Sektör Eğitim Öğretim Okul - Burs
Yayınlama Tarihi 02 Aralık 2011
Telefon 0 216 290 70 00
Resmi Web Sitesi http://www.tegv.org/tr
TÜRKİYE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI

Genel Merkez
Acıbadem Cad. Rauf Paşa Hanı Sokak No: 42 34660 Acıbadem / İstanbul


Tel  : 0 216 290 70 00
Fax : 0 216 492 32 33
E-mail : [email protected]


TEGV Hakkında
Kuruluş Hikayemi
z
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), başta Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimi ile "devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak" amacıyla 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu.

TEGV, bugün ülkemizin karşı karşıya bulunduğu birçok sorunun temelinde eğitim yetersizliğinin bulunduğu, bu sorunu çözmeden çağdaş uygarlık seviyesine ulaşılmasının mümkün olmayacağı inancı ve buna katkıda bulunmak azmi ve arzusu etrafında birleşen 55 kişilik bir mütevelli heyetiyle kuruldu.

İlköğretim çağındaki çocuklara "okul dışı eğitim desteği" vermeye odaklanan TEGV, 16 yıl içerisinde Türkiye'nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu oldu. TEGV 2009 yılında Bakanlar Kurulu tarafından "izin almadan yardım toplama" hakkına sahip vakıflardan biri olarak tanındı.

Varoluş Nedenimiz
"Türkiye'nin yarınlarında aydınlık yüzler görmenin ön koşulu, bugün çocuklarımızı en iyi şekilde eğitebilmektir."

Eğitim sisteminde tartışılmaz ağırlığı olan devlet, kaynak yetersizliği ve yapısal sorunlar nedeniyle bu görevi yerine getirirken çeşitli güçlüklerle karşılaşmaktadır. Gönüllü kuruluşların, özel sektörün ve vatandaşların, hayati önem taşıyan bu alanda devletin verimliliğini artıracak şekilde; destek olarak, örnekler yaratarak ve eksikleri tamamlayarak sorumluluğu paylaşmaları gerekmektedir. Vakfımızın varoluş nedeni, devlet tarafından verilen temel eğitime katkıda bulunmaktır.

Amacımız
TEGV'in amacı; 7-16 yaş arası çocuklarımızın Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerine bağlı, akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, kendi iç yaratıcılığını harekete geçirebilen, barışçı, farklı düşünce ve inançlara saygılı, insan ilişkilerinde cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunacak eğitim programları ile etkinlikler oluşturmak ve uygulamaktır.

TEGV, oluşturduğu özgün eğitim programlarını ülke sathında kurduğu Eğitim Parkları, Öğrenim Birimleri, Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimleri, İl Temsilcilikleri ve 'Sosyal Etkinliklere Destek Protokolu' kapsamında ilköğretim okullarında, gönüllüleri aracılığı ile hayata geçirir.

Değerlerimiz
1.Bağımsızlık: Vakfımız, tüm kurum ve kişilerden bağımsızdır.
2.Misyon Odaklılık: Kaynaklarımızı, Vakıf Senedimizde yer alan temel amaçlar doğrultusunda kullanırız.
3.Adalet, Eşitlik, Hoşgörü ve Saygı: Bütün çalışanlarımıza, gönüllülerimize, çocuklarımıza, bağışçılarımıza ve diğer paydaşlarımıza adalet ve eşitlik ilkeleri çerçevesinde yaklaşırız. TEGV'de din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı yapılmaz. Farklı düşünce ve inançlara saygı gösteririz. Kurum içi ve kurum dışı paydaşlarla ilişkilerde karşılıklı saygıya önem veririz.
4.Güvenilirlik: Tüm uygulamalarımız konusunda saydamlık ve hesap verilebilirlik ilkelerine uyarız. Paydaşlarımızın gizlilik kaydıyla sunduğu bilgileri üçüncü şahıs ve kurumlarla paylaşmayız.
5.İşbirliği ve Dayanışma: Bütün sivil toplum kuruluşlarını paydaşımız olarak görür; işbirliği, dayanışma ve paylaşım içinde olmaya özen gösteririz.
6.Haklar ve Sorumluluklar: Tüm çalışmalarımızda İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ne ve Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne titizlikle uyarız. Vakfımızın mütevellileri, yöneticileri, gönüllüleri ve çalışanları aktif sorumlu yurttaşlığın gereklerini yerine getirir. Gelecek nesillerin kaynaklarını tüketmeden, bugünün kaynaklarını etkin biçimde kullanmaya önem verir ve bu duyarlılığı tüm çalışmalarımıza yansıtırız.
7.Yenilikçilik: Vakfımız sürekli gelişme ilkesi çerçevesinde yenilikçi bir yaklaşımı benimser, çalışmalarında özgün modeller geliştirir ve uygular.
 


