Sektör Balıkçı Midyeci
Yayınlama Tarihi 29 Ekim 2014
Telefon 216 469 54 54
Resmi Web Sitesi http://www.belugabalik.com/index.php
Beluga Balık


Küçükbakkalköy Mah. Dereboyu Cad. No: 7 C Blok   Ataşehir-İstanbul

Tel: + (90) 216 469 54 54

Fax: + (90) 216 577 13 50

GSM: + (90) 533 160 99 41

Email: [email protected]

www.belugabalik.com



DENİZ ATAŞEHİR’İN AYAĞINA GELDİ!

Ataşehir’in yepyeni, “buharı üzerinde” balık restoranı Beluga Fish Gourmet, enfes deniz lezzetlerini Ataşehirlilerle buluşturuyor.
Anadolu yakasının iş ve ekonomi merkezi Ataşehir, her geçen gün daha da popularitesi artan bir yerleşim trendi olmuş durumda. A+ lezzetleri sunan birbirinden zengin restoranlara da sahip olan bu elit merkezin şimdi yepyeni bir balık restoranı var: Beluga Fish Gourmet Restoranın işletmecisi, aileden balıkçı olan Sanayici-İş Adamı Mişel İpekoğlu, kızları Suzet, Nancy ile birlikte balık severlere her gün 40 çeşit meze ve taze balık sunuyor. Basın ve halkla ilişkilerin başında ise Fatoş Metin Göksu bulunuyor. Mişel İpekoğlu: “Ataşehir’in merkezindeki bu restoranı, balık sadece deniz kenarında yenilir anlayışını değiştirmek için açtık. Restoranımız, konseptimiz ve menümüz o kadar çok beğenildi ki, daha şimdiden birbiri ardına şube açma teklifleri alıyoruz. Hatta Dubai’den bile iş teklifi aldık.” diyor. Adını siyah havyarın en en makbul cinsi olan Beluga’dan alan Beluga Fish Gourmet, deneyimli ve profesyonel kadrosuyla olduğu kadar, sunduğu A+ servis kalitesiyle de oldukça iddialı bir restoran. Beluga Fish Gourmet’in mutfağından çıkan kusursuz lezzetler, usta aşçı Cengiz Nalbant’ın imzasını taşıyor.
 
Organizasyon ve Toplantı
Toplantı salonları ve çocuklar için oyun alanı da bulunan Beluga Fish Gourmet iki kattan oluşuyor. Alt katta 150 kişilik ana salon, üst katta ise 70 kişilik VIP salonu ve 80 kişilik VIP Lounge bölümü bulunuyor.

Özel iş toplantıları için 70 kişilik VIP salonu ve 80 kişilik VIP Lounge kısmını tercih edebileceğiniz Beluga’da ayrıca doğum günlerinden butik düğünlere, nişan organizasyonlarından baby shower’a ve eğitim seminerlerine kadar her türlü toplu organizasyonlarınızı da gerçekleştirebilirsiniz.

Beluga lezzet Topları

Ataşehir İstanbul'un Manhattan'ı olma yolunda ilerlerken, bu semte birçok restoran da ya şube açıyor,yada burada yer almayı tercih ediyorlar. Bunlardan biride Beluga.Manzara konusunda iddalı değiller ama ambleminde Beluga havyarını ve bir kraliyet tacını bulunduran Beluga lezzette hayli iddialı.
Osman Serim, "Burada Ayvalık tipi bir balık kültürü var. Ana yemek gelene kadar mezelerle,ara sıcaklarla doyarsınız ama Cengiz Nalbant usta o kadar maharetli ki, kesinlikle hepsini bitirmeden kalkamazsınız" diyor.Ekibin çoğunluğu birbirini 20-30 yıldır tanıyor,aralarında müthiş bir sinerji var.
İyice soğutulmuş beyaz şarabınızı yudumlarken fesleğen soslu levrek,deniz börülcesi,kaya koruğu,engina kalbinidereotlu mısır ekmeği ile tadıyorsunuz. Ama esas lezzet bombası,Beluga Lezzet Topu. İçliköftenin balıkla yapılmışı gibi;hem içi hemde dışı balıktan...

"Lezzet topu açıldığımızdan beri müşterilerimizin en beğendiği yemek oldu.Başka hiçbir yerde de yiyemezsiniz" diyen Cengiz Usta sırrını da veriyor:"Sosu çok özel.Normal krema kaynatınca kesilir,biz ise anlaştığımız çiftlikten çiğ krema alıyoruz.Köri ve sebzeli çeşniler, hafif sarımsak ve kaşar peyniri katarak sos kaynatıyoruz.Harcını levrek veya mevsimine göremezgitin haşlanmış filetosuyla yapıyoruz.Balık etini kuşüzümü,kaşar,taze reyhan,mantar,maydanoz,kimyon,kekik ve pul biberle harmanlıyoruz. Dışı için ise varsa mezgit,yoksa levreği yufka şeklinde dövüp inceltiyor,harcı bununla sarıyor,mısır ununa bulayıp yağda kızartıyoruz."
Lezzet topu o kadar lezzetli bir başlangıç yemeği ki,bunu tattıktan sonra ana yemeğe veya porsiyon balığa geçmeyip ikinci bir tane söyleyen,geceyi öyle tamamlayanlar da var.
Ve bizce de haklılar...



banner110

banner109