EFSANE KALECİYİ EŞ HASRETİ YATAĞA DÜŞÜRDÜ

Galatasaray ve Milli Takımızın unutulmaz kalecilerinden Turgay Şeren, geçen sene bugün kaybettiği eşi Fatma Füsun Şeren’in acısından dolayı kendisini bir türlü toparlayamadı.

EFSANE KALECİYİ EŞ HASRETİ YATAĞA DÜŞÜRDÜ
EFSANE KALECİYİ EŞ HASRETİ YATAĞA DÜŞÜRDÜ
 
Galatasaray ve Milli Takımızın unutulmaz kalecilerinden Turgay Şeren, geçen sene bugün kaybettiği eşi Fatma Füsun Şeren’in acısından dolayı kendisini bir türlü toparlayamadı.

Turgay Şeren’i  Beşiktaş Ulustaki evinde ziyaret eden AK Parti Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Okul, AK Parti İlçe Başkanı Faysal Koçer ile partililer Şeren’e  moral verdiler.

KEŞKE EŞİM YANIMDA OLSAYDI...

Ziyaretlerin kendisine moral verdiğini belirten efsane kaleci Turgay Şeren duygularını şöyle aktardı: "Tek başıma bir evde hayatımı sürdürmeye çalışıyorum. Can sıkıntısından patlıyorum.Sizin gibi sevdiğim dostlar gelince çok hoşuma gidiyor. Keşke şu an eşim yanımda olsaydı da bu kadar tanınmış bir insan olmasaydım. Sıradan bir insan olsaydım. Onu aklımdan hiç çıkartamıyorum. Onun ölümünden sonra yatağa düştüm hastalığıma bile teşhis koyamadılar.Şimdi tedavi oluyorum, teşhis koyarlar diye bekliyorum."

ATATÜRK, TÜRK AY DEDİ TURGAY KALDI


Turgay Şeren ziyaretlte ismiyle ilgili anısını da şöyle anlattı: "Rahmetli babam Atatürk’ün baş katibiydi. 1932 yılında  doğduğumda babam Atatürk’e nezaketen 'ne isim koyalım' diye sormuş. Atatürk’de Türk ay ismini koyabilirsin demiş. Aslında o günden beri nüfus cüzdanımda ismim Türk ay olarak yer alır. Futbol takımında hep Turgay diye seslendikleri için Turgay olarak kaldı. Fakat yurt dışına gittiğimizde Türk ay diye anons ederlerdi. Fakat ben hayatımı ve 19 senemi tribünde maçlara, antrenmanlara gelen taraftarlarla yaşadım. Beni onlar Turgay Şeren yaptılar. Galatasaray Lisesi'nde okumak beni Galatasaray'a yaklaştırdı ve beni Galatasaray Lisesi'nde okutan Devlete de minnet borçluyum."

BEŞİKTAŞ’DA HİZMET KAZANSIN


Beşiktaş İlçesine hizmet etmek için aday olduğunu belirten Ak parti Belediye başkan adayı Zeynel Abidin Okul ‘Beşiktaş ilçesi çok önemli eski ve tarihi   ilçelerimizden biridir. Bende 4 kuşak Beşiktaş ilçesinde yaşıyorum ve burada doğdum burada büyüdüm. Beşiktaş halkı müsaade ederse sevdiğim bu ilçeye hizmet etmek istiyorum. Şu an ilçede çok eksik var ve birbirinden önemli projeleri Beşiktaş için hayata geçirmek istiyorum.’dedi.
 
Kutu: TURGAY ŞEREN - BERLİN PANTERİ

1932'de doğan Galatasaray Lisesi mezunu Turgay Şeren, Galatasaray tarihinin en büyük kalecilerinden biridir. 1950 yılında ilk kez A Milli Takımı'nın kalesinde görev alan Şeren tam 49 kez Milli Takım forması giydi ve 35 kez kaptanlık görevini üstlendi. 1951 yılında A Milli Takımın Federal Almanya ile oynadığı 2-1`lik zafer maçında kalesinde devleşerek müthiş bir performans sergiledi. Alman Kicker dergisi Türk milli takımının kalecisi Turgay Şeren'i 'Bir insan nasıl olur da bu kadar yükseğe sıçrayabilir?' başlığıyla kapak yaptı. Bu maçta sergilediği kahramanca oyunculuğu sayesinde 'Berlin Panteri' lakabını alan Şener o zaman daha on sekiz yaşındaydı.

1959 yılında Galatasaray kaptanlığını alan Turgay Şeren 1966'da futbolu bırakana kadar bu görevi sürdürdü. Harika refleksleri ve alışılmadık gol hamleleri sayesinde zamanının en iyi kalecilerinden biri oldu 19 yıl Galatasaray'da oynayarak rekor kıran Turgay Şeren 1966'da futbolu bıraktıktan sonra Galatasaray da dahil olmak üzere çeşitli takımlarda teknik direktörlük yaptı. Futboldan hiç kopmayan Şeren, spor yazarlığı, yorumculuk ve Profesyonel Futbolcular Derneği'nin başkanlığını yaptı.



Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2014, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER