Sektör İnşaat Firmaları
Yayınlama Tarihi 05 Eylül 2015
Telefon 0216 498 89 81
Resmi Web Sitesi http://www.celikcatimodelleri.com
Çelik konstrüksiyon

Ahmetyesevi mahallesi çamlık caddesi sema sokak no:9 Sultanbeyli
 
0216 498 89 81

Çatı dendiği zaman aklımıza konutların üzerini örten yapılar gelir. Ancak detaylarına dair hiçbir bilgiye sahip olamayabilirsiniz. İşte bu yazımızda çatıların görevlerini ve bazı özelliklerini paylaşacağız.

Çatılar binalarda yaşayan insanları kar, yağmur, güneş, rüzgar, fırtına doğa ve iklim koşullarından korur. Bu korumaya sahip olması için özellikle son yıllarda gelişen çeşitli çatı çeşitleri vardır. Çeşitliliğe neden olan faktörler çatıların üretiminde kullanılan malzemeler ve binanın yüksekliğine göre değişmekte olan çatı şekilleridir. Genellikle ahşap ve kiremit çatıları fazlaca görsek de, günümüzde yavaş yavaş bunların yerini çelikten yapılmış çatılar almaya başladı.

İki cephe, dört cephe, kule çatı gibi binanın modeline göre değişecek olan çatı çeşitlerini görebilirsiniz. Çatıların özellikleri arasında hava şartlarına göre yağmuru sızdırmaması, karın örtüsünü kaldırabilmesi, ısıdan etkilenmemesi vardır. Ayrıca çatıların çevresinde yağmur ve kardan birikmiş suların toplanıp akacağı şekilde oluklar yerleştirilir. Ayrıca çatılarda pencereli teras katlarına yer vermek veya oturmak için geniş alanlar açmak isterseniz kaplamaları esnasında bunları da belirebilirsiniz. İnsanların hayatını olumsuz olarak etkilememesi için her ayrıntının düşünüldüğü çatı sistemlerinde, tüm bu noktalarda uzmanlık gerektiren özel işçiliklerin kullanılması gerekir.