Sektör Pastaneler
Yayınlama Tarihi 19 Temmuz 2010
Telefon 0 216 472 53 04-05
Telefon numarası : 0800 535 10 01150 - Tel.: +90 216 472 53 04-05 Adres : İstanbul Bölge MüdürlüğüBarbaros Mh. Evren cd. Kayacan Sk. No: 16Yenisahra - Ataşehir- İSTANBUL

MADO Dondurma Cafe Pasta Tatlı - Şubelerinin Adres ve Telefon Numaraları

 İstanbul Bölge MüdürlüğüBarbaros Mh. Evren cd.
Kayacan Sk. No: 16
Yenisahra - İSTANBUL TR
Tel.: +90 216 472 53 04-05
Faks: +90 216 472 65 31

Ücretsiz Danışma Hattı  0800 535 10

50 yıllık dondurmacılık geleneği: K.Maraş Dondurması


150 yıllık dondurmacılık geleneği: K.Maraş DondurmasıDondurmanın Anadolu’daki tarihi yaklaşık 300 yıl öncesine kadar uzanır. Dağların yamaçlarında ve vadilerinde biriken el değmemiş kara, pekmez ve meyve özlerini karıştıran Anadolu insanı, yaz aylarında Karsambaç adını verdiği bu tatla serinlemeye başlar. Başlangıçta serinlemek için yapılan bu Karsambaç, adım adım gelenekselleşir K.Maraş’ta.

K.Maraşlı tat ustaları, K.Maraş dondurmasını dondurma yapan Ahir Dağı’nın insanoğluna verdiği hediyelerle bir tarih yazarlar; emek ve sabırlarını da ekleyerek... Bu tarihin en önemli notları ise, MADO’nun kuşaklar boyu aktarılan emsalsiz tadının yaratıcıları tarafından düşünülür.

K.Maraş’ı çevreleyen Ahir Dağı’nın eşsiz flora ve faunası, K.Maraşlı dondurma ustalarının en önemli kılavuzu olur. Karsambaç, Ahir Dağı’nın beyaz örtüsü kar ve renkli mücevherleri meyveler ile tatlı bir yolculuğa çıkar. Ve bu tatlı yolculuk yüzyıllar sonra bile değişir, dönüşür ve damağa geldiğinde bile bitmez. Damakta unutulmaz olur. 150 yıllık K.Maraş Dondurması serüvenini başlatan Yaşar Ailesi’nin ilk ustası Osman Ağa’nın ilham kaynağı da doğal zenginlikleriyle Ahir Dağı’dır.

Ahir Dağı’ndan bin bir emekle getirilen kara, bin bir emekle toplanan meyvelerin özleri karıştırılır. Dünyada haklı üne sahip K.Maraş Dondurması’nın ilk adımlarıdır Osman Ağa’nın Karsambaç’ı. Bugün dünyanın tanıdığı MADO’nun 4. kuşak temsilcilerinin 150 yıldır kaybetmediği o ilham, hala aynı topraklardan ve aynı dağdan gelmektedir.

Dünyanın tanıdığı K.Maraş Dondurması’nın macerası 25 metrekarelik bir dükkanda başlar. 1962 yılında kurulan Yaşar Dondurma’nın ilk dükkânında Ahir Dağı’ndan getirilen kar, çabuk erimemesi için öğüntü ya da çeltik kabuğu kullanılarak muhafaza edilir. Kollu makinelerde çevrilen kar, el emeği ve sabırla işlenir. Ustanın ustalığı orada meydana çıkar. Kıvamını ve tadını veren, kullanılan malzemelerle birlikte usta ellerdir. Zamanla kar bulmak zorlaşır ve buzla yapılmaya başlanır. Geleneksel dövme dondurmanın hasıdır, ortaya çıkan... Bıçakla kesilecek, çatalla yenecek kadar sert, ama ağızda eriyecek kadar kıvamlı dondurma, K.Maraş Dondurması’dır.

Nereden Nereye
Mado DondurmaDağlardan getirilen kara karıştırılan pekmez ve meyve özleriyle yapılan Karsambaç’tan, modern tesislerde üretilen dondurmaya varana kadar yaklaşık 300 yıl geçti. Kapı önlerinde dondurmacıların geçmesini bekleyen çocukların ellerindeki demir paralar hala sıcaklığını koruyor. Çünkü o yaz sıcaklarında dondurma arabalarının arkasından koşan çocuklar, şimdilerde kendi çocuklarının ellerinden tutup o günlerin özlemini geleneksel dondurmalar almaya götürerek gideriyor.

Yaz sıcağında yenen ve üstüne bir bardak çeşme suyu içilen yıllardan, kar yağan sokağa bakılarak evlerde kaşıklanan dondurmalı günlere gelindi. Çocuklar sokaklarda oynamıyor eskisi gibi… Ama hala ellerde dondurmalarla eskiden kalan bir anıyı yaşıyoruz gizli bir sözleşmeyle.
Mado, o gizli sözleşmede bir kaşık dondurmayla çocukluğuna dönen herkesle işbirliği içine girdi. Ne sütünden ne de salebinden ödün vermedi. Ne kadar büyüdüyse o kadar da sadık kaldı geçmişine. Tam 150 yıldır, lezzet serüveni içinde yol alan MADO, bugünlere sayısız öncü adım atarak, zor köprüler geçerek engeller atlayarak geldi.

K.Maraş Dondurması, 70’lerin sonuna kadar, teknik bilgi ve modern ekipmanlardan yoksun, küçük ölçekli işletmelerde geleneksel yöntemlerle, malzemelerin elle işlenmesiyle yapılıyordu. Mado için teknolojiye geçişin mihenk taşı, 1965 yılında K.Maraş’ta açılan buz fabrikasıdır. Fabrika o yıllarda hem şehir hem de Mado için devrim niteliğindedir. Bu sayede yaz kış dondurma yapılabilecek, dondurma tutkunları bu eşsiz lezzeti tatmak için yaz aylarını beklemek zorunda kalmayacaktır.

Şehirde Aras Garajı yanında küçük bir dükkanda dondurma üreten ve satan 2. kuşak baba Yaşar Kanbur, dükkanı büyütür. Aynı yıl dükkâna ilk ‘deep freeze’ getirilir. Böylece dondurma gece gündüz soğukta muhafaza edilir ve bu da satışları artırır. Önce kolla çalıştırılan makine ortaya çıkar, ardından motorlu makine kullanılır. 1970’te dondurmacı dükkânına otomatik makineler gelir. 1980’de Trabzon Caddesi’nde Yaşar Pastanesi açılır.

Yurtiçi ve yurtdışındaki sektörel teknolojik gelişmeler yakından takip edilir ve Mado markasının dünyada tanınması için kollar sıvanır. İtalya’dan makinalar sipariş edilir. Bu makinelerin üretimi için geceler boyu uyunmaz. Çünkü Mado Dondurması’ndaki elle dövülerek, geleneksel teknikle yapıldığında ortaya çıkan farklı tat ve kıvam önemlidir. Defalarca yapılan denemelerden ve sabırlı bir bekleyişten sonra makinalar satın alınır.


1983 yılında ilk kez teknolojiye geçilir ve dondurma üretimine başlanır. 1984’te MARDO Dondurmaları piyasaya sunulur. 300 metrekarelik bir mekânda, 10-12 kişi ile günde 200 kilo dondurma üretilir. Gece üretim yapılır, gündüz satışa gidilir. İlk başlarda hedef K.Maraş’ın çevresindeki kasaba ve köyler. Soğutucu arabalara sahip olduktan sonra uzak şehirlere doğru gidilir. Önce kaplarda, sonra kornette dondurma satılır. 10 yıl içinde Kanbur kardeşler dondurmacılıkta hızla yol alır.

 Gerçek anlamda teknolojinin olanaklarıyla dondurma üretimine geçiş 1989’dadır... Aynı yıllarda süt fabrikası olan bina özelleştirme ihalesiyle Kanbur ailesine devredilir. Ancak tesisin yenilenmesi ve son teknolojik makinelerle donatılması için büyük rakamlar gerekir. Kanbur ailesinin kafasındaki tek şey ise rakamlardan ziyade dededen miras geleneksel dondurma üretimini fabrikada gerçekleştirmektir. Mühendislik eğitimi gören Atila Kanbur’un öncülüğünde, Mado TÜBİTAK destekli bir araştırma yaptırır. Araştırmanın amacı, K.Maraş dövme dondurmasına eşsiz bir tat veren ve kıvamında rol oynayan karışımların formülünü belirlemektir. Bu araştırmadan sonra K.Maraş dondurması bilimsel esaslara göre fabrikada, geleneksel yöntem dövme tekniğiyle üretilebilecektir. Üretilir de...

Mado markasının doğmasıyla birlikte K.Maraş’ta dondurma sektörü büyük bir ivme kazanır. Bu meşakkatli süreçten sonra bugün, Yaşar Dondurma ve Gıda Maddeleri Anonim Şirketi’nin 33 bin dönüm üzerine kurulu fabrikası, günde 120 ton dondurma yapabilme kapasitesine sahip. Dondurmalar fabrikanın devasa depolarında üretildiği andan itibaren tadından kaybetmeden, erimeden ve bozulmadan muhafaza ediliyor.

K.Maraş'ın simgelerinden biri haline gelmiş olan ünlü Yaşar Pastanesi'nden, yapısında birden fazla markayı barındıran Yaşar Dondurma ve Gıda Maddeleri A.Ş.’nin dondurmacılık sektöründe rekabet ve buna bağlı farklılaşma ihtiyacını karşılamak için gençleşen tüketici profiline yeni ve farklı ürünler sunmak kişisel ihtiyaç ve beklentilerine yönelik olarak özgürlük tanımak gerçeğinden yola çıkarak en son Türkiye’ye özgün bir dondurmacılık tarzını; Marpop markasını kazandırdı.

Yaşar Pastanesi
Mado’nun dünya markası olma yolundaki ilk önemli adım Yaşar Pastanesi ile atılır. 150 yıllık birikimin dünya çapında bir marka ile çok yönlü ve verimli bir şekilde temsil edilmesinde Yaşar Pastanesi önemli bir köşe taşı. Çünkü bu mekan doğanın cömertliği ile insanoğlunun emeğinin ve sabrının dondurma severlerle buluştuğu ilk mekan.

K.Maraş’ta 1965 yılında açılan buz fabrikası bölge için olduğu kadar Mado için de önemlidir. Üretimin sürdürüldüğü küçük bir dükkan büyütülür ve üretim kapasitesi arttırılır. Aynı yıl dükkana “deep freze” getirilir, bu sayede dondurma gece gündüz saklanır. Bu gelişmeler Mado’nun tadından ve kalitesinden hiçbir şey eksiltmez. K.Maraş Dondurması’nın bugünkü üne kavuşmasına beşiklik yapan Yaşar Pastanesi 1980 yılında Trabzon Caddesi’nde açılır.

Teknoloji ile olan bu ilk buluşmanın ardından MADO bugün, tadından, kalitesinden, kıvamından ve kokusundan hiçbir şey kaybetmeden dünya çapında bir marka...

Yaşar Pastanesi yöreye has malzemelerle yapılan dövme dondurmanın ikramı yanında, K.Maraş mutfağının ve bölge kültürünü temsil eden el sanatlarının da vitrini görevini üstleniyor. Yaşar Pastanesi ziyaretçi fotoğraflarının duvarları kapladığı, aile yadigarı eski eşyaların sergilendiği bir müze gibi değerli.

Bu özelliği ile yöreyi tanımak isteyen yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez mekânı olan Yaşar Pastanesi’nde K.Maraş Dondurması’nı üne kavuşturan bir sırrın serüveni de sergileniyor. Dünyada K.Maraş Dondurması’na haklı ününü kavuşturan “dövme ustalığı”, Yaşar Pastanesi’nde meraklılarına bir şov ile uygulamalı gösteriliyor. Dondurmanın sert ve yoğun bir kıvama sahip olmasının ipuçları folklorik bilgilerle aktarılıyor.

Benzersiz Sırrın Lezzeti
Mado’nun içindeki sırra eremeyenler, dönüp dondurmanın Anadolu’daki serüvenine baştan bakmalılar. Ahir Dağı bu sırrı arayanların en önemli kılavuzu. Doğanın sunduğu mucizevî hediyeler, insanoğlunun emeği ve sabrıyla dünyanın hiçbir coğrafyasında elde edilemeyecek bir tadı yaratıyor. K.Maraş dondurması, çıktığı yörenin tüm doğal zenginliklerini içinde barındıran bileşimi ile eşsiz bir tada ait, taklidi mümkün olmayan formüldür.

Karsambaç’ı oluşturan Ahir Dağı karı ve meyve özleri bu formülün ilk karışımı. Bu eşsiz lezzet, sırrını yine kendi topraklarından alır. Karsambaçtan K.Maraş Dondurması’na, K.Maraş’tan dünyaya, Mado Dondurması’nı yaratan ustaların hünerleriyle aynı zamanda dünyanın en önemli dondurma markalarından biri yaratılır. Hiç kuşkusuz bu yaratıcılık Mado dondurmaları yapılışındaki teknikten, kullanılan süte, sahlebe kadar, dünyada hiç bir dondurmada olmayan tadın da kaynağı!

Mado dondurmalarının dünyanın en sert ve yoğun dondurması olmasının sırrı, dövme ustalığında. Dövülerek yapılan dondurma sakız gibi esnek ve yoğun. Bıçakla kesilen, ısırılarak yenen dondurma bu sertliğin aksine ağızda hemen eriyor. K.Maraş Dondurması, bu nedenle ne kadar dövülürse o kadar esnek ve o kadar lezzetli...

K.Maraş Dondurması'nın başka hiçbir iklimde aynı lezzette yapılamamasının üç sırrı. Birincisi Ahir Dağı’nın yamaçlarındaki yüksek yaylalarda yetişen kekik, keven, sümbül ve çiğdem gibi çiçeklerle beslenen keçilerin sütü. İkincisi yabani orkide köklerinin sabırla işlenmesi ve su değirmenlerinde öğütülmesi ile elde edilen salep... Üçüncüsü sabırla ve gelenekle birleşen dövme ustalığı. Bu dondurma, Ahir Dağı’nın, ve Ahir Dağı insanlarının bir mucizesi.
Sahlebin ve sütün hası, ustaların hası 4 kuşaktır Mado’yu yaratıyor.

 

 Gelenekten Geleceğe Mado Dondurma
Dondurma dünyada kendi kültürünü yaratırken, Türkiye’deki temsilcisi Mado da başka hiçbir dondurmada kullanılmayan dövme ustalığının verdiği koyu kıvam, K.Maraş’ın zengin coğrafyasında beslenen keçilerin sütü ve bölgedeki yabani orkidenin kökünden elde edilen sahlebin verdiği tat, gerçek dondurmanın tadını, Mado’yu yarattı. Türkiye’de dondurmanın adı, Mado oldu.
Bugün modern tesislerde üretilen Mado, 150 yıllık serüveninde gelenekselden günümüze dünya standartlarında bir gelişme gösterdi. Katırlar sırtında getirilen kar ile başlayan bu lezzet serüveni, yıllar içinde Yaşar Dondurma ve Gıda Maddeleri A.Ş. bünyesinde birçok şirket ve markayı kapsayan güçlü bir yapıya dönüştü.

Mado, geleneksel imalathanelerden modern tesislerde üretime geçerek atalarından kalma lezzetin sırrını kaybetmeden yeni bir süreç başlattı. Ardarda yenilikçi adımlar atıldı. 1989 yılındaki özelleştirmede Türkiye Süt Endüstrisi Kurumu’nun alınmasıyla üretimin kapasitesinde önemli bir artış elde edildi. Böylelikle K.Maraş Dondurması’nı dünya çapında pazarlama olanağı doğdu.

Mado, bugün Yaşar Dondurma ve Gıda Maddeleri A.Ş. çatısı altındaki çok sayıda şirket ve markayı kapsayan güçlü bir yapının amiral gemisidir. Yaşar Dondurma ve Gıda Maddeleri A.Ş., gelişen teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak dünya standartlarında üretim yapar. Saatte beş ton günde 120 ton dondurma üretilen tesislerdeki tüm ürünler, kalite denetimlerinden sonra damaklarımıza ulaşana kadar soğuk hava depolarında muhafaza edilir. Üretildiği ilk andaki tazeliğini koruyan Mado, frigofirik özel araçlarla tüketicisine ulaştırılır.

Dünyada dondurmayla anılan iki şehir; biri Roma, diğeri K.Maraş! İtalya’nın Roma dondurması kadar bilinen, K.Maraş’ın dövme dondurması Mado ile dünyanın tanıdığı bir tada ve markaya dönüştü. Mado serüvenine geleneksel dövme dondurma ile başlayan Osman Ağa’dan bugüne 5 kuşaktır savunulan ilke Mado’nun adında birleşiyor. K.Maraş’ta 150 yıllık dondurma üretme geçmişi olan Kanbur Ailesi, “dondurmanın vatanından çıkarak dünyaya yayılması kendi ismiyle olmalıdır” ilkesinden hareketle K.Maraş Dondurması’nı Mado adıyla bir dünya markası haline getirdi. K.Maraş’a ait olan, zamanla yerelden evrensele uzanan K.Maraş dondurması bugün yine aynı isimle tüm dünyaya duyuruluyor. Mado K.Maraş’ın ve ülkenin gelenekselden günümüze tek dondurma markası.

Değerlerimiz
Mado’nun vizyonu; markasını oluşturan K.Maraş Dondurması'nı dünyaya tanıtmak ve K.Maraş’ı dünyada adı dondurmayla anılan iki şehirden biri haline getirip, dondurmasını tüm dünyaya tattırmak.

Mado’nun misyonu; dondurmaseverlerin talep ve beklentilerini karşılamak ve sürekliliğini sağladığı hijyen ve kaliteyi gelişen teknolojiyi de kullanarak geliştirmek.
Mado’nun hedefi; ürün ve hizmet kalitesinde mükemmele ulaşarak, tedarikçiler ve tüm çalışanlarından en üstün performansı talep ederek vizyonumuza ulaşma yolunda çalışmak.
Mado, 150 yıllık dondurmacılık deneyimini ilk günkü tadında ve heyecanda korunmasını bir görev kabul ediyor. Açılan her yeni Mado Cafe’de, gidilen her ülkede bu görevi unutmadan büyük bir titizlikle adım atıyor. Köklerine bağlılığını aslına sadık kalarak ürettikleriyle gösteren Mado, geçmişle geleceği 5 kuşaktır bir arada yaşatıyor.

Mado Ailesi
Mado Ailesi gelenek ve gelecek arasında güçlenen 5 kuşak büyük bir aile... Geleneğin tecrübesi, geleceğin olanaklarıyla büyüyen, saygı ve sevgi ile zenginleşmiş olan Kanbur ailesi, atalarının K.Maraş’ta başlattığı dondurmacılık serüvenini dünyada sürdürüyor. Bu büyük serüven büyük aileyi büyük bir takıma dönüştürdü.

Bugün parmakla sayılamayacak kadar çok insan; aynı amaç için Mado’yla çalışıyor.

K.Maraş’taki Genel Müdürlük’te, İstanbul, Ankara, İzmir Bölge Müdürlükleri ve 200’ü aşkın Mado Cafe işletmesindeki çalışanlarıyla, yaklaşık 4000 kişilik büyük bir aile; Mado ailesi. Mado ailesinde her bir birey tek tek önemli ve değerli.

 İstanbul Bölge MüdürlüğüBarbaros Mh. Evren cd.
Kayacan Sk. No: 16
Yenisahra - İSTANBUL TR
Tel.: +90 216 472 53 04-05
Faks: +90 216 472 65 31

Ücretsiz Danışma Hattı

0800 535 10 01150 yıllık dondurmacılık geleneği: K.Maraş Dondurması



MADO
Mado için misafirleri eşsiz birer mücevherdir. Her bir misafiri değerli ve özeldir. Siz misafirlerimiz düşüncelerinizle yolumuza ışık tutabilir, eleştirilerinizle bize yön verebilirsiniz.

Dikkatimize sunmuş olduğunuz her detay, alınan her duyum, hizmet ve ürün kalitemizi yeniden değerlendirmek için bir fırsat olup, markamızın gelişimi için atılan adımlar adına çok değerlidir.

Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiye ve bizimle paylaşma hassasiyeti gösterdiğiniz fikirlerinize çok teşekkur ederiz.
Ücretsiz Danışma Hattı: 0800 535 10 01



K.Maraş Genel Müdürlük

Gaziantep Karayolu Üzeri
5.km Erkenez Mevkii
Kahramanmaraş - TR
Tel.: +90 344 236 06 11-12
Faks: +90 344 236 06 13
[email protected]


İstanbul Bölge Müdürlüğü

Barbaros Mh. Evren cd.
Kayacan Sk. No: 16
Yenisahra - İSTANBUL TR
Tel.: +90 216 472 53 04-05
Faks: +90 216 472 65 31


İzmir Bölge Müdürlüğü

Kemalpaşa Mh. Pınar Cd. 98.Sk. No:1
Bornova-İzmir
Tel.: +90 232 478 31 65
Faks: +90 232 479 10 74


Ankara Bölge Müdürlüğü

İstanbul Yolu Üzeri 13.Km Gersan Sanayi Sitesi 2310. Sk. No:12-14
Batıkent-Ankara
Tel-Faks: +90 312 256 99 59


Mado Dondurma Pendik Sahil

Doğu Mahallesi Ankara Caddesi No: 187 Pendik/İST.
Tel:0216 491 92 79


Mado Dondurma Ataşehir

Turgut Özal Bulvarı No: 12-13 Ataşehir/İST.
Tel: 0216 580 80 16


Mado Dondurma Bakırköy

Ebuzziye Cad. No: 74/2 Bakırköy/İST.
Tel: 0212 571 22 38



Mado Dondurma Beşiktaş

Sinanpaşa Mah. Şehit Asım Cad. Seyhan Apt. No: 21 Beşiktaş/İST.
Tel: 0212 258 77 80


Mado Dondurma Bostancı

Bahçeler Arası Cad. Gümüşçü Sok. No: 35/1 Bostancı/Kadıköy/İST.
Tel: 0216 463 29 55


Mado Dondurma Caddebostan

Bağdat Cad. Plaj Yolu No: 280/A Kadıköy/İST.
Tel: 0216 360 60 21


Mado Dondurma Etiler

Nispetiye Cad. No: 24 Beşiktaş/İST.
Tel: 0212 263 72 41


Mado Dondurma Fenerbahçe

Fenerbahçe Kalamış Cad. Fenerbahçe Apt. No: 75/2 Kadıköy/İST.
Tel: 0216 450 49 54


Mado Dondurma Florya

Şenlikköy Mah. Florya Cad. No: 1/A Florya/İST.
Tel: 0212 599 599 28 19


Mado Dondurma Kadıköy Rıhtım

Rıhtım Caddesi No:28/1 Kadıköy/İST.
Tel: 0216 414 09 09


Mado Dondurma Kartal

Kordonboyu Mah. Ankara Cad. No: 28 Kartal/İST.
Tel: 0216 374 64 54



Mado Dondurma Kavacık

Kavacık Mah. Cumhuriyet Cad. No: 34 Beykoz/İST.
Tel: 0216 425 28 30


Mado Dondurma Kozyatağı İnönü

İnönü Cad. No: 63/1 Kadıköy/İST.
Tel: 0216 302 81 62



Mado Dondurma Mecidiyeköy Profilo

Profilo AVM No: 306 Mecidiyeköy/İST.
Tel: 0212 216 37 66



Mado Dondurma Kadıköy Moda

Moda Caddesi Tosun Apt. No: 254/14 Kadıköy/İST.
Tel: 0216 347 35 36


Mado Dondurma Üsküdar

Selman İpak Cad. No: 1/A Üsküdar/İST.
Tel: 0216 492 48 34


Mado Dondurma Yeşilköy

İstasyon Cad.Seyidail Sok. No: 2 Yeşilköy/İS.
Tel: 0212 663 38 67


Ahir DağıDondurmanın Anadolu’daki tarihi yaklaşık 300 yıl öncesine kadar uzanır. Dağların yamaçlarında ve vadilerinde biriken el değmemiş kara, pekmez ve meyve özlerini karıştıran Anadolu insanı, yaz aylarında Karsambaç adını verdiği bu tatla serinlemeye başlar. Başlangıçta serinlemek için yapılan bu Karsambaç, adım adım gelenekselleşir K.Maraş’ta.

K.Maraşlı tat ustaları, K.Maraş dondurmasını dondurma yapan Ahir Dağı’nın insanoğluna verdiği hediyelerle bir tarih yazarlar; emek ve sabırlarını da ekleyerek... Bu tarihin en önemli notları ise, MADO’nun kuşaklar boyu aktarılan emsalsiz tadının yaratıcıları tarafından düşünülür.

K.Maraş’ı çevreleyen Ahir Dağı’nın eşsiz flora ve faunası, K.Maraşlı dondurma ustalarının en önemli kılavuzu olur. Karsambaç, Ahir Dağı’nın beyaz örtüsü kar ve renkli mücevherleri meyveler ile tatlı bir yolculuğa çıkar. Ve bu tatlı yolculuk yüzyıllar sonra bile değişir, dönüşür ve damağa geldiğinde bile bitmez. Damakta unutulmaz olur. 150 yıllık K.Maraş Dondurması serüvenini başlatan Yaşar Ailesi’nin ilk ustası Osman Ağa’nın ilham kaynağı da doğal zenginlikleriyle Ahir Dağı’dır.

Ahir Dağı’ndan bin bir emekle getirilen kara, bin bir emekle toplanan meyvelerin özleri karıştırılır. Dünyada haklı üne sahip K.Maraş Dondurması’nın ilk adımlarıdır Osman Ağa’nın Karsambaç’ı. Bugün dünyanın tanıdığı MADO’nun 4. kuşak temsilcilerinin 150 yıldır kaybetmediği o ilham, hala aynı topraklardan ve aynı dağdan gelmektedir.

Dünyanın tanıdığı K.Maraş Dondurması’nın macerası 25 metrekarelik bir dükkanda başlar. 1962 yılında kurulan Yaşar Dondurma’nın ilk dükkânında Ahir Dağı’ndan getirilen kar, çabuk erimemesi için öğüntü ya da çeltik kabuğu kullanılarak muhafaza edilir. Kollu makinelerde çevrilen kar, el emeği ve sabırla işlenir. Ustanın ustalığı orada meydana çıkar. Kıvamını ve tadını veren, kullanılan malzemelerle birlikte usta ellerdir. Zamanla kar bulmak zorlaşır ve buzla yapılmaya başlanır. Geleneksel dövme dondurmanın hasıdır, ortaya çıkan... Bıçakla kesilecek, çatalla yenecek kadar sert, ama ağızda eriyecek kadar kıvamlı dondurma, K.Maraş Dondurması’dır.


Gerçek Dondurma

“Gerçek Dondurma”nın serüveni, kara eklenen pekmez, bal ve meyve özleriyle yapılan Karşambaç’la başlayan, dondurmanın da 300 yıllık serüvenidir. Bu serüvende, dondurmanın adı bir şehirle birleşir. Kahramanmaraş sadece adını vermekle kalmaz dondurmaya...
Kıvamı ve özel rahiyası ile, benzersiz K.Maraş Dondurması’nın tadındaki sırrı da verir. Ahir Dağı’nın bulutlara yakın yaylalarında yeşeren keven, kekik ve yabani orkide çiçekleriyle beslenen keçilerin sütü ve bu orkidelerin yumrularından incelikle toplanan salep!

Bu sırrın içinde çok değerli bir şey daha var. O da anlık bir tadın, damağa vereceği hazzı bilen ustanın, mükemmel kıvama ulaşmak için verdiği sabır!


K.Maraş Usulü Köy Kahvaltısı

Beyaz peynir, otlu peynir, kaşar peyniri, hellim peyniri, eski kaşar, K.Maraş peyniri, petek bal, kaymak, vişne reçeli, tahin-pekmez, tereyağı, zeytin çeşitleri, gözleme, pastırma, domates, salatalık, sahanda çiftlik yumurta, kızarmış sucuk, ekmek çeşitleri (cevizli-zeytinli-sade), simit, süt veya bardak çay

Mado Klasik Kahvaltı Mado Klasik Kahvaltı

K.Maraş peyniri, beyaz peynir, kaşar peyniri, su böreği, tereyağ, süzme bal, çilek reçeli, zeytin çeşitleri, haşlanmış yumurta, söğüş domates-salatalık, ekmek çeşitleri (cevizli-zeytinli-sade), simit, bardak çay


Mado Cafe Hakkında

Dondurmanın yaz aylarında elde külahlarda yendiği günleri, keyifle, oturarak yaz kış yeme alışkanlığına dönüştüren bir ilk Mado Cafeler...

