Üniversite Dersi, 4 Engelliye "Sandalye Oldu

Üniversite Dersi, 4 Engelliye "Sandalye Oldu

Üniversite Dersi, 4 Engelliye
Üniversite Dersi, 4 Engelliye "Sandalye Oldu"

4 Adet Tekerlekli Sandalye ile 2 Koltuk Değneğini, Sakatlar Derneği Adana Şubesine Bağışladı.
 
Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) master eğitimi alan 2 öğrenci, eğitimlerini tamamlamak üzere gerçekleştirdikleri proje derslerinde, engelliler için "mavi kapak toplama kampanyası" başlatarak, 4 adet tekerlekli sandalye ile 2 koltuk değneğini, Sakatlar Derneği Adana Şubesine bağışladı.

ÇÜ'de işletme masteri yapan Yunus Adamak ve Hande Yıldırım, bitirme projesi olarak, daha önce Ataşehir Belediyesi tarafından başlatılan "Mavi Kapak Projesi"nden etkilenerek, benzer bir çalışmayı gerçekleştirmeye başladı.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'da da "Mavi Kapak Kampanyası Adana" adıyla bir grup oluşturan öğrenciler, geri dönüşümü gerçekleşen kapakların toplanması için yardım istedi.

Yapılan çağrılar sonucunda toplanan 65 bin kapağı, geri dönüşüm firmasına satan Adamak ve Yıldırım, 4 adet tekerlekli sandalye ve 2 koltuk değneği satın aldı.

Sakatlar Derneği Adana Şubesine sandalyeleri teslim eden Adamak, projeye herkesimden desteğin geldiğini, özellikle lise öğrencilerinin sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla kendilerine ulaşarak, topladıkları kapakları gönderdiğini söyledi.

Adamak, toplam 660 TL gelir ile bu yardımı gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu bizim dersimizi geçmemezi sağlayacak bir proje olmasının dışında, bizi duygulandıran ve sevindiren bir çalışma oldu. Proje süresince engelli vatandaşlarımızla tanıştık ve onlara küçük sayılacak bu yardımı yapmakla büyük mutluluk yaşadık. Toplumdaki herkesin duyarlı hale gelmesini amaçlıyoruz. Aslında, projeye liseli gençlerin desteğini görünce daha da sevindik. Çünkü, genç arkadaşlarımızın paylaşma duyarlılığını göstermesi projenin genelinden çok daha önemliydi."

Yıldırım ise dört engelliye tekerlekli sandalyelerini verdiği zaman yaşadığı mutluluğun tarifinin mümkün olmadığını söyledi. Yıldırım, toplumun bu konuda daha duyarlı davranmasını isteyerek, "Biz kısa sürede, küçük bir kampanyayla bunu yaptıysak, herkes başarabilir. Engelli ağabeylerimizin yüzünde gördüğümüz sevinci, bu mutluluğu herkesin tatmasını isterim" dedi.

Yaklaşık 6 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu bacaklarını kullanamayan Fethullah Deniz, tekerlekli sandalyeye kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Deniz, daha önce koltuk değneği kullandığını ve hareket etmekte güçlük çektiğini belirterek, "Şimdi daha rahat sokakları gezeceğim. Bu yardımı yapan gençlere çok teşekkür ediyorum. Bundan herkesin ders çıkararak, benim gibi çok sayıda engelliye sahip çıkmalarını istiyorum" dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şube Başkanı Halis Kasap da üniversite öğrencilerine yardımlarından dolayı teşekkür etti.

 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER