Sektör Su Tesisatı
Yayınlama Tarihi 29 Ocak 2016
Telefon 0 212 355 61 80
Resmi Web Sitesi http://www.biopipe.co/tr/#home
BIOPIPE SU ARITMA SİSTEMLERİ

Biopipe TR
Bebek Mahallesi Küçük Bebek Coddesi No: 74 Beşiktaş, İstanbul / Türkiye
Biopipe Global
Rennweg 38,8001 Zurich / Switzerland
İletişim Bilgileri
Telefon : +90 212 355 61 80

Su tasarrufu! Para tasarrufu! Yaşanabilir bir dünya!

BIOPIPE NEDİR?
Biopipe üst düzey arıtım yaparak suyun bahçe sulama ve ikincil kullanımlar için tekrar kazanılmasını sağlar
Uluslararası patente sahip Biopipe sistem 2 kişilik müstakil evlerden, yüzlerce kişilik otellere, binlerce kişilik sitelere ve milyonlarca kişinin yaşadığı şehirlere inovatif çözüm sunmaktadır Biopipe basit, inovatif ve mükemmel tasarıma sahiptir.
Biopipe'ın Sosyal Etkileri
Suyun değeri ve kısıtlı kaynaklar hepimizin malumu; yıllık milyar dolarlık bütçelerle yapılan altyapı ve devasa arıtma tesisleri bu kaynağımızı tekrar kullanıma kazandırmak yerine vasat standartlarda denizlere veya akarsulara deşarj edilerek milyonlarca metreküp suyun heba edilmesine yol açmaktadır. Halbuki arıtmayı basitleştiren ve lokal düzeyde uygulanmasını mümkün kılan Biopipe dünyamıza yeni bir çözüm sunmaktadır.

BIOPIPE Proje Öyküsü
Mevcut olan teknolojinin her zaman daha iyisini arayan, Mehmet Enes Kutluca henüz Bahçeşehir Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü 2. Sınıf öğrencisi iken KOSGEB'i arkasına alarak kendi şirketini kurdu. Her ev nasıl kendi atıksuyunu arıtıp yeniden kullanabilirdi?  Öyle bir ürün ortaya koymalıydı ki hem dünyada bir ilk, hem sürdürülebilir hem de çok uygun maliyetli olmalıydı. Dünyamızda atıksuyun arıtılmasının her geçen gün daha çok önem kazandığını görmek kolaydı ancak, mevcut literatürde bulunmayan bir şey icat etmek hiç kolay olmadı. Mehmet Enes Kutluca, bir yıl boyunca kendi evinin garajında yaptığı sistemi geliştirmekle uğraştıktan sonra, dünyanın ilk atıksu arıtım borusu olan BIOPIPE’ı geliştirdi ve patentini aldı. Türkiye dâhil dünyanın birçok ülkesinde müstakil evlere de uygulanabilen ilk atıksu arıtım sistemi olan BIOPIPE insanların atıksu arıtımına bakış açısını değiştirmiştir. Her eve uygun bir maliyetle uygulanabilen BIOPIPE ile birlikte belediyeler artık yüksek maliyeti olan kanalizasyon sistemleri kurmaktan ve büyük atıksu arıtma tesisleri inşa etmekten; ev sahipleri ise foseptik çukuru işletmenin sorunlarından kurtulmuştur. Hem belediyelerin, hem kullanıcıların hem de müteahhitlerin faydasına olan bu proje ile birlikte Mehmet Enes Kutluca Gep-Turkey yarışmasında, Amerikalı ve Türk yatırımcılar tarafından Türkiye'nin en iyi girişimcileri arasından birinci seçilmiştir.
Her gün şirketini daha iyi noktalara getirmekle uğraşan Mehmet Enes Kutluca, Türkiye'nin en başarılı girişimcisi seçildikten sonra, dünyanın en büyük genç işadamları organizasyonu olan JCI tarafından çevre alanında Türkiye'nin en başarılı genci seçilmiştir. Katıldığı her yarışmadan birincilik ile ayrılan Mehmet Enes Kutluca, "Bir fikrin mi var?" isimli yarışmada da kategori birinciliği elde etmiştir. Avrupa Birliği tarafından Hırvatistan'da gerçekleşecek "Growing Together Workshop" etkinliğine davet edilen tek Türk girişimci olmuştur.  Ayrıca Amerika Dış İlişkiler Bakanlığı’nca 2013 Eylül’ünde gerçekleştirilecek 3 haftalık Washington ziyaretine Türkiye'den katılacak tek kişi olmuştur. Aldığı ödüller ve kazandığı dereceler ile adından söz ettiren Mehmet Enes Kutluca CISCO'nun da dikkatini çekmiş ve "My Networked Life" isimli belgeselin Türkiye bölümü kendisi ile çekilmiştir. Mehmet Enes Kutluca şu anda ulusal ve uluslararası basında Türkiye'nin yükselen girişimcisi olarak dikkat çekmektedir.

banner110

banner109