İŞBİRLİKCİLERİMİZ

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact)

Küresel İlkeler Sözleşmesi (KİS), 'dünyanın en büyük gönüllü kurumsal vatandaşlık girişimidir.' Sürdürülebilir gelişmeyi ve iyi kurumsal vatandaşlık uygulamalarını destekleyen gönüllü bir girişim olan KİS, evrensel olarak kabul edilmiş prensiplere dayalı bir ilkeler bütünüdür. 2000 yılında başlatılmış olan KİS girişimi doğrultusunda, insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla ilgili alanları kapsayan on evrensel ilkenin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. 2007 yılı itibarı ile yaklaşık 100 ülkeden 3000 katılımcı şirkete ek olarak 700 uluslararası sivil toplum kuruluşu ve örgüt, KİS'e katılmıştır. TEGV olarak çocuklarımıza daha iyi ve sürdürülebilir bir dünya bırakmak amacıyla, Ekim 2007 tarihinde imzalamış olduğumuz (KİS) çerçevesinde, bu konudaki çabalarımızı çeşitlendirerek sürdürüyoruz. Geniş kapsamlı farkındalık ve iletişim faaliyetleri sürdürülürken, insan hakları konusunda çocuklarımızın da farkındalığını sağlamak için çocuk hakları ile ilgili eğitimler düzenlenmekte, mülteci çocuklarımız için diğer sivil toplum kuruluşları ile beraber çalışmalarımız devam etmektedir.

Çalışma hakları konusunda tüm yasal ve etik değerlere uygun davranarak çalışanlarımızın eğitimleri ile kişisel ve profesyonel gelişimleri sağlanmaktadır. Çevre konusunda hem çocuklarımızın eğitiminde hem de iş süreçlerinde geri dönüşüm ve yeşil BT uygulamalarına geçilmiştir. KİS imzacılarından ilk 2 yılın sonunda istenilen İlerleme Raporu'nu 2009 yılında yayınladık. Raporumuzda, faaliyetlerimizden kaynaklanan karbon emisyonunu azaltmayı planlayabilmek amacıyla, 2008 yılındaki Karbon Ayak İzimizi çıkardık. Sonuçlar, Türkiye ortalamasının altında olması açısından sevindirici olmakla beraber, daha sürdürülebilir bir dünya için bu noktadan sonra Vakıf olarak emisyonumuzu azaltmanın, ayak izimizi küçültmenin yollarını arayacağız.

Uluslararası Gençlik Vakfı (International Youth Foundation – IYF)

Uluslararası Gençlik Vakfı (IYF), çocukların ve gençlerin yetiştirilmesi amacıyla faaliyet gösteren dünya çapındaki en büyük sosyal kuruluşlardan biridir. 1990'dan bu yana 70'e yakın ülkede faaliyet gösteren IYF, gençlerin kendi toplumlarının sorunlarına çözüm üreten ve bulundukları ortamlardaki yaşam şartlarını iyileştirmeyi amaçlayan programlara destek veriyor. Bugüne kadar yüzlerce şirket ve sivil toplum kuruluşunun örnek oluşturan sosyal sorumluluk projelerine destek veren IYF milyonlarca gence, temel yaşam becerileri kazandırarak eğitim ve gelişim olanakları sağlamaya devam ediyor. TEGV, 2003 yılından itibaren IYF ve Nokia işbirliği ile Düşler Atölyesi programını uygulamaktadır. Düşler Atölyesi, Nokia ve IYF'in dünya üzerinde 24 ülkede yaşama geçirdiği "Make a Connection" programının ülkemizdeki uygulanışıdır. Gönüllülere ve çocuklara plastik sanatlar yoluyla yaşam becerileri kazandıran Düşler Atölyesi Projesi ile Türkiye, Make a Connection programına katılan 14. ülke olmuştur.

Adım Adım Oluşumu

Adım Adım Oluşumu (AAO), profesyonel olarak çeşitli şirket ve kurumlarda çalışan amatör sporculardan oluşuyor. AAO'nun amacı, sportif etkinlikler aracılığıyla, ihtiyacı olan kişi ve kurumları, yardımda bulunmak isteyen kişi ve kurumlarla buluşturmaktır. Türkiye içinde ve dünyanın çeşitli ülkelerinde düzenlenen spor organizasyonlarına katılan amatör sporcular, bu spor etkinlikleri öncesinde ve sonrasında AAO'nun destekleme kararı aldığı STK'lar için yapacakları bağış çağrısı ile bağışçıların bağışlarını ilgili STK'ya yönlendirerek sportif etkinliği toplum yararına dönüştürmeye çalışmaktadır. Adım Adım koşucuları, 2009 yılında Runtalya ve Avrasya Maratonu'nda Vakfımızı desteklemek için koşarak, 955 çocuğumuzun eğitimine destek oldular, 2010 yılında Mardin Savur ve Mardin Midyat Öğrenim Birimlerimizi üçer yıllığına sahiplendiler. 2011 yılında ise Adım Adım sporcuları koşacakları maratonlarla yeni bir 'Adım Adım Ateşböceği'nin yapım ve iki yıllık işletme giderlerini karşılamayı hedefliyorlar.

Evimiz İstanbul

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Etkinlikleri kapsamında, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirdiğimiz Evimiz İstanbul Projesi 2010 yılı boyunca TEGV'in İstanbul'da bulunan tüm etkinlik noktalarında uygulandı. Evimiz İstanbul Projesi kapsamında uygulanan bir yarıyıllık Evimiz İstanbul Kulüp Etkinlikleri, üç saatlik "Zaman Tünelinde İstanbul" Kısa Süreli Etkinliği, Ateşböceği Etkinlikleri ve Kültür Tırı Etkinlikleri ile İstanbul'da yaşayan ilköğretim çağındaki çocuklar yaşadıkları kenti daha yakından tanıdılar. Proje ile çocuklarda kent kültürü bilincinin geliştirilmesi, kentin kültürel dokusu üzerine farkındalık yaratılması, kentsel aidiyet duygusunun güçlendirilmesi ve kültür ve sanat alanlarındaki yaratıcılıkların desteklenmesi amaçlandı.


Evimiz İstanbul Projesi, etkinliklerini TEGV'in İstanbul'daki 2 Eğitim Parkı, 6 Öğrenim Birimi, 2 Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi'nde ve bu proje için özel olarak tasarlanan Kültür Tırı ile İstanbul'un farklı ilçelerinde düzenlenen etkinliklerle çocuklarla buluşturdu. Ayrıca İstanbul'da bulunan her ilköğretim okulundan Evimiz İstanbul Öğretmen Seminerleri'ne katılan yaklaşık 3.000 gönüllü öğretmen ise, Evimiz İstanbul Projesi'ni TEGV'in Etkinlik Noktaları'nın yanı sıra kendi ilköğretim okullarında da uyguladı. 2011 yılı itibariyle Evimiz İstanbul Projesi İstanbul'daki etkinlik noktalarımızda uygulanmaya devam ediyor, Kültür Tırı ise 'Evimiz İstanbul Ateşböceği' olarak çocuklarla buluşmayı sürdürüyor. Buna ek olarak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Evimiz İstanbul" etkinliğini müfredata alarak tüm ilköğretim okullarında "İstanbul Dersi" olarak uygulamaya koydu.


Eğitim Gönüllüleri'nde bütün etkinlikler gönüllülerimizin desteği ile hayata geçiriliyor. Ülkemiz çocuklarının birbirlerinden ayırt edilmeksizin umutlarını gerçekleştirme hakkına inanan gönüllülerimiz emeklerini, zamanlarını, bilgi ve deneyimlerini sosyal sorumluluk bilinciyle çocuklarımıza aktararak, yarının aydınlık insanlarının oluşmasına en büyük katkıyı sağlıyorlar.

Gönüllülerimiz yalnızca çocuklarımızın eğitimlerine destek olmakla kalmıyor, aynı zamanda toplumsal duyarlılığın artmasına ve sivil toplum kuruluşları olgusunun hayatiyet kazanmasına da katkıda bulunuyorlar.

Tümüyle gönüllü desteği ile yürütülen eğitim faaliyetlerimiz sadece çocuklarımıza değil bizzat gönüllülerimize de çok şey kazandırıyor: Gönüllülerimiz yaşadıkları topluma yarar sağlayacak projeler içinde yer alarak sosyal sorumluluklarını yerine getirme fırsatı bulurken bir yandan da mesleki gelişimleri konusunda kendilerine de fayda sağlıyorlar.


Eskişehir Anadolu Üniversitesi-Topluma Hizmet Uygulamaları

Türkiye genelinde Topluma Hizmet Uygulamaları, Sosyal Sorumluluk Projeleri ve Sivil Toplum Çalışmaları çerçevesinde üniversitelerin ilgili bölümleri ve etkinlik noktalarımız arasında etkin bir işbirliği gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerin toplumsal duyarlılık ve farkındalık; işbirliği, dayanışma, etkili iletişim ve öz değerlendirme becerilerini desteklemek amacıyla toplumsal bilincin uygulamalı olarak kazandırıldığı 'Topluma Hizmet Uygulamaları' (THU) dersi kapsamında 2007 yılından bu yana 2.500'den fazla üniversite öğrencisi gönüllülük kavramıyla tanışarak TEGV' de sürdürülen faaliyetlere destek verdi.

Üniversitelerle yürütülen bu çalışmaların geliştirilerek sürdürülmesi amacıyla, 2010-2011 etkinlik yılı başında TEGV noktalarının bulunduğu 35 ildeki toplam 78 Üniversite Rektörlüğü ve 44 Eğitim Fakültesi Dekanlığıyla iletişime geçilerek işbirliğimizin kapsamı genişletildi.

Bu çerçevede Eskişehir Anadolu Üniversitesi ile THU kapsamında bir protokol imzalanarak öğrencilerin TEGV'de gönüllülük yapmaları konusunda önemli bir işbirliği zemini oluşturuldu. Protokol kapsamında, Anadolu Üniversitesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları derslerinde Eskişehir Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi'nde gerçekleşen eğitim etkinliklerine gönüllü olarak katılıyorlar. Etkinliklere katılan üniversite öğrencilerinin gönüllülük kavramıyla tanışmaları, aktif sorumlu yurttaşlar olarak toplumun gelişmesine yönelik olumlu bir katkı sağlamaları için fırsat oluşturulacak, ayrıca aldıkları eğitimler ve yapacakları çalışmalar ile bireysel ve çevresel kazanımları arttırılarak mesleki gelişimlerine katkıda bulunulacak.

+1 Sosyal Adım - Ekle Destekle

+1 Sosyal Adım girişiminin bir parçası olan Ekle Destekle, kişiler ya da kurumların her gün internette geçirdikleri dakikaları çocukların eğitimine, daha çok ağaca, daha çok kültüre ve sanata çevirmeyi amaçlıyor. Üstelik kişi ya da kurumlar bunun için para harcamıyor. Ekle Destekle uygulamasını ücretsiz olarak bilgisayarına güvenle indiren kullanıcılar, internette kaldıkları süre boyunca destek vermek istedikleri sosyal projeye, uygulama içinde reklam veren firmalar vasıtasıyla hiç para ödemeden maddi kaynak sağlıyor. Bu uygulama bir yandan sivil toplum kuruluşlarına ve sosyal projelere ihtiyaç duydukları sürdürülebilir maddi kaynaklara ulaşma imkânı sağlarken, diğer yandan markalara hedef kitlesi ile iletişim kurma ve sosyal bir projeye destek verme fırsatı veriyor. Kullanıcılar ise internette daha önce ne yapıyorlarsa onu yapmaya devam ederek tercih ettikleri STK'ları desteklemiş oluyorlar. Ekle Destekle, bilgisayarlara indirilirken, kullanırken ve kullandıktan sonra herhangi bir güvenlik sorunu yaratmıyor. Ekle Destekle'yi kullanarak destek olunan sosyal projelere aktarılan maddi kaynaklar ve bu kaynağın nasıl kullanıldığı bağımsız kuruluşlar tarafından denetleniyor ve Ekle Destekle resmi internet sitesinde (http://www.ekledestekle.com) yayınlanıyor. Ekle Destekle kullanıcıları isteğe bağlı olarak Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, İstanbul Kültür Sanat Vakfı ve TEMA'yı destekleyebiliyor. Kullanıcılar bu STK'ların tümünü ya da sadece istediklerini seçerek destek verebiliyorlar.


BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri Projesi

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından yürütülen ve Uluslararası Gençlik Vakfı (International Youth Foundation), Sylvan/Laureate Vakfı (Sylvan/Laureate Foundation) ve TEGV işbirliği ile hayata geçirilen "BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri" projesi, Türkiye'nin 2010 yılında dahil olduğu YouthActionNet® Ulusal Enstitü kapsamında hayata geçirilmektedir. Hızla değişen küresel mücadele ortamında yoksulluk, iklim değişiklikleri, HIV/AIDS, açlık, evsizlik ve işsizlik gibi konularda genç neslin üzerine daha önce hiç olmadığı kadar sorumluluk düşüyor. "BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri" projesi, çevrelerinde pozitif değişiklik yaratmış ve topluma fayda sağlamış 18-29 yaş arasındaki gençleri hedeflemektedir. Bu proje çerçevesinde genç insanların hem kendilerine hem de içinde bulundukları topluma pozitif değişiklik getirebilmeleri için ihtiyaç duyabilecekleri güç, destek ve eğitim olanaklarını sunulmaktadır. 2010'da TEGV'in de proje seçici kurulunda bulunduğu jüri değerlendirmesinde finale kalan 10 genç sosyal girişimci 3.500 dolar maddi ödül yanında YouthActionNet® "Küresel Genç Sosyal Girişimciler" programına katılmaya hak kazandı. TEGV, aynı zamanda finalistlerin aldığı eğitim programının içeriği ve uygulamasına katkı sunarak sivil toplum ve akademi işbirliği alanında örnek bir çalışmaya imza attı. Bunun yanı sıra TEGV gönüllülerinin "BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri" projesine başvurmaları teşvik edilerek sosyal sorumluluk bilincinin yaygınlaşması konusunda destek verildi.


GÖNÜLLÜ OLUN

Eğitim Gönüllüleri'nde Gönüllü Olmak İçin


•18 yaşını bitirmiş olmak,
•En az lise mezunu olmak,
•Vakfın amaç, vizyon ve misyonunu benimsemek ve
•Vakfın belirlediği etkinlik ve fonksiyonlara somut katkıda bulunabilecek eğitim, meslek ve kişilik özelliklerine sahip olmak gerekiyor.
Vakfımızda gönüllü olmak için, Adım Adım Gönüllülük Süreci aşamalarından geçilir.

Adım Adım Gönüllülük Süreci
Adım Adım Gönüllülük Süreci aşağıdaki aşamalardan oluşur:

•Başvuru
•Vakıf Tanıtımı
•Gönüllü Taahhütnamesi
•Nüfus cüzdanı fotokopisi
•Fotoğraf
•İyi hal kağıdı
•Eğitim Gönüllüsü Rehberi
•Temel Gönüllü Eğitimleri
•İletişim Eğitimi (1 gün)
•TEGV'de Öğrenme Yaklaşımları ve Modelleri Eğitimi - TÖYME (2 gün)
•Etkinlik Gönüllü Eğitimi (Gerekli Olan Etkinlikler İçin)
•Gönüllü Çalışma
•Gönüllü Motivasyonu - Teşekkür Uygulamaları (Kimlik Kartı / Plaket / Teşekkür Armağanları / Teşekkür Belgesi)
TEGV, gönüllüsünün kalıcı ve uzun soluklu olmasını hedefler. Aşağıda detayları verilen süreç, doğru gönüllü profilini doğru çalışma şekli ve etkinliğe yönlendirmede destek verdiği gibi, gönüllü çeşitliliği ve kalıcılığının yaratılmasına da katkı sağlamaktadır.


Eğitim Etkinliklerimiz
Eğitim etkinliklerimiz çocukların yaşam becerilerini geliştirmelerine yönelik, çocuk merkezli eğitim yöntemlerinin kullanıldığı programlardan oluşmaktadır.

Eğitim etkinliklerimizin amacı, aktif öğrenme ortamlarında çocuklara çok yönlü bir eğitim desteği sağlayarak farklı becerilere sahip olan her çocuğun kendisini ve yeteneklerini keşfetmesine fırsat tanımaktır.

Eğitim etkinliklerimiz, ilköğretim çağındaki 7–16 yaş grubu çocuklar için gelişim seviyelerine uygun olarak hazırlanmış yarıyıl düzeninde uygulanan etkinliklerden oluşmaktadır.

Eğitim etkinliklerimiz çocukların;

•İlgilerini çeken
•Keyif aldıkları
•Aktif olarak katıldıkları
•Çeşitli oyunlar ve malzemelerle zenginleştirilmiş
•Gönüllü için uygulama yönergeleri bulunan
•Dönem boyunca üzerinde çalışacakları projeler/ürünler ortaya çıkardıkları
•Ölçme-Değerlendirme çalışmalarını da içeren etkinliklerdir.
Eğitim etkinliklerimizin hedefi çocukların okul içi ve dışındaki zamanlarda;

•Çok yönlü eğitim desteği alabilmeleri
•Çağdaş eğitim olanaklarından yararlanabilmeleri
•Yeteneklerini keşfedebilmeleri
•Problem çözme, iletişim, yaratıcılık gibi yaşam becerileri geliştirebilmeleri
•Yaparak, yaşayarak, eğlenerek öğrenebilmeleri
•Yaşam kalitelerini artırabilmeleridir.
 
  • BAŞVURU

    Gönüllü olmaya aday olanlar buradan, ya da bizzat Vakıf Merkezi ve etkinlik noktalarına başvurarak ve "Gönüllü Adayı Ön Başvuru Formu"nu doldurarak bildirimlerini yapar.

    18 yaş altı ve lisede öğrenim gören adayların başvuruları, okullarının yetkili organlarının gönüllü çalışmaya izin verdiklerini belirten bir dökümanı etkinlik noktası sorumlusuna iletmeleri yoluyla değerlendirmeye alınır.

  • VAKIF TANITIMI

    Başvurusu kabul edilen tüm gönüllü adayları, başvurdukları TEGV etkinlik noktası tarafından gerçekleştirilen ilk Vakıf Tanıtım Toplantısı'na davet edilir.

    Bu toplantıda gönüllü adaylarına TEGV'in misyonu, vizyonu ve çalışma esasları, Adım Adım Gönüllülük Süreci ve Eğitim ve Gönüllü Departmanı ile İçerik Araştırma ve Geliştirme Departmanı tarafından hazırlanan eğitim programları tanıtımı aktarılır.

    Tanıtımın sonunda gönüllü adaylarından detaylı "Gönüllü Adayı Bilgi Formu" doldurmaları ve Gönüllü Taahhütnamesi'ni imzalamaları istenir. 'Gönüllü Adayı Bilgi Formu' dolduran her gönüllüden 1 adet fotoğraf ve nüfus kağıdı fotokopisi istenir.

