Sektör Online Alışveriş
Yayınlama Tarihi 26 Mayıs 2018
Telefon 0232 678 35 10
Resmi Web Sitesi https://www.akvadukzeytin.com
Akvadük Zeytin

SELÇUK MAHALLESİ TEKKEDEDE KÜME EVLERİ NO:393/2 BERGAMA / İZMİR

TEL. : 0232 678 35 10

Akvadük butik bir işletme olup, ismini, tarlamızın üst sınırlarını izleyen akvadüklerden ( su kemerlerinden) alır. Her birini kendi ellerimizle diktiğimiz zeytin ağaçlarımızı, sevgi ve özenle büyütüyoruz. Onlar da bu sevginin karşılığını en iyi şekilde vermek için en iyi ürünlerini sizlerle paylaşıyor. Amacımız, sizlere de kendimize hazırladığımız kalite ve doğallıkta zeytin ve zeytinyağı ulaştırabilmektir.

tarlamızın konumu ve özelliği

Tarlamız deniz seviyesinden 250 metre yüksekte olup, bir tarafında serin oksijen kaynağı olan çam ağaçlarının bulunduğu Kozak ormanları, diğer tarafında aşırı soğuğu yumuşatan Bergama Barajı bulunmaktadır. Güneşi doğuşundan batışına kadar görebilen konumu ve Ege denizinden gelen iyot, zeytinlerimizin bu kadar kaliteli olmasının sebepleridir.

hangi şartlarda ağaçları yetiştiriyoruz ve bakımını yapıyoruz

Ağaçlarımızın bakımlarını anlaşmalı ziraat mühendisi kontrolü altında kendimiz yapıyoruz. Zeytin ağaçlarımızın bakımında ve yetiştirilmesinde sadece doğal gübre kullanıyoruz.

Tarlamız ayrıca ‘iyi tarım uygulamaları‘ sertifikasına sahiptir. İyi tarım Uygulamaları sertifikasına sahip ürünün; Kimyasal, fiziksel, mikrobiyolojik kalıntılar içermediği, çevreyi kirletmeden ve doğal dengeye zarar vermeden üretildiği; üretimi sırasında insan, işçi ve diğer canlıların olumsuz etkilenmediği; üretildiği ve tüketildiği ülkelerin tarımsal mevzuatına uygun olarak üretildiği anlaşılır.

Asit oranı hakkında

Dizem zeytinyağının asitlik oranını ifade eden kelimedir. Naturel Sızma zeytinyağının asitlik değeri 0,1 ile 0,9 arasında değişmektedir. Örnek: 0,1 asit değerine sahip bir zeytinyağı halk arasında 1 Dizem olarak tabir edilir. 0,9 asit oranındaki yağlara ise asit yağ denmektedir. akvadük zeytinyağı 0,8 asidin aşağısındadır.

Hangi şartlarda sıkım yapılmaktadır

Toprakla temas eden zeytinin asidi kısa zamanda yükselir ve yağın kalitesini bozar. Bu sebeple biz zeytinlerimizi özenle ellerimizle toplayarak kasalarda biriktiriyoruz ve aynı gün zeytinyağı fabrikasında hijyenik ortamda ısısı 32 dereceyi geçmeyen sıcaklıkta yağını sıktırıyoruz. Böylelikle zeytinlerimiz hiçbir değerini yitirmeden yağ haline gelmiş oluyor.

Sıkıldıktan hemen sonra aynı gün yağlarımızı krom tanklarına aktarıyoruz. Zeytinlerin nasıl saklandığı da; zeytinlerin nasıl yetiştirildiği, zeytinlere nasıl bakım yapıldığı ve sonrasında nasıl sıkım yapıldığı kadar önemli bir husustur. Yağlarımızı sağlık açısından son derece güvenli olan tesisimizde bulunan krom tanklarda muhafaza ediyoruz. Krom tanklar diğer saklama metotlarından ziyade, yağ ile hiçbir etkileşime girmeden, yağın kalitesini bozmadan muhafaza edebilen bir koruma şeklidir.

Sizlere sevkiyata sunmadan en az 6-8 hafta krom tanklarımızda doğal dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenme süreci, fabrikada yeni sıkılan zeytinyağında oluşan doğal posanın krom tankının dibindeki konik alanda birikmesini sağlıyor. Zaman içerisinde tankın en altındaki posa vanası açılarak posanın zeytinyağından arındırılma işlemi gerçekleşiyor. Böylece zeytinyağımızı (extra filtre edilmeden), doğal hali ile yani içerdiği vitaminler kaybolmadan sizlere sunabiliyoruz.

banner110

banner109