İstanbul'un Taraftar Haritası; “Anadolu'da Fenerbahçe, Avrupa'da Galatasaray“

Türkiye'nin elektronik şans oyunları sitesi Bilyoner ilçelere göre üyelerinin tuttuğu takımları belirledi. Anadolu Yakası'nın şampiyonu Fenerbahçe, Avrupa Yakası'nın ise Galatasaray İstanbul'un Taraftar Haritası Bilyoner.com ilçelere göre İstanbul'un taraftar haritasını çıkardı

İstanbul'un Taraftar Haritası;  “Anadolu'da Fenerbahçe, Avrupa'da Galatasaray“

Türkiye'nin elektronik şans oyunları sitesi Bilyoner ilçelere göre üyelerinin tuttuğu takımları belirledi.
Anadolu Yakası'nın şampiyonu Fenerbahçe, Avrupa Yakası'nın ise Galatasaray
İstanbul'un Taraftar Haritası
Bilyoner.com ilçelere göre İstanbul'un taraftar haritasını çıkardı

İstatistikler ilginç sonuçlar ortaya koyarken, Anadolu Yakası'nda %36'lık taraftar yüzdesine sahip olan Fenerbahçe ile Avrupa Yakası'nda ortalama %36 oranında Bilyoner.com üyesi taraftarı bulunan Galatasaray, iki yakanın şampiyonları oldu.

Bilyoner.com, yayınladığı taraftar haritasıyla İstanbullu üyelerinin desteklediği takımları ortaya çıkardı. İstatistiklere göre Anadolu ve Avrupa Yakası'nda farklı sonuçlar dikkat çekerken, ezeli rekabetin burada da devam ettiği görüldü.

İstanbul'un iki yakasında ortaya çıkan sonuçlar farklılık gösterdi. Fenerbahçe'nin evi olarak bilinen Kadıköy'ün de içinde bulunduğu Anadolu Yakası'nda Bilyoner.com üyesi taraftarların %36'sının Fenerbahçe'yi desteklediği görüldü. Bu yakada oturanların ortalama %33'ünün Galatasaray, %21'inin ise Beşiktaş taraftarı olduğu da belirlendi.

Avrupa Yakası'nda yaklaşık %36'lık bir taraftar yüzdesine sahip olan Galatasaray galip geldi. Galatasaray'ı ortalama %31'lik oranla Fenerbahçe, %22'lik oranla ise Beşiktaş taraftarları takip etti.

Kadıköy'de taraftarların %43'ünün sarı lacivertli takımı desteklediği görülürken, %57'lik kesimin farklı takımları tuttuğu dikkat çekti.

Beşiktaş'ta oturan taraftarların ise %42'sinin tercihi siyah beyaz renklerden yana olurken, burada da futbol severlerin %58'inin tercihi diğer takımlardan yana oldu.

Ali Sami Yen Stadı'nın bulunduğu Mecidiyeköy'ün bağlı olduğu Şişli ilçesinde ise Galatasaray taraftarlarının oranı %43 olarak belirlenirken, burada da %57'lik çoğunluk seçimini diğer takımlardan yana yaptı.

Taraftar sayısında Galatasaray 23, Fenerbahçe 14 ilçede birinci

Bilyoner.com'un yayınladığı verilere göre, Galatasaray tam 23 ilçede en çok desteklenen takım olma özelliği taşıyor. Galatasaraylı üyelerin yoğun olarak oturduğu bu ilçeler; Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Güngören, Kağıthane, Pendik, Sancaktepe, Ümraniye, Şişli, Sarıyer, Sultanbeyli olarak sıralanıyor.

Fenerbahçe ise toplam 14 ilçede en çok taraftara sahip olan takım... Adalar, Ataşehir, Beykoz, Beylikdüzü, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Silivri, Şile, Sultangazi, Üsküdar ve Tuzla en çok Fenerbahçeli üyenin yaşadığı 14 ilçeyi oluşturuyor. Ayrıca Zeytinburnu'nda hem Galatasaray hem de Fenerbahçe taraftarı üyelerin %34'le aynı orana sahip olduğu ve bu ilçede iki takımın birinciliği paylaştığı da belirlendi.

Sonuçlara göre, Beşiktaşlı üyelerin sadece Beşiktaş ilçesinde yoğun olarak oturduğu saptandı.

Istanbul ortalamasında ezeli rekabet

İstanbul ortalamasına bakıldığında da Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki ezeli rekabet gözler önüne seriliyor. Verilere göre İstanbul'da yaşayan Bilyoner üyelerinin %36'sının Fenerbahçe taraftarı olduğu belirlenirken, %35'inin de Galatasaray taraftarı olduğu belirlendi. Ayrıca Beşiktaş taraftarları %21'lik orana sahip olurken, Trabzonspor'un %4 ve diğer takımların da %4 oranında taraftarının bulunduğu görüldü.

Toplam 1.500.000 üyesi bulunan Bilyoner.com'da bu sayının %68'ini İstanbullu taraftarlar oluşturuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109