Sektör ATAŞEHİR BELEDİYESİ
Yayınlama Tarihi 10 Nisan 2017
Telefon 0216 570 50 00/ dahili: 5710 ve 5740
ATAŞEHİR KADIN GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ

Adres : Atatürk Mah. Meriç Cad. No: 2 ATAŞEHİR

Tel. : 0216 570 50 00/ dahili: 5710 ve 5740



ATAŞEHİR KADIN GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ

Ataşehir’de kadınların kendi iş fikirlerini geliştirip işyerlerini kurabilmelerine destek vermek için AKAGİM kuruldu.

Ataşehir Belediyesi, kadınların gücüne girişimcilik yolu ile güç katmak için Ataşehir Kadın Girişimcilik Merkezi (AKAGİM) projesini hayata geçirdi. İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Ataşehir Belediyesi’nin yürüttüğü projenin ortaklığını Ataşehir Kaymakamlığı; iştirakçiliğini ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapıyor. İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2016 yılı Girişimcilik Mali Destek Programı kapsamında en başarılı 14 projeden biri olan AKAGİM projesinde, girişimci yetiştirmeye yönelik eğitim çalışmaları yapılıp programlar yürütülecek.

KADINLAR KENDİ İŞİNİ BU MERKEZDE KURUP BÜYÜTECEK

AKAGİM, kadın girişimcilerin iş fikirlerini nitelikli iş planlarına dönüştürecekleri özgün, etkili ve uygulanabilir iş modelleri oluşturmalarına destek verecek bir merkez olacak. Girişimci kadınlara danışmanlık yapılacak merkezde, KOSGEB işbirliğiyle iş planı ve fizibilite hazırlamaya yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilecek. 

Çalışmalar kapsamında; yaratıcı iş fikri geliştirme eğitimi, girişimcilik eğitimi, iş yönetimi ve geliştirme, e-ticaret eğitimi, iş planı hazırlama, açık pazar etkinlikleri, rol modeller ile söyleşiler, sektördeki lider firmalar ile buluşmalar, seminerler ve workshoplar yapılacak.

Yeni fikirlerin geliştirileceği merkezde, ürünlerinin dünya çapında pazarlanabilmesi için girişimcilere destek olunup, satış ve pazarlama konusunda yönlendirmeler yapılacak. Seçici komisyon tarafından belirlenen girişimcilere ortak alanda 1 yıl süreyle ofis imkanı sunularak işletmelerinin kırılgan dönemlerini atlatmaları sağlanacak. Deneyimli uzmanlar da sektörler, rekabet, fiyat, tedarik, girdi, işgücü piyasaları, sektördeki fırsatlar ve tehditler gibi araştırma yapmaları gereken konularda adaylara yol gösterecek.  

Merkezde, Ataşehir’de ikamet eden 18-40 yaş arası 150 kadından oluşan üç  gruba hizmet verilmesi planlanıyor. İşletmesini açmış ancak çeşitli nedenlerle kapatmış veya ayakta tutmakta zorlanan 25 kadına da, hedeflerine ulaşabilmelerine imkan sağlayacak ortak ofisle destek olunacak. 

Yeni iş fikri olan 100 girişimci kadını iş kurma konusunda motive ederek başarılı işletme kurabilmek için gerekli olan iş planı kavramı hakkında bilgilendirmek üzere, uzmanlar ile birlikte 60 saatlik eğitim verilecek. 

Ürettiği el emeği ürünlerinin satışını yaparak kendi hesabına çalışan kadınlara atölye desteği sağlanacak.

Kadınları girişimci olmaya teşvik eden, altyapı, eğitim, danışmanlık ve pazarlama desteği sağlayan AKAGİM, ihtiyaç sahibi 125 potansiyel girişimci kadını ve yeni iş kurmuş 25 kadın girişimciyi belirleyip, proje faaliyetlerinden faydalandıracak. 

6 gün sürecek girişimcilik eğitimlerinde kadınlar 15 kişilik 10 gruba bölünecek. Pazarlama, marka ve stratejik yönetim ile iş hukuku, finans eğitimi ve iletişim eğitimi verilecek.

Kadın işletmeleri tüketicilerle buluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliklerde ise, kadınlar tarafından üretilen ürün ve hizmetlere uygun potansiyel müşterilerin davet edildiği kokteyl tarzı etkinlik düzenlenecek ve kadınların iş/satış bağlantısı yapmalarına katkı sağlanması için gerekli organizasyonlar yapılacak.

Merkezde sunulacak e-ticaret eğitimlerinde el sanatları ürünleri tasarlayarak üreten kadınlara atölye hizmeti verilmesinin yanısıra, pazarlama ve ağ kurma uzmanı ile satış ağlarının genişletilmesi de amaçlanıyor. 

25 kişilik 5 gruba verilecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ise KOSGEB tarafından belirlenen dört ana modülden oluşan sınıf içi ders ve atölye çalışmalarını kapsıyor.

Projeye katılmak isteyenler, Atatürk Mah. Meriç Cad. No: 2 adresine başvurabilir ya da 0216 570 50 00/ dahili: 5710 ve 5740 no’lu telefonlardan ayrıntılı bilgiye ulaşabilirler. 

Adres : Atatürk Mah. Meriç Cad. No: 2 ATAŞEHİR
Tel.    : 0216 570 50 00/ dahili: 5710 ve 5740