Sektör Tantuni
Yayınlama Tarihi 27 Şubat 2016
Telefon (0212) 654 0333
Resmi Web Sitesi http://www.tantunisofrasi.com/
Tantuni Sofrası
Çorbacı · Türk Lokantası · Fast Food Restoranı
Büyükdere Cad. No:127 Astoria Kuleleri Esentepe Astoria AVM Şişli
Tel. : (0212) 654 0333



Tantuni Sofrası
HAKKIMIZDA
Tantuni Sofrası; Ülkemizde ve Dünyada lezzet ve fast food alanında farklılık arayanlar için kurulmuş, doyurucu ve lezzetli yerli bir ürün olan Tantuniyi Türkiye ve Dünya pazarına tanıtmak için yola çıkmış bir oluşumdur. Tantuninin Dünyada olmayan sunum şekilleri ile farklı bir konsepte geçen Tantuni Sofrası, diğer meslektaşlara nazaran bir fast food markası olarak ortaya çıkmıştır. Gelenekçilikten kopmadan, çokuluslu şirket ve pazar odaklı oluşuma girmiş olan Tantuni Sofrası, Tantuniyi Dünya pazarında rekabet edilebilir bir ürün haline getirme çabasındadır. 
MİSYONUMUZ
Tantuni Sofrası olarak müşterilerimize Tantuniyi çeşit ve lezzet olarak en üst düzeyde sunmak.
VİZYONUMUZ
Tantuniyi Ülkemizde ve Dünyada fast food alanında tercih edilen bir ürün haline getirmek.
DEĞERLER
Temizlik ve Hijyen,
Kalite,
İş ahlakı,
Yüksek sorumluluk,
Sürekli gelişim,
Katma değerli iş anlayışı.
TANTUNİ NEDİR
Tantuni, Akdeniz bölgesinin Mersin iline ait yöresel bir yemeğidir.
 
Et Tantuni; dana etinin en özel yerinden yağdan ve sinirden arındırılmış etten;
Tavuk Tantuni ise, tavuk göğsünden kemiksiz ve derisiz olaran yerinden hazırlanmış küçük küçük doğranıp haşlandıktan sonra terbiye edilip son olarak da soğan, domates, maydanoz, ayçiçek yağı ve baharatlarla harmanlanıp dürüm, ekmek arası, iskender yada arzu edildiği şekilde sunulan bir yemektir.
TANTUNİ TARİFİ
Çok küçük kuşbaşı doğranmış dana eti yada tavuk eti öncelikle haşlanır. Sonrasında Tantuni için özel olarak hazırlanmış sac da yağ kızdırılarak toz biber eklenir. Önceden haşlanmış dana eti yada tavuk eti bu yağda çevrilir. Pişirme sırasında saca arada bir su eklenir. Amaç, hem sacın sıcaklığını kontrol etmek, hem de tantuninin sarılacağı lavaşı yada ekmeği yumuşatmak için buhar sağlamaktır.
 
Pişen dana eti yada tavuk eti sumaklı ve maydanozlu soğan, domates ve çeşitli baharatlar ile ekmek arası ya da dürüm yapılır. Genelde kullanılan çeşitler somun, açık ekmek ve lavaştır. Limon ve acı biber turşusu ile servis edilir.
 
Tantuni ustadan ustaya çok değişiklik gösterir. Tantuniye eklenen baharatlar ve otlar, malzemenin dürüm ya da somun içindeki katmanlaması, buhar ve yağ oranı, pişme süresi, saca toz biber yanında katılan diğer malzemeler bu değişikliklerden sadece birkaçıdır.
 
İSKENDER TANTUNİ
İskender Tantuni, Dünya'da ilk olarak Tantuni Sofrası'nda yapılmış tantuninin en lezzetli halidir. Yoğurtlu yapılan tantuniye ek olarak özel sos ve sunum şekilleri ile çeşitlendirilerek lezzet bakımından tantuninin en özel yemeği haline gelmiştir. Tantuninin Dünya pazarında diğer çok uluslu fast food markaları ile rekabet edebilmesi için Tantuni Sofrası ustaları ve iş geliştirme ekibi tarafından üretilmiştir.
TANTUNİ ÇEŞİTLERİ
 
Tavuk Dürüm Tantuni
 
Ekmek Arası Tavuk Tantuni
 
Tavuklu İskender Tantuni
Tavuklu İskender Tantuni (Yoğurtlu)
 
Et Dürüm Tantuni
 
Ekmek Arası Et Tantuni
 
Etli İskender Tantuni
Etli İskender Tantuni (Yoğurtlu)