  • TEMEL GÖNÜLLÜ EĞİTİMLERİ

    Vakıf Tanıtımı alan tüm adaylar, Temel Gönüllü Eğitimleri'ne davet edilir. Temel Gönüllü Eğitimleri, İletişim Eğitimi'ni (1 gün) ve TEGV'de Öğrenme Yaklaşımları ve Modelleri Eğitimi'ni - TÖYME (2 gün) kapsamaktadır. Etkinlik Gönüllüsü ve Eğitmen Gönüllü olmayı tercih eden adaylar her iki eğitimi, Destek Gönüllüsü olmayı tercih eden adaylar sadece İletişim Eğitimi'ni alarak, gönüllü olma sürecini devam ettirirler.

    Gönüllülerimizin İletişim Eğitimi'ne katılmaları için belgelerini tamamlamaları ve ek olarak 'iyi hal kağıdı' getirmeleri zorunludur.

    Eğitimlerini tamamlayan gönüllü adayı "gönüllü" statüsüne geçer.

  • ETKİNLİK GÖNÜLLÜ EĞİTİMLERİ

    Etkinlik Gönüllü Eğitimi gerektiren etkinliklerde (Yurttaşız Katılımcıyız, Drama Atölyesi, Düşler Atölyesi, Tofaş Basketbol Gönüllüleri, Genç Formalar, Okuyorum Oynuyorum, Düşünebilen Çocuklar, Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum, Matematik, Fen ve Ben, Araştırma Atölyesi, Birikim, Oyunlarla Spor, Bilgi Benim İşim ve Sağlığı Geliştirme) gönüllü olmayı tercih eden gönüller, ancak bu etkinliklerin "etkinlik gönüllü eğitimleri"ni aldıktan sonra etkinliğe başlayabilirler.

  • GÖNÜLLÜ ÇALIŞMA

    Temel Gönüllü Eğitimlerini tamamlayan "Destek Gönüllüleri", "Etkinlik Gönüllüleri" ve "Eğitmen Gönüllüler", seçtikleri gönüllülük çeşidine göre faaliyetlerine başlarlar.

  • GÖNÜLLÜ OLARAK NELER YAPABİLİRSİNİZ?

Bağımsız Araştırma Merkezleri / Enstitüler
  • ÇOÇA (Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi)
  • ERG (Eğitim Reformu Girişimi)
Resmi Kurumlar
  • AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
  • Avrupa Birliği Genel Sekreterliği
  • İOGM (İlköğretim Genel Müdürlüğü)
  • MEB (Milli Eğitim Bakanlığı)
  • TTKB (Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı)
  • TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu)
Uluslararası Kuruluşlar
  • Avrupa Çevre Ajansı
  • Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilciliği
  • Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilciliği
  • Avrupa Konseyi
  • Birleşmiş Milletler
  • Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü
  • Eur. Comm. Directorate-General For Education and Culture
  • IYF (Uluslararası Gençlik Örgütü)
  • UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı)
  • UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurumu)
  • UNFPA (Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu)
  • UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu)
  • WHO (Dünya Sağlık Örgütü)
  • WWF (World Wildlife Fund)
Ulusal ve Uluslararası Sivil Toplum Örgütleri
  • AÇEV (Anne-Çocuk Eğitim Vakfı)
  • Açık Toplum Vakfı
  • COF (Vakıflar Birliği)
  • CRIN (Child Rights Information Network)
  • Çocuk Vakfı
  • EFC (Avrupa Vakıflar Merkezi)
  • Knowledge Works
  • ÖRAV (Öğretmen Akademisi Vakfı)
  • Sabancı Vakfı
  • Save the Children
  • STGM (Sivil Toplum Geliştirme Merkezi)
  • Tarih Vakfı
  • TAV (Türkiye-Avrupa Vakfı)
  • TED (Türk Eğitim Derneği)
  • TEV (Türk Eğitim Vakfı)
  • TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı)
  • TOG (Toplum Gönüllüleri Vakfı)
  • Tohum Otizm Vakfı
  • TÜSEV (Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı)