TÜRGEV, Siirt’te birlik ve beraberlik mesajı verdi

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Kâinatın Efendisi Hz. Peygamber (SAV)’in 1445. doğum yıldönümünü Siirt’te düzenlediği kapsamlı bir etkinlikle kutladı.

TÜRGEV, Siirt’te birlik ve beraberlik mesajı verdi
 TÜRGEV, Siirt’te birlik ve beraberlik mesajı verdi
Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Kâinatın Efendisi Hz. Peygamber (SAV)’in 1445. doğum yıldönümünü Siirt’te düzenlediği kapsamlı bir etkinlikle kutladı.

Siirt Emine Erdoğan Kız Ortaöğretim Öğrenci Yurdu’nda düzenlenen Kutlu Doğum Özel Programında konuşan TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Av. Arzu Akalın “Ülkemiz; birliğimizi, beraberliğimizi bölmeye ve bozmaya çalışan vatan hainlerinin, fedakâr vatan evlatları ile masum sivilleri hedef aldığı yürek yakıcı eylemlerine sahne oluyor. Devletimiz tüm kudretiyle bu saldırılarla ilgili tüm görevlerini hakkıyla yerine getiriyor. Biz de tüm vatandaşlar, tüm sivil toplum kuruluşları olarak devletimizin, insanımızın yanında dimdik korkmadan duracağız” dedi.

Genç kızların eğitimine destek olarak onların milli manevi değerlerine bağlı, vizyonu geniş bireyler olarak yetişmesine destek veren TÜRGEV, Hz. Peygamber (SAV)’in 1445. doğum yıldönümünü Siirt’te düzenlediği bir dizi etkinlikle kutladı. TÜRGEV Yönetimi, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Siirt’teki sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi, fikir alışverişinde bulundu. Şırnak’tan Siirt’e taşınan terör mağduru aileler ziyaret edildi. Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜRGEV işbirliği ile 14 Eylül Anadolu Lisesi’nde kurulan kütüphanenin açılışının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından 2015 yılında açılışı yapılan Emine Erdoğan Kız Ortaöğretim Öğrenci Yurdu Konferans Salonu’na, anısını yaşatmak üzere merhume "Gülseren Özdemir"in adı verildi. Öğrencilerin hayallerinin gerçekleştirildiği “Hayalini Yaz” projesinin de hayata geçirildiği etkinlikler, Emine Erdoğan Kız Ortaöğretim Öğrenci Yurdu Konferans Salonu’nda düzenlenen Kutlu Doğum Özel Programı ile devam etti. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği program, sahabe Mus’ab Bin Umeyr’in ve Hz. Peygamber (SAV)’in yaşadığı dönemin anlatıldığı tiyatro gösterimi ile sona erdi. Programa Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Av. Arzu Akalın, Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Emine Erdoğan Hanımefendi’nin Mesajı

Kutlu Doğum Programı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi, TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyeleri Bilal Erdoğan ve Esra Albayrak da TÜRGEV Yurdu öğrencilerine hediyelerle birlikte birer mektup gönderdi. “Ülkemin zeki, cesur, çalışkan ve yürekli kızlarının, ismimle anılan bir kuruma kattığı değer, benim için hayat boyu taşınacak bir onurdur” diyerek başladığı mektubunda Erdoğan şu sözlere yer verdi; “Şu anda TÜRGEV çatısı altında hayata hazırlanıyorsunuz. İnanıyorum ki, karakter ve şahsiyet sahibi, özgüveni sağlam, estetik anlayışı gelişmiş, kendini bir davaya adamış gençlik ideali sizde hayat bulacak, sizinle yaşayacaktır.
Peygamber Efendimizin Kutlu Doğumu vesilesiyle bir araya gelmeniz, O’nun yolunu kendinize yol seçmeniz insanlığın geleceği adına umut vericidir. Allah’a layık bir kul, Peygamber Efendimize layık bir ümmet olma yolunda göstereceğiniz her çaba sizi yüceltecektir”

“En güçlü silah eğitimdir”

Etkinlikler kapsamında, Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜRGEV iş birliğiyle 14 Eylül Anadolu Lisesinde kurulan kütüphanenin açılışında konuşan TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Av. Arzu Akalın, ihtiyaç sahibi öğrencileri yurtlarında barındırarak, onları geleceğe hazırladıklarını söyledi. Eğitimin yolunun okumadan, okumanın da yolunun kütüphanelerden geçtiğini belirten Akalın, geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığının katkısıyla 7 zenginleştirilmiş kütüphaneyi faaliyete geçirdiklerini ifade etti. TÜRGEV olarak gençlerine eğitimine büyük önem verdiklerinin altını çizen Akalın "En güçlü silah eğitimdir. Gençlerimizin eğitimli olması ve farklı fikirlerden kitapları okumasının büyük bir zenginlik olduğunu düşünüyorum" dedi.

