaya etkili başlamak isteyen Galatasaray, ilk dakikalarda  Fenerbahçe kalesine kanatlardan geliştirdiği ataklarla tehlike yaratmaya  çalıştıysa da bunda başarılı olamadı ve oyun temposunu da çabuk kaybetti. Rakibi  karşısında orta sahayı geçmekte zorlanan sarı-kırmızılı takımın bu bölgede  kaybettiği toplar da kalesine tehlike olarak döndü. Özellikle rakibinin Emenike  ile yakaladığı pozisyonlarda kalesinde gol tehlikesi yaşayan Galatasaray, ilk  yarıyı 0-0 beraberlikle kapattı.

Galatasaray'ın ilk dakikalardaki baskısını çabuk kıran Fenerbahçe,  orta alanda topa sahip olarak oyunu rakibinin sahaya yığmaya çalıştı. Özellikle  kanatları Kuyt ve Alper ile iyi kullanan sarı-lacivertli takım, ileride Emenike  ile gol arayışına girdi. Etkili savunmasıyla ilk yarıda rakibine neredeyse  pozisyon vermeyen Fenerbahçe, hücumda ise yakaladığı fırsatları değerlendiremedi  ve soyunma odasına 0-0 berabere gitti.

5. dakikada Sneijder'in pasıyla sağdan içeri kateden Olcan Adın'ın  şutunda top savunmadan döndü. Ceza sahası önünde topu kontrol eden Dzemaili'nin,  Burak Yılmaz'a atmak istediği ara pasında ise son anda savunma araya girerek,  tehlikeyi uzaklaştırdı.

6. dakikada Kuyt'un sağ taraftan ortasında, Alper Potuk'un arka  direkte yaptığı kafa vuruşunda top savunmada Chedjou'dan döndü.

12. dakikada Burak Yılmaz'ın pasında, Olcan Adın'ın ceza alanı  dışından sert şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

17. dakikada Meireles'in uzak mesafeden yerden sert şutunda, kaleci  Muslera yatarak meşin yuvarlağı oyun alanına çeldi.

18. dakikada Kuyt'ın soldan ortasında ceza sahasına topla buluşan  Emenike'nin dönerek yaptığı vuruşta, top üstten auta çıktı.

34. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan yaptığı ortada, ceza sahasında  Emenike'nin gelişine vuruşunda top auta gitti.

41. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Meireles'in ara pasıyla  ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kalan Emenike'nin yaptığı vuruşta  meşin yuvarlak farklı biçimde auta çıktı. Nijeryalı futbolcu, bu pozisyonda topa  vurmadan önce rakibinin arkadan darbesiyle dengesinin bozulduğu gerekçesiyle  penaltı kararı bekledi.

Kalan sürede sonuç değişmedi ve sezonun ilk lig derbisinde ilk yarı  0-0 tamamlandı.

İKİNCİ YARI



GALATASARAY: 2 - FENERBAHÇE: 1

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Galatasaray:
Muslera, Veysel Sarı, Chedjou, Semih Kaya, Tarık Çamdal,  Melo, Selçuk İnan, Dzemaili, Olcan Adın, Sneijder, Burak Yılmaz
Teknik Direktör: Cesare Prandelli

Fenerbahçe
: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Kadlec, Caner Erkin,  Mehmet Topal, Emre Belözoğlu (Dk. 34 Selçuk Şahin), Meireles, Alper Potuk, Kuyt,  Emenike
Teknik Direktör: İsmail Kartal

Goller: Dk. 88 ve 90+1 Wesley Sneijder (Galatasaray), Dk. 90+5 Alper Potuk (Fenerbahçe)
Kırmızı Kart: Dk. 53 Bruno Alves (Fenerbahçe)
Sarı Kart: Dk. 45+2 Selçuk İnan (Galatasaray)

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2014, 21:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER