Sektör İnşaat Firmaları
Yayınlama Tarihi 05 Eylül 2015
Telefon 0216 498 89 81
Resmi Web Sitesi http://www.fakrocatipencereleri.org
Çatı Pencereleri

Ahmetyesevi mahallesi çamlık caddesi sema sokak no:9 Sultanbeyli
 
0216 498 89 81

Çatı pencerelerinin su sızdırmazlığı konusu sıkça sorulur. çatı pencereleri sertifikalı montaj ekipleri tarafından monte edildiği sürece kesinlikle su sızdırmazdırlar. Bunun de sebebi, özel olarak üretilen eteklik sistemleridir. Eteklik sistemleri, suyun akış yönünün tersi istikamete göre dizilirler ve birbirinin üstüne binme prensibine göre çalışırlar.

Herbir parça diğer parçanın üzerine gelir ve su her bir sistem parçasının üzerinden atlayarak yoluna devam eder. (kiremit sistemi gibi) Buradaki kritik nokta suyun yukarı doğru hareketlenmemesidir. (Düşük eğimli çatılar ve kuvvetli rüzgarlarların bulunduğu bölgeler gibi). Bu yüzden çatı penceresi uygulamasının yapılacağı alandaki çatı eğimi hayati önem taşımaktadır. Bu da minimum 15 derece veya %28 lik bir eğime tekabul eder.

Bu eğim aslında suyun doğal yollardan çatı penceresi etekliğinin hadve yüksekliği seviyesini aşmayarak tahliye olması için gerekli olan minimum açıdır. Eğer bu eğim yoksa, ya pencerenin eğimi yükseltimelidir, veya teras tipi çatı penceresi kullanılmalıdır.çatı pencereleri nin en önemli kısmı hareketli olan kanat kısmı ve burada da menteşe bölümüdür. Menteşeler yılda bir kez kalın makine yağı ile yağlanmalıdır. Ahşap kısımlar, şeffaf verniklidir. 4-5 yılda bir basit ahşap bakımı yapılmalıdır.