6 bin kitabın bulunduğu kütüphane, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Mili Eğitim Müdürü Fethi Suay ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Av. Arzu Akalın tarafından hizmete açıldı.

Terör mağduru 33 öğrenci Siirt TÜRGEV Yurdu’nun misafiri

Gün boyunca süren etkinliklerin ardından Siirt Emine Erdoğan Kız Ortaöğretim Öğrenci Yurdu’nda düzenlenen Kutlu Doğum Özel Programına katılan Akalın konuşmasına, Silopi ilçesinden Siirt’e gelen ve TÜRGEV’in kucaklayarak Siirt Yurdu’nda ağırladığı terör mağduru 33 öğrencinin de aralarında bulunduğunu söyleyerek başladı. "Geride bıraktığımız yüzyıl ama özellikle son 15 yıl, insanlık onurunun, simgesel olarak, kucağında çocuğunu taşıyan bir mülteci babaya çelme takan bir gazetecinin ayakları altında ezildiği bir döneme sahne olmaktadır" diyen Akalın, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Bugün dünyanın birçok yerinde özellikle İslam coğrafyasında Müslümanın onuru, dolayısıyla insan onuru hiçe sayılırken, sünnetle bütünleşmiş ümmet mensuplarının kulaklarında Peygamber Efendimiz ‘in 'Kim Müslüman kardeşinin onurunu savunursa, Allah da kıyamet gününde onun yüzünden cehennem ateşini savar' hadisi şerif-i hep çınlamaktadır. Devletimiz 'kardeşlerimizin onuru bizim onurumuzdur' diyerek 2.7 milyon mülteciye uyguladığı açık kapı politikasıyla kucak açmış, nebinin emanetini, Ensar olma görevini hakkıyla yerine getirmeye çalışmaktadır"

“Bu zamanlarda ruhumuza verilecek en güvenli ilaç, Peygamber Efendimizin güzel ahlakı, sağlam karakteri ve güçlü imanında saklıdır.”

"Ülkemiz, birliğimizi, beraberliğimizi bölmeye, bozmaya çalışan vatan hainlerinin, fedakâr vatan evlatları ile masum sivilleri hedef aldığı yürek yakıcı eylemlerine sahne oluyor. Devletimiz tüm kudretiyle bu saldırılarla ilgili tüm görevlerini hakkıyla yerine getiriyor. Biz de tüm vatandaşlar, tüm sivil toplum kuruluşları olarak devletimizin, insanımızın yanında dimdik korkmadan duracak, vatan toprağının en yakınından, en uzağına kadar üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getireceğiz. Bu zamanlarda ruhumuza verilecek en güvenli ilaç, varlığıyla hepimizi aydınlatan 'İnsanlara azap edene Allah da azap eder' diye buyuran Peygamber Efendimizin güzel ahlakı, sağlam karakteri ve güçlü imanında saklıdır”

TÜRGEV öğrencilerin hayallerini gerçekleştiriyor

Kutlu Doğum haftasında, Siirt’te, “Hayalini Yaz” projesini de hayata geçiren TÜRGEV, Siirt Zeynep Hatun Anadolu Kız Meslek Lisesi 12. Sınıf öğrencilerinin yazarak anlattıkları hayallerine karşılık verdi. Hafta içi Emine Erdoğan Kız Ortaöğretim Öğrenci Yurdu idarecileri ile beraber organize edilen ve TÜRGEV yönetim kurulu üyeleri, genel kurul üyeleri ve TÜRGEV gönüllüleri ile birlikte düzenlenen projede; öğrencilerin hayal ettikleri iPhone ve iPadler kendilerine takdim edilirken, en yakın zamanda tüm öğrencilerin hayallerinin gerçekleştireceği sözü verildi.

“Hayalini Yaz” projesinin hediye takdiminin ardından genç yaşında İslam için her şeyi terk eden sahabe Mus’ab Bin Umeyr’in ve Hz. Peygamber (SAV)’in yaşadığı dönemin anlatıldığı tiyatro oyunu sahnelendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER