Sektör Kebapçılar
Yayınlama Tarihi 23 Kasım 2014
Telefon 444 16 18
KEBAPÇI İSKENDER

Merkez, Şube, Adres ve telefonları
   
Telefon :     444 16 18
E-Posta :     [email protected]


İSKENDER Restoran Bursa Tayyare Kültür Merkezi Yanı
1930' lu yıllardan beri değişmeyen lezzeti, ruhu ile orijinal küçük köşe mavi dükkân, kapı önündeki renkli çiçekleri, kendine has masa isimleri (Gemi dibi, vantilatör altı, bizim masa gibi) ile yıllardır üç kuşak müşterisi ile özdeşleşmiş, Cevat İskenderoğlu'nun yetmiş yıldan fazla bizzat çalıştığı tarihi mekândır.

Günümüzde bu dükkânın şubeleri izlenimi veren benzer renk ve donanımda faaliyette bulunan diğer işletmeler ile herhangi bir ticari ilişkisi bulunmamaktadır. Bu restoran tek ve orijinal olarak korunmaktadır.
Çalışma saatleri
Hafta İçi     :     11:00 18:30 arası
Hafta Sonu     :     11:00-20:00 arası 
Müşteri Kapasitesi: 40 kişi
Adres : Tayyare Kültür Merkezi Yanı Atatürk Caddesi No:60
PK:16170 OSMANGAZİ/BURSA

TEL: 0224 221 10 76 




İSKENDER Restoran Bursa Carrefour AVM


2001 yılında açılan ve ilk şubemiz olan bu restoran 120 kişilik geniş salonuyla ve ferah dekoruyla müşterilerine şehrin gürültüsünden uzak, alışveriş sonrası veya sinema öncesi dinlenip, sohbet edebilecekleri, daha uzun zaman geçirebilecekleri bir ortam sunmaktadır.
Bursa Carrefour AVM
Çalışma saatleri her gün: 12:00–22:00 arası
(İskender Ekspres: 12.00–22.00 arası)          
Adres : İzmir Yolu Çıkışı PK:16110 NİLÜFER /BURSA

TEL: 0224 452 10 62




İSKENDER Restoran Bursa Carrefour AVM

2001 yılında açılan ve ilk şubemiz olan bu restoran 120 kişilik geniş salonuyla ve ferah dekoruyla müşterilerine şehrin gürültüsünden uzak, alışveriş sonrası veya sinema öncesi dinlenip, sohbet edebilecekleri, daha uzun zaman geçirebilecekleri bir ortam sunmaktadır.
Bursa Carrefour AVM
Çalışma saatleri her gün: 12:00–22:00 arası
(İskender Ekspres: 12.00–22.00 arası)          
Adres : İzmir Yolu Çıkışı PK:16110 NİLÜFER /BURSA

TEL: 0224 452 10 62



İSKENDER Restoran Bursa Korupark AVM

2007 yılında Mudanya yolu üzerinde açılan, Bursa'nın en büyük alışveriş merkezi olan Bursa Korupark AVM'deki İSKENDER Restoran, modern ve gelenekselin karması olan donanımı ile alışveriş sonrası ve iş yemekleri için güzel bir seçenek oluşturmaktadır. Bursa Organize Sanayi bölgesine yakınlığı ile iş çevresinin de her zaman tercih ettikleri mekân. Aynı zamanda Mudanya Feribot İskelesine olan 15 dakikalık mesafesi Bursa ve Uludağ tatillerinden dönen müşterilerimiz için büyük kolaylık sunmaktadır. (Korupark AVM'de feribot ve deniz otobüsü Bilet Gişesi bulunmaktadır.)
Çalışma saatleri: her gün:12.00–22.00 arası
(İskender Ekspres:12.00–22.00 arası)         
bknz. İskender Ekspres
Adres: Mudanya Caddesi No:2 Organize Sanayii Karşısı PK:16160 OSMANGAZİ / BURSA

TEL: 0224 241 21 10


İSKENDER Restoran Susurluk Festiva Outlet

Ülkemizde en önemli ulaşım güzergâhlarından biri olan İstanbul-İzmir yolunda Susurluk ilçesini 10. km geçtikten sonra yolun sağ tarafında yer almaktadır. Birçok ünlü markanın bulunduğu Susurluk Festiva Outlet'te bulunan 100 kişilik "İSKENDER" restoran yoğun tatil trafiğinin olduğu bir yol üzerinde keyifli ve nezih bir mola imkânı vermektedir.
Çalışma saatleri her gün: 12.00–22.00 arası                            
Yaz dönemi:  9.00-02.00 arası
Kış dönemi: 10.00-22.00 arası
Adres:Susurluk Balıkesir Yolu 10. KM PK:10600 SUSURLUK / BALIKESİR

TEL: 0266 867 00 69     



LEZZETİN ASIRLIK ÖYKÜSÜ

Yıl 1867, Bursa Kayhan'da dünyaya yayılacak bir lezzetin temelleri atılıyor.