1992’de İstanbul Caddebostan’da açılan ilk konsept kafenin ardından bütün ülkede bir çok şehirde açılan kafelerle kısa zamanda dondurma ve dondurmayla birlikte yenilen tatlıların, kaliteli kahveler eşliğinde sunulduğu özel mekanlara dönüştü. Bugün yurtiçinde 200’ü aşkın adreste Mado Cafe var. Yurtdışında ise şimdilik Dubai, Avustralya,Suudi Arabistan, Kıbrıs, Hong Kong, Güney Kore ve Bulgaristan’da toplam 10 Mado Cafe bulunuyor.

Gerçek dondurmayı aynı tat ve kalitede yurtiçi ve yurt dışındaki dondurma severlere sunan Mado, Türkiye’nin ve dünyanın farklı noktalarına ulaşmak için amaçladığı zincir kafelerle dondurmayı mevsimsiz tatlı haline getirdi. Ve bu kafelerle yeni alışkanlıkların doğmasını sağladı. Dondurmanın yanında, lezzetli börekleri, tatlıları ve salebi ile Mado Cafeler sunum zenginliğiyle de farklı taleplere cevap verir hale geldi.

Mado Cafeler, gördüğü ilgi sonucunda ilk altı ayında 20 şubelik bir zincir ile önemli bir franchising markası olacağının da sinyallerini vermiş oldu. Yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da pek çok satış noktasında tüketicileriyle buluşan Mado, standardinasyon ve kalitesinden ödün vermemesinin karşılığını, 2002 yılında Türkiye’nin Franchising sistemini en iyi uygulayan markası ödülü ile aldı.
Mado Cafeler

Ev sıcaklığında keyifli anların paylaşıldığı Mado Cafeler, geleneksel tatların yeni biçimlerde sunulduğu samimi mekanlardır. Mado lezzetlerini Mado Cafeler'de yemek ayrıcalıktır.

GERÇEK DONDURMA
Kesme Dondurma
Dondurmalar
Kuplar
Diyet Dondurmalar
Çocuk Dondurmaları
Dondurmalı Tatlar
Dondurmalı Pastalar
Besin Değerleri
Gerçek Dondurma Hakkında Merak Ettikleriniz

ÜRÜNLER
Pasta Tatlı Köşesi
Kahvaltı Köşesi
Yöresel Tatlar
İçecekler
Paket Ürünler
Yeni Ürünler

SİPARİŞ
Sipariş
Sipariş Hakkında Merak Ettikleriniz
En yakın Mado

MADO CAFE
Mado Cafe Hakkında
En Yakın Mado
Bizimle Kutlayın
Mado Cafeler Hakkında Merak Ettikleriniz

İŞBİRLİĞİ OLANAKLARI
Franchising
Yurtiçi
Yurtdışı Operasyonlar
Çözüm Ortakları
İşbirliği Olanakları Hakkında Merak Ettikleriniz
Kurumsal Haberler
Franchsing Sistemi
Çözüm Ortakları

KURUMSAL
Tarihçe
Yüzelli Yıllık Dondurmacılık Geleneği
Nereden Nereye
Yaşar Pastanesi
Bensersiz Sırrın Lezzeti
Gelenekten Geleceğe
Değerlerimiz
Takımımız
Yönetim Kurulu
Sosyal Sorumluluk
Organizasyonlar ve Sponsorluklar
Ödüller
Kurumsal Haberler
Basın Odası
İnsan Kaynakları
İletişim
Mado Hakkında Merak Ettikleriniz

MADO YAŞAM
SÖYLEŞİ
MADO SÖZLÜĞÜ
MADO KART
BASIN
MERAK ETTİKLERİNİZ
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ
E-CARDLAR
MASAÜSTÜ RESİMLERİ
EKRAN KORUYUCULAR
ÇOK ÖZEL MADO'LU TARİFLER
KULLANIM VE GİZLİLİK KOŞULLARI
ULUSLARARASI YATIRIMLAR
FRANCHISING ÇÖZÜM ORTAKLARI
İLETİŞİM