TÜM ZAMANLARIN EN İYİ SANATÇISI: DA VINCI

2019-2020 Kültür & Sanat sezonu boyunca devam etmesi planlanan “MSKM Çağdaş Sanat Buluşmaları”nın ilki gerçekleştirildi.

TÜM ZAMANLARIN EN İYİ SANATÇISI: DA VINCI
 TÜM ZAMANLARIN EN İYİ SANATÇISI: DA VINCI
 
2019-2020 Kültür & Sanat sezonu boyunca devam etmesi planlanan “MSKM Çağdaş Sanat Buluşmaları”nın ilki gerçekleştirildi.

İstanbul Art Show Sanat Direktörü Yalın Alpay ve İstanbul Art Show Seçici Kurul Üyesi Dr. Fırat Arapoğlu, Ataşehir Belediyesi Mustafa saffet Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte Leonardo Da Vinci’nin 500. ölüm yıl dönümünde sanatçının yapıtlarını, dönemindeki farklılıklarını ve bugüne bıraktığı etkilerini tartıştılar.

Sanatseverlerin de yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Da Vinci’nin eserleri üzerinden bölüm bölüm değerlendirmeler yapıldı.

Etkinliğin moderatörlüğünü yapan İstanbul Art Show Sanat Direktörü Yalın Alpay etkinlik sonrası yaptığı kısa değerlendirmede, her ay farklı konuklarla çağdaş sanatın farklı yönlerini ele alacaklarını belirterek, “İlk etkinliğimizin konuğu Fırat Arapoğlu Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği Türkiye Başkanı,  aynı zamanda merkezi Paris’te olan derneğin de yönetim kurulunda… Alanında çok önemli bir isim…
İlk etkinliğimizde Leonarda Da Vinci’nin eserleriyle hem Rönesans, hem de günümüz çağdaş sanat ve resmi arasındaki bağlantıları konuştuk. Da Vinci çağdaş sanatta en çok alıntılanan isimlerden birisidir. Hem etkinliğimize gelen sanatseverlere hem de Ataşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ederim” dedi.


“MSKM Çağdaş Sanat Buluşmaları”nın ilk konuğu olan Dr. Fırat Arapoğlu Altınbaş Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışıyor ve İstanbul Art Show Seçici Kurul Üyeliği yapıyor.
Modern ve çağdaş sanat uzmanı olan Dr. Fırat Arapoğlu da etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, “Da Vinci pek çok düşünüre göre tüm zamanların en iyi sanatçısı, ressamı olarak görülüyor. Michelangelo ve Rafaello ile çağının, İtalya’nın üç büyük ustasından birisi…
Da Vinci, çok iyi bir tasarımcı ve yenilikçi... Birçok alanda araştırma, deney yapıyor. Zaten çok deney yaptığı için elimizde bu kadar az sanat eseri var. Ressam, heykeltıraş, mimar, endüstri tasarımcısı, botanikçi… Da Vinci aynı zamanda çok yenilikçi birisi… Ağırlıklı olarak Da Vinci’nin hayatının dönüm noktalarını ele aldık,” şeklinde konuştu.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109