Sektör İnşaat Firmaları
Yayınlama Tarihi 22 Ağustos 2010
Telefon 0216) 574 30 00 (pbx)
Resmi Web Sitesi http://www.varyap.com/tr/varyap.htm
VARYAP


İrtibat Bilgileri

MERKEZ
Değirmenyolu Caddesi Çetinkaya Sokak No:22/4
34752 İçerenköy, Ataşehir – İSTANBUL
Tel: (216) 574 30 00 (pbx)
Fax: (216) 574 14 90

VARYAP MERIDIAN
Barbaros Mah. Dereboyu Cad. Ardıç Sok.
Batı Ataşehir – İSTANBUL
Tel: (216) 688 48 05 - 06 - 07 (pbx)
Fax: (216) 688 48 08

Call Center: (216) 444 40 30

ANKARA
Uğur Mumcu Caddesi 97/11
Gaziosmanpaşa – ANKARA
Tel: (312) 447 02 63 (2 Hat)
Fax: (312) 447 14 83

TRABZON
Tanjant Yolu, Toklu Mevkii
Güven Sitesi B Blok
Kat: 1/1 - TRABZON
Tel: (462) 224 17 31 – 229 81 43
Fax: (462) 224 00 40


Şirket Profili
VARYAP, Varlıbaş Holding’in gayrimenkul geliştirme, inşaat ve müteahhitlik kuruluşu olarak 1975 yılında kurulmuştur. İş modelinde finansman, inşaat, pazarlama ve satış gibi aşamaları da içeren gayrimenkul geliştirme faaliyetinde önemli bir deneyime sahiptir. Toplam 1000 çalışanıyla; altyükleniciler ve çözüm ortakları dahil 10.000’den fazla kişiye doğrudan ve dolaylı istihdam sağlayan VARYAP yurtiçindeki başarılı projelerinde dünyanın çokuluslu firmalarıyla işbirliği yapmış Türkiye’nin lider inşaat şirketlerinden biridir.

VARYAP, TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ile gerçekleştirdiği hasılat paylaşımı modeli Türkiye’nin LEED kayıtlı ilk lüks yeşil konut projesi olan VARYAP MERIDIAN kapsamında 1500 konut, 5 yıldızlı otel, iş merkezi, ticaret ve sosyal alanlardan oluşan ekolojik yüksek standartlı binalar inşa etmektedir. Anadolu Yakası’nda Türkiye’nin yeni finans merkezi Ataşehir’in son büyük arsasında inşa edilmekte olan VARYAP MERIDIAN ”LEED” kriterlerine göre yapmakta ve 2012 yılında tamamlanması planlanmaktadır. VARYAP, 2008 yılında Türkiye’nin en büyük ve prestijli konut projelerinden biri olan ve proje kapsamında 2500 lüks daire, ticari alan ve sosyal tesislerin bulunduğu Uphill Court Ataşehir ve Uphill Court Bahçeşehir’i de hayata geçirmiştir. Yapımı devam eden Varlıbaş AVM, Atapark / Trabzon projesi 2010 yılının yaz aylarında hizmete açılacaktır.

Taahhüt projelerinde de çok önemli deneyime sahip olan VARYAP, İstanbul Çağlayan’da Avrupa’nın en büyük Adliye Sarayı, İstanbul Seyrantepe Spor Kompleksi, Ankara Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası, Trabzon Belediye Hizmet Binası ve Tekirdağ Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü inşaatlarını sürdürmektedir. Yine VARYAP’ın inşa ettiği Konya Adalet Sarayı, sözleşme bitiş tarihinden 9 ay önce teslim edilmesi ile VARYAP’ın sektördeki öncülüğünü pekiştirmiştir.

VARYAP, Türk Patent Enstitüsü tarafından düzenlenen ‘2007 yılı Patent Ödülleri’nde, inşaat dalında ‘Altın Marka’ ödülü almaya layık görülmüştür.

VARYAP tüm faaliyetlerini, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi kalite belgeleri çerçevesinde sürdürmektedir. VARYAP aynı zamanda, grup şirketlerinin uluslararası platformda tanınmasını ve ulusal ve uluslararası inşaat endüstrisi ile yakın temasta bulunmasını sağlayan Dun & Bradstreet Veritabanı (D&B), Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), Urban Land Institute (ULI) kuruluşlarının bir üyesidir.



