Türk futbolunun 'Ordinaryüs'üne Başbakan'lı uğurlama

Vefat eden Fenerbahçe ve Türk futbolunun efsane ismi Lefter Küçükandonyadis, son yolculuğuna Saraçoğlu'ndan Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı törenle uğurlandı.

Türk futbolunun 'Ordinaryüs'üne Başbakan'lı uğurlama

Rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede önceki gün yaşamını yitiren, Türk futbolunun 'Ordinaryüs'' lakaplı unutulmaz futbolcusunun naaşı, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na getirildi.

Lefter'in naaşını taşıyan cenaze arabası stadın protokol tribünü girişi önündeki yolda görününce stat önünde tören için bekleyen futbolseverler, Lefter'i alkışlarla karşıladı.

BAŞBAKAN DA SARACOĞLU'NDA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe ve Türk futbolunun "ordinaryüs" futbolcusu Lefter Küçükandonyadis için düzenlenen törene katılmak üzere Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'na geldi.

Başbakan Erdoğan'ı Lefter Küçükandonyadis'in cenazesinin de bulunduğu soyunma odası koridorunda Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir, Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen karşıladı.

Başbakan Letfer Küçükandonyadis'in Türk ve Fenerbahçe bayrağına sarılı cenazesinin yanına gitti ve burada bir süre bekledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha sonra, Fenerbahçeli futbolcuların taşıdığı Lefter Küçükandonyadis'in naaşının arkasında, taraftarların alkışları arasında sahaya girdi.

Lefter Küçükandonyadis'in cenazesi, stattaki törenin ardından Büyükada'ya götürülmek üzere yola çıktı. Fenerbahçeli taraftarların alkışları eşliğinde stattan uğurlanan Lefter'in naaaşı Bostancı'dan deniz otobüsüne bindirilerek Büyük Ada'ya götürülecek.

KÜÇÜKANDONYADİS'E DEV FORMA

Türk Telekom, Lefter Küçükandonyadis'in Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki cenaze töreni için dev bir Fenerbahçe forması hazırladı. Başarılarla dolu hayatının ardından hayata gözlerini yuman büyük ustanın anısına hazırlanan 25x30m boyutlarındaki dev Fenerbahçe formasının tasarımı, Lefter'in oynadığı dönemde giydiği formasının birebir modellemesi olarak hazırlandı.

Dev forma, tören günü eski başkanlar, yöneticiler, futbolcular ve diğer efsanevi isimlerin yanı sıra törene gelecek taraftarların da imzasına açılarak, Lefter Küçükandonyadis'e duyulan sevgiyi anlatmak için unutulmaz bir anı hazırlanmış oldu. Lefter anısına yapılan formanın önümüzdeki hafta Kayserispor ile oynanacak lig maçında Şükrü Saracoğlu tribünlerine asılacağını bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER