Sektör Hastane - Tıp Merkezleri
Yayınlama Tarihi 14 Haziran 2019
Telefon +902122202222
Resmi Web Sitesi https://www.etilerhastanesi.com.tr/
Diyabet tedavi süreci önemsenmesi gereken oldukça ciddi bir hastalıktır. Diyabet hastalığının teşhisi gerçekleştirildikten sonra, hastanın üzerinde ciddi bir sorumluluk söz konusu olacaktır.

Diyabet Hastalığı Süreci

Hastalık sürecinde hastanın ve çevresindekilerin dikkat etmesi gereken birçok parametre vardır. Bunlara uyduktan sonra vücudunuz rahatlayacak ve diyabetin etkileri çok daha az görülecektir.

Sorumluluk Almak Gerekir

Diyabet hastalığının tedavisi başladıktan sonra, hastanın ve çevresindekilerin üzerine çok fazla sorumluluk alır. Hastanın, diyabet5 hastası olduğuna dair bileklik kullanması, yaşanabilecek olası acil durumlarda, müdahale edilmesini kolaylaştırır. Hastanın kendisine yetemediği durumlarda çevresindekilerin üstleneceği rol hayati önem taşır. Beslenme listesi konusunda hastaya eşlik edilmeli ve hastanın bu liste dışına çıkmaması konusunda kontrollü olunmalıdır. Aksi takdirde olumsuz durumlar yaşanabilir.

Beslenme Dengesine Dikkat Edilmelidir.

Düzenli beslenme diyabet tedavisinde hayati önem taşır. Doktor tarafından belirlenmiş olan, beslenme listesinin dışına çıkılmamalıdır. Bunun yanı sıra, diyabet hastalığı olan kişilerde beslenme düzeninin gece ve gündü olarak planyası gerekmektedir. Diyabet rahatsızlığında temel amaç kan şekerinin normal seviyeye çekilmesi ve bu seviyede korunmasıdır. Bu sebeple kalitesiz ve yüksek şeker içeriğine sahip gıdaların tüketilmesi hasta açısından olumsuz bir durumdur.

Düzenli Egzersiz Yapılmalıdır.

Diyabet hastalığı söz konusu olduğunda, vücutta meydana gelen bir takım olumsuz gelişmeler hastanın ani kilo artışlarına ve aldığı kiloya bağlı olarak farklı hastalıkların ortaya çıkmasına ve diyabetin ilerlemesi, yaşam kalitesinin düşmesine neden olur. Bu anlamda yine uzman hekim tarafından belirlenmiş diyet listesinin yanında mutlaka düzenli ve yeterli bedensel egzersiz aktivitelerinin yapılması gerekir.

İlaç Kullanımı

Diyabet hastalığının teşhisi konduktan sonra, uzman hekimler, hastanın durumuna ve hastalığın sürecine göre, farklı içeriklerde ve farklı dozlarda ilaç kullanımına başlar. Böyle bir durumda, hastanın doktoru tarafından yazılmış olan ilaçlarını dikkatle ve aksatmadan kullanması gerekir. İlaçların beklenilen dozda kullanılmıyor oluşu, hastanın durumunun kötüye gitmesine sebep olabilir. Çünkü söz konusu ilaçlar, kandaki şeker miktarının normal seviyeye indirgenebilmesi için kullanılır. şeker seviyesi düzeldikten sonra bu seviyenin kontrol altında tutulabilmesi hedeflenmektedir.