Grup Şirketler
    * Varlıbaş Holding A.Ş.
    * VARYAP Varlıbaşlar Yapı Sanayi ve Turizm Yatırımları Tic. A.Ş.
    * Varlıbaşlar İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti.
    * Küresel İnş. Yat. Tur. San. ve Tic. A.Ş.
    * Varen Enerji Üretim Dağıtım San. ve Tic. A.Ş.
    * Varlıbaş Turizm Yat. ve Tic. A.Ş.
    * Varlıbaşlar Sigorta Aracılık Hizmetleri Ltd. Şti.
    * Zeno Yapı Sanayi Turizm Ticaret Ltd. Şti.
    * Chenoa Bilişim Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş.
    * VSY Varlıbaşlar Sağlık Yatırımları ve Hizmetleri Turizm Dan. ve Dış. Tic. Ltd. Şti.
    * Fiberkast
    * Toplu Yapı Site Yönetimi
    * Uphill Court Ataşehir
    * Uphill Court Bahçeşehir


Kalite
VARYAP benimsediği kalite politikası çerçevesinde, inşaat ve taahhüt işlerinde en ileri teknolojiyi takip eder. Düzenli ve kalifiye kadro ile çalışır ve müşteri memnuniyetini temel alarak en iyi hizmeti sunar. Hedef, daima ileriye bakarak ve sürekli gelişerek en iyiye ulaşmaktır.
Kalite Politikası


[Varyap Meridian]
Konut
Varyap Meridian / Batı Ataşehir / İstanbul


Otel
Hotel Varyap Meridian / Ataşehir / İstanbul


[Varlıbaş AVM Atapark Trabzon]
Alışveriş Merkezi
Varlıbaş AVM Atapark Trabzon / Atapark / Trabzon



Enerji
Yenilenebilir enerji (kaynakları), sürekli devam eden doğal proseslerdeki varolan enerji akışından elde edilen enerjidir. Bu kaynaklar güneş ışığı, rüzgar, akan su (hidrogüç), biyolojik prosesler ve jeotermal olarak sıralanabilir.

Yenilenebilir enerjinin tesisler, hayvanlar ve insanlar tarafından kalıcı olarak tüketilmesi mümkün değildir. Fosil yakıtlar, çok uzun bir zaman skalası göz önüne alındığında teorik olarak yenilenebilir iken, istismar edilerek kullanılması sonucu yakın gelecekte tamamen tükenme tehlikesi ile karşı karşıyadır.

Halen çoğu ülkede enerji için ağırlıklı olarak kömür, petrol, doğalgaz kullanılmaktadır. Fosil, nükleer ve diğer yöntemlerde atmosfere zararlı gazlar salınmakta, bu gazlar havayı ve suyu kirletmektedir.

Rüzgârdan enerji elde edilmesi sırasında zararlı gazların hiçbiri atmosfere salınmaz, dolayısıyla rüzgâr enerjisi temiz bir enerjidir.

VARYAP, 21. yüzyılda ve bunun ötesinde en çok gelecek vadeden teknolojilerden biri olan rüzgâr enerjisi ile ilgili projeler geliştirmektedir. Balıkesir’de 30 MW’lık ve İzmir Urla’da 30 MW’lık RES (Rüzgar Enerji Santrali) başvurusu bulunmaktadır.

Varyap Meridian'daki uygulamalar için lütfen www.varyapmeridian.com adresini ziyaret ediniz.


Alt Yapı
Ataköy Yolu
Çaykara beldesi Türkiye’nin Karadeniz kıyısındaki büyük şehirlerinden biri olan Trabzon’un 72 km doğusunda ve denizden 25 km içeride bulunmaktadır. Proje kapsamında altyapı, üstyapı, toprak işleri ve sanat yapıları işleri gerçekleştirilmiştir. Yolun 10 metre genişliğinde bir platformu bulunup, genel olarak yol altı istinat duvarı, yol yüzey işleri ve kaplamaları mevcuttur. Ataköy Yolu 2001 yılında tamamlanmıştır.

Karaçam Yolu
T.C. Karayolları Genel Müdürlüğü ile Karaçam Yolu inşaatı için 1996 yılında imzalanan sözleşme dahilinde proje 2004 yılında tamamlanmıştır.
VARYAP yakın yıllarda üstlendikleri işler sayesinde atık su arıtma tesislerinde belirgin know-how ve tecrübe kazanmışlardır. Her türlü atık su arıtma tesisi (anaerobik veya aerobik) projeleri, grup şirketlerinin faaliyet alanındadır.

Tekel Tarsus Suma (Etil Alkol) Fabrikası, Mersin
Türkiye'deki Suma Fabrikaları arasında verimliliği en yüksek fabrika olan Tekel Tarsus Suma Fabrikası projesi tasarım, mühendislik, inşaat, tüm fabrikanın devreye alınması ile personelin mekanik, proses ünitelerinin işleyişi ve yardımcı üniteler konularında eğitilmesini de içerecek şekilde tamamlanarak zamanından 6 ay önce teslim edilmiştir.

Tesiste en son teknoloji ile hem anaerobik hem de aerobik arıtma işlemleri gerçekleştirilmektedir. Tesiste evsel atık suyun yanında yüksek organik kirliliğe sahip (55.000 mg/lt) diğer atık sular da arıtılmaktadır. Bu atık sular iki aşamalı biyolojik arıtmadan geçirilerek kanalizasyona verilmektedir. Tesiste, 2.200 m³ hacimli termofilik anaerobik reaktör ve 3.020 m³ hacimli anaerobik havuz bulunmaktadır. Üretilen biyogaz % 50-58 oranında CH4 içeriğine sahip olup kazan dairesinde enerji kaynağı olarak tekrar kullanılır. Atık su arıtma tesisinin çıkışında, 24 saat süreyle çalışan kompozit bir numune ünitesi ve akış ölçer mevcut olup sürekli kontrol sağlanmaktadır. Tesis merkezi bilgisayar sistemi (DSC) tarafından kontrol edilmektedir.

Bolu Atıksu Arıtma Tesisi ve Kolekör Hattı İnşaatı
Bolu Belediyesi'nin mevcut atıksu deşarjını toplayarak tesise ulaştıracak 5.5 km kolektör hattı ve 460 lt/sn proje debili bakteriyel atıksu arıtma tesisinde, PLC Scada sistemi ile tek merkezden bilgisayarla idare edilmekte ve tesis çıkış suyu otomatik numune alma cihazıyla sürekli numune alınarak rejim sürekli takip edilmektedir. Tesisin inşaat çalışmaları 2009 Aralık ayından itibaren tamamlanmış olup o tarihten bu yana su deşarj kriterlerine uygun rejim sağlanmış ve deneme süresinin ardından yapılan geçici kabulle bir yıllık işletme başlamıştır.

Tekel Tuz Gölü Kaldırım Tuzlası, Tuz Toplama Havuzları ve Sedde Yapımı, Şerflikoçhisar/ Ankara
1997 yılında imzalanan sözleşme kapsamında projede Tuz Gölü’nde bulunan Kaldırım Tuzlası’ndan tuz elde edebilmek için havuzlama sistemi ve sedde inşası bulunmakta idi. TEKEL, bu havuzlarda yüksek kalitede tuz üretmektedir. Proje kapsamında, tuz toplama makineleri temin edilerek tuzun hafif ray hattı üzerinde lokomotif ve vagonlar aracılığı ile nakliyesi sağlanmış ve depolama alanları inşa edilmiştir. Toplam dolgu miktarı yaklaşık 1.000.000 m³ anroşman ve taş miktarı 500.000 ton olup, toplam sedde boyu 28.000 metredir.

Enerji
Türkiye Elektrik Kurumu (TEK) ile Şanlıurfa Sürüç ve Mürşitpınar arasında 66 km’lik enerji nakil hattının inşası için sözleşme yapılmıştır. Projenin tamamı üç buçuk ayda tamamlanmıştır.
VARYAP Türkiye’nin çeşitli illerinin çeşitli beldelerinde toplam 500 km enerji nakil hattını başarı ile tamamlamıştır. Bu hatların bulundukları yerler şöyledir:
Gaziantep - Burç
Gaziantep - City Center
İçel - Mut
Adana - Bahçe
Adana - Düziçi
Trabzon – Çaykara


Sponsorluklar
İfakat Belgeseli 2010
VARYAP Orhan Tekeoğlu tarafından Karadeniz kadının doğa ile olan yaşam mücadelesini anlatan "İfakat" isimli bir belgesele destek verdi.

Contemporary İstanbul '09, 13-15 Aralık 2009
Topluma kazandırılan her bir sanat eseri insanlığa ve yaşama sunulan en büyük değerlerden biridir. Bir toplumda değerlerin varlığı onlara verilen destekle büyür ve gelişir. VARYAP inançlarının, varlığının ve düşüncelerinin ifadesi olan sanata ve onları var eden sanatçılara Contemporary İstanbul ‘09’da destek verdi.
VARYAP, çağdaş yaşam sanatını bir felsefe olarak benimseyerek bunu geliştirdiği tüm bu projelere yansıtmaktadır.

Ecocity World Summit 2009, 03-06 Aralık 2009
Dünya ikliminin ve yaşam sisteminin sürekliliği gibi problemi çözmek üzere düzenlenen konferansa destek veren VARYAP, yeni projesi VARYAP MERIDIAN ile son yıllarda uluslararası gayrimenkul geliştirme sektöründe en çok kabul gören, bulunduğu çevre ve doğal ortamla uyumlu tasarım ve uygulama gerektiren “bütünsel sürdürülebilirlik” anlayışı ile Leed Sertifikasyon programı dahilinde inşa edilen Türkiye’nin ilk ve tek lüks yeşil konut projesini gerçekleştirmektedir.

5. Liderlik Zirvesi 2008, 10 Nisan 2008
Bireylere ve topluma en iyi yaşam alanlarını sunmak için kendini geliştirmeyi ilke edinen VARYAP, genç yöneticilere ışık tutmak, yönetici adaylarına yol göstermek üzere her yıl geleneksel olarak düzenlenen Liderlik Zirvesi 2008’e Ana Sponsor olarak destek verdi.
Forum İstanbul Sonbahar Konferansı, 12-13 Kasım 2007

Forum İstanbul 2007, 10-11 Mayıs 2007

Gayrimenkul Zirvesi 7, 25-26 Nisan 2007

Kurumsal Gelişim & Marka Konferansı, 18 Ocak 2007