Sektör Eğitim Öğretim Okul - Burs
Yayınlama Tarihi 13 Temmuz 2019
Telefon 02163461116
Resmi Web Sitesi https://ekipsurucukursu.com/
Ehliyet Almak İçin Yapmanız Gerekenler

Bilindiği üzere 2018 yılından itibaren ehliyet sınıflarında ve ehliyet sınavlarına yeni düzenlemeler getirildi. Bu yeni düzenlemelerle moped sürebilmek için 16 yaş sınırı getirildi. Engelli vatandaşların kullandığı H sınıfı ehliyet kaldırıldı. Artık sadece ehliyetlerinde belirtilecektir. Ehliyetlere otomatik vites seçeneği getirildi.

Ehliyet Almak İçin Kaç Yaşında Olmalısınız?

Her ehliyet sınıfı için yaş sınırı getirilmiştir. A1, B1 ve M sınıfları için yaş sınırı 16 oluştur. A2, BE, B, C1E, C1, G ve F sınıfları için de 18 yaş sınırı getirilirken A sınıfı ehliyet için de 20 yaş sınırı getirilmiştir. C sınıfı, CE sınıfı ve D1 ile D1E sınıfları için ise 21 yaş şartı istenirken D sınıfı ve DE sınıfı ehliyetler için de 24 yaş sınırı getirilmiştir.

Ehliyet Almak İsteyenlerde Aranan Şartlar Nelerdir?

İlk şart yukarıda belirtilen yaş sınırıdır. Asgari ilkokul düzeyinde okul mezunu olmalısınız. Sağlık bakanlığına bağlı hastane veya aile sağlığı merkezlerinden alınacak ehliyet almasında sakınca yoktur ibaresi bulunan sağlık raporu almanız gereklidir. Adli sicil belgesi ve ehliyet sınav ücreti ve harç bedelini ödemeniz gerekmektedir.

Ehliyet Kursuna Nasıl Kayıt Olabilirsiniz?

Bulunduğunuz bölgede ehliyet kursunu tercih etmeniz sizin açınızdan faydalı olacaktır. Örnek olarak; Kadıköy'de yaşıyorsanız Kadıköy ehliyet kursu tercih etmeniz iyi olacaktır. Ehliyet kursları bütün gerekli evraklar konusunda yardımcı olmaktadırlar. Ayrıca işlemlerinizi takip ederek kolayca ehliyet sahibi olmanızı sağlamaktadırlar.