Çaykur Rize 1-5 Fenerbahçe

Süper Lig'in 26. haftasında şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, deplasmanda Çaykur Rizespor'u 5-1'lik farklı bir skorla mağlup etti.

Çaykur Rize 1-5 Fenerbahçe
Çaykur Rize 1-5 Fenerbahçe

Süper Lig'in 26. haftasında şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, deplasmanda Çaykur Rizespor'u 5-1'lik farklı bir skorla mağlup etti.

Fenerbahçe'nin golleri 5'te Mehmet Topuz, 8 ve 35'te Sow, 49'da Webo ile 55'te Caner'den geldi. Çaykur Rizespor'un tek sayısını ise 62'de Deniz Kadah kaydetti. Konuk takımda Volkan Demirel, Bruno Alves ve Alper Potuk sakatlanarak oyundan çıkarken Mehmet Topuz da sakatlığı nedeniyle 80'den sonra oyuna devam edemedi.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 56 yaptı. Çaykur Rizespor ise 28 puanda kaldı. Ligin 27. haftasında Fenerbahçe sahasında Bursaspor'u ağırlayacak. Çaykur Rizespor ise deplasmanda Başakşehir'le oynayacak.


MAÇTAN NOTLAR

Ve Emenike yedek!
Beşiktaş derbisinde büyük kriz yaşatarak camianın büyük tepkisini çeken Emmanuel Emenike, Çaykur Rizespor maçında maça yedek kulübesinde başladı. Bu karar özellikle taraftarlarca büyük beğeni topladı. Teknik Direktör İsmail Kartal bu kararıyla ilgili olarak, “Geçtiğimiz hafta yaşadıklarımız kolay değil. Psikolojik olarak onu korumak adına ilk 11'e almadık” ifadelerini kullandı.
 
Mehmet Topuz'a derbi ödülü

Fenerbahçe'nin tecrübeli oyuncusu Mehmet Topuz Beşiktaş derbisinde Gökhan'ın ısınırken sakatlanması sonrası 11'de maça başlamış ve başarılı bir performans ortaya koymuştu. Topuz bu performansının ödülünü alırken, Kuyt'ın sakatlığı sebebiyle oynayamadığı Çaykur Rizespor maçına ilk 11'de başladı.
 
Sarı-Lacivertli kenetlenme

Fenerbahçeli oyuncular kendileri için çok büyük öneme sahip Çaykur Rizespor maçı öncesinde ısınma esnasında kenetlerek galibiyet yemini ettiler. Isınma esnasında bir araya gelen Sarı-Lacivertliler'in bu haraketi taraftarlarından alkış aldı.
 
Rize'de tam destek
spor toto süper lig'de 26. haftada Çaykur Rizespor'a konuk olan Fenerbahçe'yi taraftarları bu şehirde yalnız bırakmadı. Kendilerine ayrılan yeri tamamen dolduran Sarı-Lacivertliler takımlarına büyük destek verdi. Rizespor taraftarları ise tribünleri boş bıraktı.
 
Emre'ye tepki
Çaykur Rizespor taraftarları Fenerbahçe'nin kaptanı Emre Bölezoğlu'na tepki gösterdi. Isınma esnasında Emre şut çekerken milli oyuncuyu ıslıklayan Rizeliler maçta da top Emre'nin ayağına geldiğinde protestolarını sürdürdü.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2015, 23:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER