Sektör Hastane - Tıp Merkezleri
Yayınlama Tarihi 27 Temmuz 2010
Telefon 0216 360 91 63
Resmi Web Sitesi http://www.atasehirweb.com/firma-rehberi/erenkoy-ruh-ve-sinir-hastaliklari-egitim-ve-arastirma-hasta
ERENKÖY RUH VE SİNİR HASTALIKLARI
EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

 
İletişim
Santral : 0216 360 91 63
Faks : 0216 356 04 96
web adresi: http://www.erenkoyruhsinir.gov.tr/
Adres : Sinan Ercan cad. No : 29 Kazasker / Erenköy - İSTANBUL

ERENKÖY PSİKİYATRİ NÖROLOJİ POLİKLİNİĞİ
İletişim
Santral : 0216 520 16 10
Faks : 0216 520 16 11
Adres : Alemdağ Cad. No:444 Ümraniye - İSTANBUL


Ümraniye Polikliniği
ADRES     Alemdağ Cad. No:444 (Ümraniye Oto Sanayi Karşısı İşbankası Üstü) Ümraniye / İST.
Telefon Numarası 0(216) 520 16 10
Fax Numarası     0(216) 520 16 11
E-Posta Adresi     [email protected]
 


E-RANDEVÜ İÇİN TIKLA


LBS SONUÇLAR İÇİN TIKLA



AİLE HEKİMİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLA


TARİHÇEMİZ
 
Hastanemiz Kızılay Verem Savaş Derneği’ne ait Sanatoryum olarak hizmet vermekte iken, 01.03.1976 yılında ruh sağlığı hastanesi olarak hizmet vermek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyete başlamıştır. Tamamı çamlık 98 dönümlük bir alana sahiptir.

   Hastanemiz, 19.02.2005 tarihinde Sosyal Sigortalar Kurumu’ndan Sağlık Bakanlığı’na devredilmiştir. Sağlık Bakanlığı’na devir sonrası 16.10.2006 tarihli Sağlık Bakanlığı oluru ile hastanemizin Psikiyatri, Nöroloji ve Çocuk Psikiyatrisi dallarında  Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak faaliyet göstermesi uygun görülmüştür. Bu tarihten sonra  İstanbul Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet vermeye başlamıştır.

 
MİSYON & VİZYONUMUZ

 
Saygıdeğer Hasta ve Yakınları,

Hastanemiz 16 Mayıs 1932 yılında alınan bir kararla tüberkülozlu hastaların tedavisi amacıyla Erenköy Senatoryumu adı altında faaliyet gösterirken 11.07.1978 yılında SSK bünyesinde psikiyatri hastalarının tedavisi amacıyla tekrar düzenlenerek hizmete sokulmuştur. Hastanemiz bugün Sağlık Bakanlığına bağlı Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanında faaliyet gösteren özel dal hastanesi olarak hizmet vermektedir.

 
Hastanemizin Misyonu

Toplumumuzun hayat kalitesini yükseltmek ve tıbbın Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanında gelişimine katkı sağlamaktır.

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanında hem sağlığı koruyucu hem de tedavi edici sağlık hizmetlerini, tıbbın ulaştığı en üst düzeyden topluma sunmak temel görevimizdir.

Ayrıca Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanında akademik çalışmalar ve bilimsel araştırmalar yapmak, yeni bilgi ve uygulamaların geliştirilmesini desteklemek, kendilerini mesleklerine adamış, üstün nitelikli, insana değer veren hekimlerin ve sağlık personelinin yetiştirilmesini desteklemek diğer temel görevlerimizdendir.

 
Hastanemizin Vizyonu

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanındaki hizmetlerin mükemmeliyet düzeyi, Hasta ve hasta yakınlarının memnuniyetini artırmadaki kararlılığı, nitelikli ve deneyimli ekibi ile çağdaş altyapısı ve lider uygulamaları hastanemizin vizyonunu oluşturmaktadır.

Ayrıca bir diğer vizyonumuz Türkiye’ye Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanında model oluşturmak ve dünyada referans gösterilen akademik sağlık kurumlarından biri olmaktır.

 
Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hizmetlerinde Mükemmeliyet

Hastanemizin amacı, hastaların psikiyatri konusunda ihtiyaçlarını karşılamak ve daha sağlıklı bir hayat sürdürmelerini sağlamaktır. Bu gayeden hareketle, psikiyatrik tıbbi hizmetleri, hastanemizin her biriminden, en üst kalitede, kanıta dayalı tıp anlayışı çerçevesinde ve standart olarak sunmak ana hedefimizdir.

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları konusunda mükemmeliyete ulaşmak için, tıbbi uygulamalarımızı sürekli izleyecek, dünya standartları durumumuzu karşılaştırıp sonuçları açıklayacağız. Hastaların seçim haklarını kullanabilmeleri için verdiğimiz tıbbi hizmetleri açıklayarak Türkiye’de öncülük üstleneceğiz.

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları ile ilişkili alanlarda kuracağımız akademik yapının desteğiyle bir taraftan daha sağlıklı bir hayat konusunda toplumun bilinç düzeyini yükseltmek için çaba harcayacak, diğer taraftan da kendi ekibimizi eğitmek ve tıbbi hizmet kalitemizi yükseltmek için sürekli olarak emek vereceğiz.

 
Hasta Memnuniyetini Sürekli Artırmak

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları konusunda hasta ve yakınları için üretilecek çözümün parçası olmayı hedefliyoruz. Hastanemizden hizmet almayı seçen insanlar, Hastanemize doğrudan başvurarak, telefon ederek ya da internet üzerinden girerek ihtiyaç duydukları tüm psikiyatrik hizmetlere kolaylıkla ulaşabilirler. Psikiyatrik hizmetleri sunarken, tüm ayrıntıları hastalarımızın ve yakınlarının kendilerini değerli hissetmesini öngörecek ve çözüm önerilerimizi onların ihtiyaçlarını göz önünde tutacak şekilde tasarlayacağız.

Hastanemizin en önemli başarı göstergesi hasta memnuniyetidir. Bu nedenle, bizden hizmet alan hastalarımızın memnuniyetini sistemli olarak takip edecek ve elde ettiğimiz verileri hizmetlerimizi daha da geliştirilmesinde kullanacağız.

 
Ehil ve Nitelikli Ekip, Uygun Altyapı

Erenköy Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesini farklı kılan en önemli husus mesleğinde en iyi olmak için gerekli eğitim, tecrübe ve nitelikleri haiz, kendini psikiyatriye adamış, özverili ve “Erenköylü” olmaktan hoşnut olan ekibimizdir.

Erenköy Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, psikiyatrik değerlerimizi layıkıyla yansıtan, çalışanların sahip olduğu potansiyelleri harekete geçirebilmelerini ve geliştirmelerini sağlayan çalışma ortamıyla, her zaman en iyi Ruh Sağlığı profesyonellerinin yetiştiği, çalıştığı ve tercih ettiği kurum olacaktır.

Verdiğimiz tüm psikiyatrik hizmetlerde mükemmeliyete ulaşmamıza imkân sağlayacak hususlardan birisi de uygun fizik yapımızdır. Bu amaçla, teknolojideki gelişmeleri takip ederek, verdiğimiz ruh sağlığı hizmetlerinin etkinliğini, kalitesini ve verimliliğini arttırmak için altyapımızı sürekli geliştirmekteyiz.

 
Bağlı Semt Poliklinikleri
Erenköy Psikiyatri Nöroloji Polikliniği

Hizmet Verilen Branşlar
Yatarak Tedavi Hizmeti Verilen Branşlar
Branşlar  
Ruh Sağlığı ve Hastalıkları  
Nöroloji

Poliklinik Hizmeti Verilen Branşlar
Branşlar   
Ruh Sağlığı ve Hastalıkları    
Psikiyatri    
Nöroloji    
İç Hastalıkları Salı-Cuma
Genel Cerrahi  Salı
Kulak Burun Boğaz  Salı

Laboratuvar Hizmeti Verilen Branşlar
Branşlar  
Bakteriyoloji  
Biyokimya  
Hematoloji  
Radyoloji  

Yatak Kapasitesi
Yatak Sayısı : 198

Özellikli Cihazlar
Özellikli Cihazlar     
Bilgisayarlı Tomografi  Yok  
Diyaliz  Yok  
Doppler Ultrasonografi  Yok  
Eforlu Elektrokardiyografi Yok  
Ekokardiyografi  Yok
Elektromiyografi (EMG)  Var  
Elektroensefalografi (EEG)  Var
Endoskopik Retrograd Kolanjiyopankreatografi (ERCP)  Yok
Gastroskopi  Yok  
Kemik Yoğunluğu Ölçümü  Yok  
Kolonoskopi  Yok  
Mammografi  Yok  
Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRI) Yok  
Solunum Fonksiyon Testi  Yok  
Ürodinami  Yok  


ERENKÖY PSİKİYATRİ NÖROLOJİ POLİKLİNİĞİ
İletişim
Başhekim Yard. Dr.Cüneyt ÜNSAL
Santral : 0216 520 16 10
Faks : 0216 520 16 11
Adres : Alemdağ Cad. No:444 Ümraniye - İSTANBUL



Poliklinik Hizmeti Verilen Branşları
Branşlar Günler
Psikiyatri Her Gün
Nöroloji Her Gün