UTRECHT TURİZM FUARI, AVRUPA’YI GELENEKSEL EL SANATLARIMIZ İLE BULUŞTURDU

UTRECHT TURİZM FUARI, AVRUPA’YI GELENEKSEL EL SANATLARIMIZ İLE BULUŞTURDU

UTRECHT TURİZM FUARI, AVRUPA’YI GELENEKSEL EL SANATLARIMIZ İLE BULUŞTURDU
UTRECHT TURİZM FUARI, AVRUPA’YI GELENEKSEL EL SANATLARIMIZ İLE BULUŞTURDU

•    750 metrekarelik standı ve 34 katılımcısıyla fuara katılan Türkiye, fuarın en çok ilgi gören ülkelerinden biri oldu.

•    Dün açılışı yapılan, dünyanın en büyük turizm fuarlarından Utrecht Uluslararası Turizm Fuarı’nın en büyük katılımcılarından biri olan Türkiye standında yer alan geleneksel el sanatlarından örnekler ve Bakanlık kitapları büyük ilgi gördü.

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan, turizm sektörü kuruluşları, tüketiciler ve seyahat acentelerini bir araya getirmesi nedeniyle çok önemli bir tanıtım fırsatı olarak kabul edilen 2011 Utrecht Turizm Fuarı Hollanda’da kapılarını açtı.

Hollanda’nın Utrecht şehrinde toplam altı gün sürecek olan fuarda Türk stantlarında Türk yemeklerinden örnekler sunularak ikramlar yapıldı. Folklor gösterileri ve canlı Türk müziğinden örneklerin de ziyaretçilere sunulduğu fuarda; geleneksel el sanatlarından örneklerin yer aldığı serginin yanı sıra, ebru ve cam sanatına da yer verilerek Türkiye’nin bu özelliğinin tanıtılması amaçlandı.

Geleneksel el sanatlarının araştırılması, geliştirilmesi, üretiminin desteklenmesi, tanıtılması ve pazarlanmasına yönelik faaliyette bulunmak amacıyla 2006’da faaliyete geçirilen Geleneksel El Sanatları ve Mağazalar İşletme Müdürlüğü (GESİM), ilk kez katıldığı fuarda ürünleri ve Bakanlığın prestij yayınları ile büyük ilgi gördü. Geleneksel el sanatlarımızın böylesi bir ilgiyle karşılanmasını beklediğini ifade eden GESİM Müdürü Hakan Yılmaz, kendilerinin de internet teknolojisinden yararlandığını söyledi. Bu amaçla www.gelenekselelsanatlari.gov.tr adlı bir internet sitesini faaliyete geçirdiklerini ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

“GESİM tarafından hizmete sokulan bu internet sitesi ile toplu el sanatı ürünleri satışı yapılıyor ve satışları cazip kılmak amacıyla kademeli olarak indirimler de uyguluyoruz. Sitemizde 2 bin 700’den fazla ürün sergilendiği gibi, ürünlerden almak isteyenlere anlaşmalı bankalar aracılığıyla kredi kartı ile ödeme imkanı da sağlanıyor. Ayrıca istenen ürünü Avrupa’nın her yerine eve teslim edebiliyoruz. Bu sunduğumuz fırsatların ürünlerimize olan ilgiyi daha da arttıracağını düşünüyorum.”

Pazar günü sona erecek olan Utrecht Fuarı’nda ülkemizin standı kapladığı 750 metrekarelik bir alanla fuarın en büyük stantları arasında yer alırken, bağımsız katılan Türk firmaları ile birlikte Türkiye’nin temsil edildiği toplam alan yaklaşık bin 400 metrekareyi buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER