Sektör Güzellik Merkezleri Solaryum
Yayınlama Tarihi 12 Haziran 2019
Telefon 05304426099
Resmi Web Sitesi https://esteaura.com/
Meme estetiği denilince akla ilk olarak silikon ve meme büyütme işlemleri geliyor olabilir ancak kadınlar, küçük göğüsler kadar büyük göğüslerden de şikâyetçi olabilmektedir. Büyük göğüs problemi, küçük göğüslere sahip olmaktan çok daha zor olabilir. Çünkü bu durumda bedene uyan kıyafetler, iç çamaşırları ve bikiniler bulmak çok daha zordur. Ayrıca büyük göğüsler, kişilerde özgüven problemleri, dengesiz vücut hatları gibi sorunları da beraberinde getirmektedir.

Büyük meme, kişilerde sırt ve kol ağrıları ile duruş bozukluklarına sebebiyet veren, kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir problemdir. Meme küçültme operasyonları, kadınların bu şikâyetlerine çözüm olmak üzere yapılan ameliyatlardır. Bu ameliyatlar, meme büyüklüğünden rahatsız olan tüm kadınlar tarafından talep edilebilmektedir. Ameliyat süreci biraz zorlasa da sonrasında kadınlar, rahat bir nefes alıyor.

Meme Küçültme Ameliyatı Süreci

Meme büyüklüğü şikâyeti ile hekime başvuran kişilerin detaylı muayenesi ve kontrollerinin ardından meme küçültme ameliyatı kararı verilebilir. Ameliyat sırasında hastaya genel anestezi altında olur. Memelerdeki fazla deri, yağ dokuları ve bez dokusu kesilerek alınır. Ardından memeye doğru şekil verilerek dikiş atılır.

Operasyon, meme yapısına bağlı olarak değişen sürelerde gerçekleşmektedir. 3 saat ile 6 saat arasında sürebilir. Ameliyat sonrasında hastalar bir veya iki gün hastanede gözlem altında tutulmaktadır. Ardından taburcu edilerek evlerinde istirahat edebilirler. Hekimin uygun gördüğü sürede kontrol seansları yapılır, bu seanslar aksatılmamalıdır. Ameliyat sonrasında memelerde ağrı olması normaldir. Oluşan ağrılar için hekim tarafından verilen ağrı kesiciler kullanılabilir. Ağrı ve sızılar zamanla düzelecek, kişi daha sağlıklı bir şekilde normal hayatına dönecektir.

Meme Küçültme Ameliyatı Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Meme küçültme ameliyatı sonrasında hasta;

· Hekimin tavsiye ettiği süre boyunca evde dinlenmeli

· Ameliyat yerine düzenli pansuman yapmalı

· Ağırlık taşımamalı

· Kollarını fazla hareket ettirmemeli

· Kendini fazla zorlamamalıdır.

Tüm ameliyatlarda olduğu gibi meme küçültme estetiği ameliyatında da operasyon sonrası dikkatli olmak, ameliyatın başarılı olmasında çok önemlidir.

Ameliyat sonrası vücutta ödem oluşması, sık karşılaşılan bir durumdur. 3 veya 4 hafta içerisinde ödemler vücuttan atılır. Ağrı kesici ilaçlar, pansumanın düzenli ve hijyenik olarak yapılması ile ameliyat sonrası iyileşme süreci hızlanacaktır.