Galatasaray, İstanbul'a Kupayla dönüyor

Emirates Cup, Emanuel Eboue'nin Emirates'e, Didier Drogba'nın ise bir Premier Lig stadına dönüş turnuvasıydı

Galatasaray, İstanbul'a  Kupayla dönüyor
Galatasaray, İstanbul'a  Kupayla dönüyor

Emirates Cup, Emanuel Eboue'nin Emirates'e, Didier Drogba'nın ise bir Premier Lig stadına dönüş turnuvasıydı

Fatih Terim ve yardımcıları Ümit Davala ile Hasan Şaş için ise UEFA finalinden 13 yıl sonra yeniden bir Arsenal eşleşmesiydi. Takımların kadrosu, maç başında sarı-kırmızı taraftarlar arasında kaşların kalkmasına neden oldu.

Terim, Drogba, Sneijder kulübede, Selçuk İnan yok, yerlerine Engin Baytar, Umut Bulut ve Elmander'le başlamayı tercih etmişti

Arsenal ise, Cazorlo'nun yanısıra Napoli karşısında oyuna girdikten sonra fark yaratan Theo Walcott, Alex Oxlade-Chamberlain'i ilk 11'de oyuna sürmüştü.

İlk yarıda da takımlar arasındaki güç dengesi sahaya da yansıdı.

Özellikle Elmander ve Engin Baytar'ın orta sahada etkili olmayışı, Melo'nun da Porto maçının aksine Arsenal karşısında maça kötü başlaması üstünlüğün Arsenal'e geçmesine neden oldu.

Napoli karşısında ilk yarıda 2-0 geriye düşen Arsenal, bu kez yeniden geri dönüş sıkıntısı yaşamamak için olsa gerek, baskılı oynadı, Galatasaray'ın oyun kurmasına izin vermedi.

Aradığı golü de 40. dakikada Walcott'un ortasından buldu. Arsenal'in yıldızının kaleye gönderdiği topu karşılamayan sarı-kırmızı savunma kaleci Muslera'yı yanılttı, aslında günün en iyi isimlerinden olan Uruguaylı kaleci harekete geçtiğinde ise geç kalmıştı.

Aslında golden önce ısınmaya gönderilen sarı-kırmızı isimler Terim'in de kenardan gördüklerinden hiç memnun olmadığını, müdahaleye hazırlandığını ortaya koyuyordu.
Drogba'nın dönüşü

İkinci yarıya sakatlanan Engin Baytar'ın yerine Ceyhun Gülselam, Elmander ve Umut Bulut'un yerine Sneijder ve Drogba'yla başlayan sarı-kırmızılılar özellike Fildişi Sahilli yıldızının hem topsuz hem de toplu mücadeledeki oyunuyla ibrenin de Galatasaray'a dönmesinde büyük rol oynadı.

Arsenal yine etkiliydi gerçi, Olivier Giroud'yla gole çok yaklaştığında başarılı olan Uruguaylı kaleciydi.

Sneijder sakatlıktan çıktıktan sonra ilk kez takımının kalesine geçen Szczesny'yi uzaktan yokladı. Öncesinde Drogba'nın şutunu önleyen Arsenal kalecisi, Hollandalı yıldıza karşı da başarılıydı.

Maçın sonlarına doğru Galatasaray'ın baskısı yoğunlaştı, 78. dakikada sol taraftan yapılan ortaya çıkmak isteyen Drogba'nın Ignasi Miquel itilmesine İngiliz hakem Jon Moss'un kararı penaltı oldu.

Arsenal menajeri Arsene Wenger, penaltı kararını 'çok ucuz' bulmuştu, 'klasik Drogba' sözleriyle yorumladı maç sonunda.

Topun başına gelen Fildişili yıldız, Premier Lig'de Chelsea forması altında oynarken sıklıkla yaptığı gibi yeniden Arsenal filelerini bulmakta zorlanmadı.

Bu golden bir kaç dakika sonra da Sneijder'in uzun pasını altı pasın üzerinde kontrol etti Drogba, önce Per Mertesacker'i geçti, ardında karşı karşıya kaldığı Arsenal kalecisinin üzerinden filelere gönderdi topu.

Maçın sonunda Galatasaray sezonun ilk kupasını Emirates'te kaldırırken, taraftarlar bir özel turnuvada da olasa UEFA Kupası finalinin 'rövanşını vermedikleri için tatmin olmuş' bir şekilde stattan ayrılıyorlardı.

Fatih Terim ilk yarıdaki oyundan memnun olmadığını söyledi, sezonun ilk kupasını kaldırdıkları için de mutlu olduklarını vurguladı, ''Bu daha başlangıç'' dedi.

Galatasaray, Londra'dan keyifli ayrılıyor olmalı. Londra'daki taraftarları da umutlu görünüyordu maç sonunda.
Emirates'te Taksim pankartı

Tribünler ise, en azından bir kısmı, Türkiye gündeminden kopuk olmadıklarını ortaya koydular.

Galatasaray kale arkasında bir grup İngilizce, ''Her yer Taksim, her yer direniş'' anlamına gelen, ''Everywhere is Taksim, everywhere is resistance'' pankartı açtı, bu slogana eşlik edenler de oldu.

bbc

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2013, 02:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER