Sektör Balıkçı Midyeci
Yayınlama Tarihi 15 Ağustos 2010
Telefon (216)470 76 77
Resmi Web Sitesi http://balikcinizeser.com/
BALIKÇI ESER


İletişim Bilgilerimiz...
PAKET SERVİS Res.tel (216)470 76 77
Canlı Balık Tel:(216)470 76 66
Restourant Tel:(216)470 76 77
Barboros mah.Mimarsinan cad.No:190 B.Ataşehir/istanbul
NOT:Çiğ ve pişmiş balık servisimiz vardır.
Kalite anlayışımız...

Balıkçınız Eser yıllardır, siz müşterilerine taze temiz ürün satmayı pirensip haline getirmiştir.Balıkçınız Eser alkolsuz bir balık lokantası olmasının dışında çiğ balık reyonuyladamüşterilerine hizmet vermektedir.
Yıllardır süregelen hizmet anlayışımızda kalite çıtamızı profesyonel personellerle çalışarak daima yükselttik.Balıkçınız Eserde bütün personelimiz titiz ve güleryüzle çalışmaktadız.
Balıkçınız Eser Kendim yemiyeceğim balığı müşterilerime yedirmem sloganıyla
yola çıkarak müşterisine hiç bir zaman kötü ürün satmamıştır.

BALIKLARI TANIYALIM
Balıklar........

OCAK : Ocak ayında Palamut, Lüfer, Uskumru, İstavritin lezzetine doyum olmaz. Hamsi, Kefal tam yağ içerir. Kofana, Mezgit, Çinekop Kolayca Bulunur.
ŞUBAT : Kalkanın mevsimidir. Mayıs sonuna kadar bulabilirsiniz. Lüfer, Uskumru, Palamut yağında kayıba uğrar


MART : Levrek, Kefal, Kalkanın lezzetine doyum olmaz. Uskumru, Lüfer, Palamutu tavada veya plakisini tercih ediniz. Bu ayda Gümüş bolca çıkar.

NİSAN : Kalkan, Levrek, Kılıç'ın bollaştığı dönemdir. Kılıç Ağustos ve kasım aylarındaki kadar lezzetli değildir. Eşkina'nın bollaştığı bu aydır.Uskumru artık çirozlaşmaya başlamıştır.

MAYIS : Barbunya, Dil, Levrek, Tekir, Kılıç, İskorpit'in bolca avlanıp zevkle yenildiği aydır.

HAZİRAN : Balığın az tutulduğu aydır. Dip balıkları yumurtladıkları için dağınık gezerler. Balık mevsinin durgun geçtiği aydır.

TEMMUZ : Sardalya mevsimini başladığı aydır. Ekime kadar lezzetini korur. İstavrit, Kolyoz, Uskumru Bugulama tava veya fırında tavsiye edilir.

AĞUSTOS : Çingene Palamud'u mevsimi açar. Levreğe tercih edilebilir. Sardalya'nın ve Kılıç'ın bu mevsimde lezzetine doyum olmaz. İzmarit lezetlidir. Kefal'den uzak durunuz.

EYLÜL : Kılıç ve Serdalya lezzetli Palamut iri Lüfer'in en pahalı olduğu istavrit, Kırlangıç, Kolyoz'un bolca olduğu aydır.

EKİM : Gezginci balıkların Karadeniz'den Marmara'ya aktığı aydır. Balıkçıların en bereketli zamanıdır. Uskumru'nun turfanda olarak satıldığı, Lüfer'in lezzetini kazandığı, İstavrit'in yağlanıp, Palamud, Barbun, Tekir, Kılıç, Sinarit, Sardalya, Minakop, Torik, Gümüş ve İzmarit'in bollaştığı aydır.

KASIM : Uskumrunun zamanı, Toriğin lakerdası yapılabilir. Pisinin en lezzetli olduğu aydır.

ARALIK : Lüfer, Uskumru, Palamut, Torik yağlı oldukları için her çeşit yemeği tavsiye edilir. Bu ayda Hamsi'nin lezzetine doyum olmaz.


SAĞLIĞINIZ İÇİN BALIK YİYİN...

Haftada en az iki kez balık yiyorsanız, sağlığınızı koruyorsunuz demektir. Yapılan araştırmalar düzenli olarak balık yemenin fiziksel ve ruhsal sağlığımıza iyi geldiğini gösteriyor.

Kalp hastalığını ve felci önler: </STRONG>Balıkların hepsi yararlıdır, fakat kalbi koruyan omega-3 yağı bakımından somon, ton, sardalya, ringa, alabalık, morina, uskumru, kefal ve barbunya balıkları daha zengindir.

Kolesterol metabolizmasını ayarlar: </STRONG>Balıkta bol miktarda bulunan Omega-3, damar genişletici, agregasyon önleyici etkisi vardır. Bu özelliklerinden dolayı kalp ve damar hastalıklarına karşı korunma sağlar.

Kemikler için yararlıdır: </STRONG>Ton, sardalya gibi konserve balıklar ve yumuşacık kılçıklarıyla beraber yenilebilecek küçük balıklar, süt ürünlerinin yanında beslenmenizde daha fazla kalsiyum bulundurmanın en iyi yoludur.

Şeker hastaları için yararlıdır: </STRONG>Şeker hastaları, kalp hastalığı ve felç riskinden daha çok etkilendikleri için balık yemek onlar için yararlıdır.
Astım tehlikesini azaltır: </STRONG>Bazı bulgulara göre, haftada birden fazla, özellikle de yağlı balıklardan yiyen çocuklarda astıma tutulma oranı, fazla balık yemeyen çocuklara göre daha azdır.

Balık prostat kanserini önler: </STRONG>Omega - 3 yağlarının antikanserojen etkisi çeşitli araştırmalar sonucu ortaya konulmuştur. Bilim adamları Omega - 3 yağlarınca zengin bir diyetin tümör ve metastas oluşumunu azalttığını belirtiyorlar.

Balık kırışıklara karşı etkilidir: </STRONG>Avustralya'da yayınlanan bir araştırma, beslenmenin cilt yaşlanmasıyla ilintili olduğunu ortaya koydu. Balık yiyen insanların cildinin daha az yaşlandığı, kırışık sorunuyla daha geç tanıştığı görüldü.

Balık yemek mutluluk ve enerji kaynağıdır: </STRONG>Serotonin 'rahatlık, mutluluk' hisleriyle bağlantılı önemli bir sinir iletkeni. 11 ülkede yürütülen araştırmalar, depresyon oranıyla tüketilen balık miktarının ters orantılı olduğunu gösteriyor.

Balık yiyen kadınların çocukları daha zeki olur: </STRONG>İngiltere'de yapılan bir araştırma hamileliklerinde balık yağı açısından zengin bir diyet uygulayan kadınların çocuklarının daha zeki, daha çevik olduklarını ortaya koydu.

Balık yemek için bütçenizi zorlamaya gerek yoktur: </STRONG>Bazı balıklar pahalıdır ama ucuz balıklar da bulunmaktadır. Et ve tavukta olduğu gibi, balığın yağlarını ayırmaya gerek yoktur. Böylelikle paranızı sokağa atmamış olursunuz.