Sektör Turizm Seyahat Organizasyon
Yayınlama Tarihi 22 Temmuz 2019
Telefon 4442000
Resmi Web Sitesi https://www.mngturizm.com
Afrika kıtasının batısında yer alan ve en bilindik yerlerden birisi olan Fildişi Sahili turistlerin dikkatini oldukça fazla çekmektedir. Kuzey Atlas Okyanusu kıyısında yer alan bölgede üç mevsim yaşanmaktadır. Kıyı bölgeleri tropikal bir iklime sahipken, iç kesimler yarı karasal iklimin etkisi altındadır.

Fildişi Sahili’nin doğal güzellikleri, sahilleri, ormanları ve içerisinde barındırdığı hayvanlar turistlerin gözdesidir. Genel olarak ülkeye gelen turistler vahşi hayatın güzelliklerini ve heyecanını yaşamak adına ormanların içerisinde düzenlenen turlara ve tanıtımlara katılmaktadır. Bunun yanı sıra ülkede düzenlenen festivaller yerli halka ve ziyaretçilere görsel şölen sunmaktadır.

Fildişi Sahili’ne Gitmeden Önce Neler Yapılmalı?

Fildişi Sahili tam anlamıyla vahşi bir yaşam ortamıdır. Sinekler aracılığıyla başta sıtma olmak üzere pek çok bulaşıcı hastalığa yakalanma riski bulunmaktadır. Bundan dolayı ülkeye gidilmeden önce mutlaka Hepatit A aşısı olunması gerekir.

Fildişi Sahili’nde Yapılabilecek Aktiviteler

Tarihi açıdan herhangi bir alana sahip olmayan ülkeye turistler genellikle sahili ve vahşi yaşam ortamı için gitmektedir. Dünyanın dört bir yanından turist akımına uğrayan Fildişi Sahili, turizm ile de ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır.

Sahili ve vahşi yaşam ortamı ile dikkat çeken ülke festivalleri ile de bilinmektedir. Ülkenin en önemli günü Bağımsızlık Günü’dür. Bunun yanı sıra;
* Uluslararası Komedi Festivali
* Uluslararası Siyah Müzik Festivali
* RTI Müzik Ödülleri
* Abidjan Uluslararası Jazz Festivali’de ülkenin önemli festivalleri arasındadır.
Av merakı olan turistler, av mevsiminde Fildişi Sahili’ni tercih etmektedir. Av turizminin yanı sıra ülkede macera meraklısı turistler içinde düzenlenen aktiviteler bulunmaktadır. Bu aktivitelerin başında orman gezileri yer almakta.

Güneşi ve denizi seven tatilciler ise Atlas Okyanusu’nun mavi sularında serinlemek için Fildişi Sahili’nin tertemiz plajlarını tercih etmektedir.
Fildişi Sahili’nde Ne Yenilir?
Afrika’nın incisi olan ülkede ucuza yemek bulma olanağı çok fazladır. Sokak yemekleri oldukça meşhur ve temizdir. Sahil ülkesi olması nedeniyle balık yemekleri ve muzdan yapılan kızartmalarda oldukça fazladır.
Ülkenin yemeklerinin yanı sıra özellikle sokak satıcılarının sattığı soğuk içeceklerde sıcak yaz günlerini ferahlatan ayrıntılardır.

Fildişi Sahili’ne Nasıl Vize Alınır?
Fildişi Sahili’ni ziyaret etmek isteyen kişiler için umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Vizesi olmayan kişilerin Fildişi Sahili vize başvurusu yapması gerekmektedir.
Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamilleri 180 gün içerisinde 90 günü geçmemek şartıyla, Fildişi Sahili’ne yapacakları ziyarette vizeden muaftırlar.