Öykü, Mehmet oğlu İskender Efendi'nin Bursa Kayhan'daki dükkânlarında başlar. O günlerde kuzu bir bütün olarak ve yere paralel biçimde odun kömürlü bir ocakta pişirilmektedir. Ancak İskender Efendi kuzu etinin farklı bölümlerinin kendine has lezzetlerinin müşterilerine eşit oranda dağılmasını sağlamak için çözüm aramaya başlar.

Bu düşünceden yola çıkarak, et pişirme ustası bir aileden gelen İskender Efendi, ustalığıyla girişimciliğini bir araya getirerek bulduğu yöntemle lezzetine doyulmaz bir ürün elde eder. Kuzu etini sinir ve kemiklerinden ayırır, dikey çubuğa kat kat yerleştirir ve tasarladığı dik bir ocağın önünde döndürerek odun kömürü ile pişirir. Sonuç gerçek bir yemek buluşudur.

Uludağ yaylalarındaki otlar ve kekik ile beslenen koyun ve kuzu etlerinin farklı bölümlerinin lezzetlerinin birbiriyle karışmasıyla ortaya çıkan, pide, özel tereyağı, sos, yoğurt, domates, yeşilbiber ilavesiyle geliştirilen, yanında şıra (kuru üzümden elde edilen bir içecek ) ile servis edilen bu kebap türünün ünü dilden dile yayılmaya başlar. Dünya mutfakları içinde önemli bir yere sahip Türk mutfağının önemli lezzetlerinden "İskender Döner Kebap" doğmuş olur. O zamanlarda "İskender Efendinin Dönen Kebabı" olan, bugünkü adı ile ‘'Döner Kebap" Türk ve Dünya mutfak kültürüne eşsiz bir damak keyfi katarak asırlar boyunca sürecek ve neredeyse Türkiye'nin adı ile anılmaya başlayacak ve dünyaya yayılacaktır.

Böylelikle genç yaşta Döner'i icat edecek kadar yenilikçi ve yaratıcı İskender Efendi
"İSKENDER", "KEBAPÇI İSKENDER", "İSKENDER KEBAPÇISI", "BURSA İSKENDER KEBABI", "BURSA İSKENDER KEBAPÇISI", "BURSA KEBAPÇI İSKENDER", "HAKİKİ İSKENDER KEBABI", "İSKENDER KEBABI" seri İskender Müşterek markalarının temellerini de atmış olur. İskender Efendi'nin üç erkek çocuğu; Nurettin, Süleyman ve Cevat İskenderoğlu da  Bursa Kayhan'da doğan bu mirası bir fiil çalışarak bir sonraki nesile aktarmışlardır.

LEZZETİN TESCİLLİ ADI - MARKALARI

Mehmet oğlu İskender Efendi'nin icat ettiği, hazırlama yöntemiyle, sunumuyla gelenekleriyle ve seri markalarıyla sık sık taklit edilmeye çalışılan, ancak hiçbir zaman İskenderoğlu ailesi müesseselerindeki lezzetine ulaşılamayan bir damak zevki.

Bir marka olarak tescil edilen

 "İSKENDER", "BURSA KEBAPÇI İSKENDER",

"İSKENDER KEBAPÇISI", "BURSA İSKENDER KEBABI",

"BURSA İSKENDER KEBAPÇISI", "KEBAPÇI İSKENDER",

"HAKİKİ İSKENDER KEBABI", "İSKENDER KEBABI"

seri  müşterek markaları sadece İskenderoğlu Ailesi tarafından kullanabilir.

Cevat İskenderoğlu çocukları, bizler, İskender işletme adı ve logosu ile müşterilerimize hizmet vermekteyiz.

Halen seri markalarımıza, işletme adı ve ticaret ünvanımıza, geliştirdiğimiz özgün tasarımlarımıza , fikri mülkiyet haklarımıza taklit ve diğer yollarla tecavüz ederek haksız rekabete neden olanlar hakkında idari, hukuki, cezai yollara başvurulmaktadır.