USTALARLA MEŞK'İN KONUĞU, SERAP KUZEY OLDU

Türk Müziğinin usta yorumcusu TRT Ses Sanatçısı Serap Kuzey ve “USTALARLA MEŞK GRUBU”, 22 Ocak 2014’de CKM’de Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri ev sahipliğinde muhteşem bir konser gerçekleştirdiler.

USTALARLA MEŞK'İN KONUĞU, SERAP KUZEY OLDU
USTALARLA MEŞK'İN KONUĞU, SERAP KUZEY OLDU

“USTALARLA MEŞK” PROĞRAMININ İLK KONUĞU, TRT’NİN USTA SANATÇISI SERAP KUZEY OLDU.

Türk Müziğinin usta yorumcusu TRT Ses Sanatçısı Serap Kuzey ve “USTALARLA MEŞK GRUBU”, 22 Ocak 2014’de CKM’de Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri ev sahipliğinde muhteşem bir konser gerçekleştirdiler.

Bu güne kadar bir başka örneği olmayan ve Nesibe Müsevitoğlu ile Ayşe Sicimoğlu’nun birlikte planladıkları “USTALARLA MEŞK KONSERİ”  izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Melek Pakyüz’ün sunuculuğunu yaptığı konserde oturmak için yer bulamayan izleyiciler, merdivenlerde oturarak ya da konser sonuna ayakta  meşke katıldılar.
Gecenin açılış konuşması, program yapımcısı Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Mrkz. Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu tarafından yapıldı.
Müsevitoğlu konuşmasında; “- Türk Müziğine her geçen gün artan ilgi, bizleri de değişik programlar düzenlemeye yönlendiriyor. Uzun yıllardır devam eden ve yüzlerce sanatçımızın yaşam belgesellerini yaptığımız “ANILAR VE MÜZİK”, amatör korolarımızdaki deneyimli koristlerin yer aldığı “BEŞ SES BEŞ SAZ” Konserlerinden sonra, farklı bir konsept ile sizlerin karşısına çıktık. Sevgili Ayşe Sicimoğlu ile bu programı birlikte planladık. Onun başkanlığını yaptığı  “USTALAR İLE MEŞK” Grubu ile bu ilk sınavımız olacak. Bu gecenin başarısı programın devamı konusunda kararımızı etkileyecek. Ancak şu ana kadar gösterdiğiniz ilgi uzun yıllar devam edeceğini gösteriyor”. Dedi.
Sadece kendi aralarında şarkı söylemek amacı ile bir araya gelen “USTALARLA MEŞK GRUBU”  geçtiğimiz yıl Kadıköy Belediyesi Gönüllü Koroları kapsamında deneyimli bir şefin önderliğinde çalışmalarını sürdürmüş. Bu yıl ise haftada bir gün Caddebostan Balıkadamlar Kulübü’nde, amatör sazlar eşliğinde ve her çalışmalarında usta bir sanatçının şefliğinde çalışıyorlarmış.

Meşk Grubunun başkanı Ayşe Sicimoğlu, grup hakkında verdiği bilgide; “ Grubumuz Türk Müziğini seven, ancak bir koro anlayışı ile değil, her hafta bir araya gelerek meşk eden arkadaşlarımızdan oluşmakta. Tabii ki bir müzik eğitimi de almaktayız. Her çalışmamıza Türk Müziğinin Usta bir sanatçısını davet ediyoruz. Onların bilgi ve deneyimlerinden istifade ediyoruz. Bu nedenle grubumuzun adını “USTALARLA MEŞK” olarak belirledik. İlkini gerçekleştirdiğimiz bu programımıza da grubumuzun adı esin kaynağı oldu. Projemizi sevgili dostum Nesibe Müsevitoğlu ile bu yaz Bodrum’da kardeşim Ayhan Sicimoğlu’nu izlemeye gittiğimizde sohbet ederken planladık. Bu ilk programımıza da Usta Sanatçı olarak, kişiliği ve sanatı ile hayranlık duyduğumuz Türk Müziğinin sevilen sanatçısı Serap Kuzey’i seçtik. 

Meşk Grubumuzu bu akşam, usta sanatçı Serap Kuzey yönetecek ve ara ara solo yaparak Türk Müziğinin sevilen eserlerini sizle için yorumlayacak. Programımızın ikinci yarısında,  koristlerimizle halkın arasına katılacağız. Konuklarımıza dağıttığımız repertuarımızdaki şarkı sözlerini izleyicilerimiz ile birlikte büyük bir koro oluşturarak, şefimizin önderliğinde hep birlikte söyleyeceğiz. Böylece büyük bir meşk grubu oluşturacağız. Bundan sonraki konserlerimizde farklı usta sanatçılar ile bir araya gelmeyi planlıyoruz. Bu fikrin oluşmasında ve gerçekleşmesinde verdiği desteklerden dolayı Sn. Nesibe Müsevitoğlu’na ve bu güzel salonları bizlere tahsis eden Kadıköy Belediye Başkanına sonsuz teşekkürler ederiz.” Dedi.

Gördüğümüz kadarı ile izleyicilerin büyük ilgi gösterdiği “USTALARLA MEŞK” konseri, Müsevitoğlu’nun diğer projeleri;  “Anılar ve Müzik”, “Beş Ses Beş Saz” gibi yıllarca devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2014, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER