Kanarya Kadıköyde Tarih Yazdı

Fenerbahçe, BATE Borisov'u 1-0 mağlup ederek adını son 16'ya yazdırdı.

Kanarya Kadıköyde Tarih Yazdı
Kanarya Kadıköyde Tarih Yazdı

Fenerbahçe, BATE Borisov'u 1-0 mağlup ederek adını son 16'ya yazdırdı.


Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında BATE Borisov'u Kadıköy'de konuk etti.

Belarus'ta 0-0 berabere kaldığı ilk maçın rövanşında cezası nedeniyle seyirci desteğinden yoksun mücadele eden Fenerbahçe, rakibini 1-0 yenerek, UEFA Avrupa Ligi'nde son 16'ya kaldı.

Temsilcimize turu getiren golü 45. dakikada penaltıdan Cristian Baroni kaydetti.

Zorlu mücadelede konuk ekip Dmitry Baga'nın 20. dakikada gördüğü kırmızı kartla maçı 10 kişi tamamladı.

Bu arada sarı-lacivertli temsilcimiz 3. turda, Napoli'yi eleyen Çek Cumhuriyeti ekibi Viktoria Plzen ile karşılaşacak.

İlk Yarı

Fenerbahçe, ilk dakikalardan itibaren rakip kalede gol aradı. Henüz maçın 6. dakikasında Cristian ile kaleyi yoklayan sarı-lacivertliler, 12. dakikada Salih ile yakaladığı önemli pozisyonu değerlendiremedi. Karşılaşmanın 20. dakikasında 10 kişi kalan rakibi karşısında üstünlüğü tamamen eline geçiren ve rakip sahada oynamaya başlayan sarı-lacivertliler, ceza sahası içinde pozisyon üretmekte zorlandı. 44. dakikada Sow ile önemli bir pozisyonu değerlendiremeyen Fenerbahçe, 45+1. dakikada Sow'un düşürülmesiyle kazanılan penaltıda Cristian ile golü buldu ve ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.

Karşılaşmaya temkinli başlayan BATE Borisov'da, 20. dakikada Baga ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek, takımını 10 kişi bıraktı. 10 kişi kaldıktan sonra ilk yarıda oyunu kendi yarı alanında kabul eden Belarus ekibi, son dakikalarda artan Fenerbahçe atakları karşısında zor anlar yaşadı. BATE Borisov, 45+1. dakikada Cristian'ın penaltıdan attığı golle soyunma odasına 1-0 geride gitti.

İkinci Yarı

Karşılaşmanın ikinci yarısının başında kalesinde önemli bir tehlike yaşayan Fenerbahçe'de, kaleci Volkan Demirel gole izin vermedi. Bu pozisyonun ardından arka arkaya rakip kalede önemli pozisyonlar bulan sarı-lacivertlilerde, 52. dakikada Cristian'ın vuruşunda top üst direkten döndü. Karşılaşmada 10 kişi oynayan rakibi karşısında yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyen Fenerbahçe, ilk yarıda penaltıdan attığı tek golle 1-0 kazanarak, adını üçüncü tura yazdırdı.

İkinci yarıya gol bulmak için çıkan BATE Borisov, henüz 46. dakikada Rudik ile yakaladığı önemli gol pozisyonunda beraberliği yakalama fırsatını değerlendiremedi. 49. dakikada Sow'un yakaladığı pozisyonda kaleci Gorbunov gole izin vermezken, 52. dakikada Belarus ekibinin kalesinde yaşadığı önemli tehlikede bu kez top direkten döndü. BATE Borisov bu dakikadan sonra zaman zaman Fenerbahçe kalesinde tehlike yaratsa da sarı-lacivertlilerin savunmasını geçemedi. Belarus ekibi 1-0 mağlup olarak, kupaya veda etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2013, 07:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER