TÜKİD 150 Bin Ürüne Tek Tık’la Ulaştıracak!

Tüm Kırtasiyeciler Derneği TÜKİD Yönetim Kurulu Başkanı Vecdet F. Şendil, kırtasiyeye dair 150 bine yakın ürüne tek tık’la ulaşmayı sağlayan portal projesiyle sektöre yepyeni bir hareket getireceklerini açıkladı.

TÜKİD 150 Bin Ürüne Tek Tık’la Ulaştıracak!
TÜKİD 150 Bin Ürüne Tek Tık’la Ulaştıracak!

Tüm Kırtasiyeciler Derneği’nin 26-29 Kasım tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Kurultayı’nda konuşan TÜKİD Yönetim Kurulu Başkanı Vecdet F. Şendil, kırtasiyeye dair 150 bine yakın ürüne tek tık’la ulaşmayı sağlayan portal projesiyle sektöre yepyeni bir hareket getireceklerini açıkladı.

Kırtasiye sektörü, 150  bine yakın ürüne tek bir ‘tık’ ile ulaşacağı proje için düğmeye bastı. Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) tarafından hayata geçirilecek olan sektör portal’i kırtasiye sektörü temsilcilerinin kullanımına açık olacak. TÜKİD’in resmi web sayfası www.tukid.org.tr‘de devreye girecek olan bu özel portal sayesinde kırtasiyeye dair tüm ürünlerin özelliklerine, fiyat bilgilerine anlık olarak ulaşılabilecek.

26-29 Kasım tarihleri arasında Antalya’da 8’incisi düzenlenen Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Kurultayı’nda projenin müjdesini veren TÜKİD Yönetim Kurulu Başkanı Vecdet F. Şendil, “150 bine yakın ürünü aynı çatı altında toplayacak olan bu portal sektörümüz için yepyeni bir haber. Bu portalden tüm perakendeciler yararlanabilecek” dedi.

Kurultay’da 2016’ya yönelik hedefleri hakkında da bilgi veren Şendil, şunları söyledi: “Yeni hükümetin de kurulmasıyla sektörümüzün problemlerinin çözüme kavuşturulması ve zincir mağazalarla rekabette güçlenerek büyümek için güzel bir rüzgar yakaladık. 2016’da ‘Kırtasiye Kırtasiyeciden Alınır’ sloganıyla, K Lisans Projemizle,  imalatçısıyla, toptantıcısıyla, tedarikçisiyle bu sektörün büyümesi, gelişmesi için dernek olarak gerekli adımları atacağız.”

Şendil, yeni yılda alanında dünyanın 3’üncü büyük fuarı olan İstanbul Kırtasiye Fuarı hazırlıklarının da ajandalarında olduğunu hatırlattı.


Dernek yönetimi ve 300’e yakın dernek üyesi kırtasiyecinin katılımıyla düzenlenen Kurultay’ın konuk konuşmacısı da Prof. Dr. Kerem Alkin’di. Alkin, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin küresel ekonomi ve politik düzenin kavşak noktası olduğuna ve kartlarını iyi oynarsa 2050 yılında dünyanın en önemli 12’nci veya 14’üncü büyük ülkesi olabilecek potansiyeli bulunduğuna dikkat çekti.

Türkiye’de sektöre cesaret verecek fırsatlar var!

Alkin, “Türkiye’de çalışan 47 milyon, eğitim gören de 20 milyonluk nüfus var. Bu tablo bugün ve gelecekte kırtasiye sektörünün ne kadar cesaret veren fırsatlara sahip olduğunu gösteren ipuçları taşıyor. Bugünkü sorunlara aşırı odaklanarak sektör, gelecek vizyonunu kaybetmemeli” uyarısını yaptı.

Prof. Dr. Kerem Alkin, konuşmasında sektör temsilcilerine , “Yakın dönemin iyi yönetilmesi için de kooperatif tarzı metodlara ihtiyaç var. Sektörün özellikle lojistik ve enerji masraflarıyla ilgili ortak çözüm üretmesi için bu tip platformlar öncelikli olmalı” açıklamasını yaptı.

1985 yılında İstanbul Kırtasiye İmalatçıları, İthalatçıları ve Toptancıları Dayanışma Derneği adıyla kurulan ve günümüzde Tüm Kırtasiyeciler Derneği olarak yoluna devam eden TÜKİD, bugüne kadar taklit, sahte, korsan, sağlıksız kırtasiye ürünlerinin satışının önlenmesi ve nitelikli ürün kullanımını özendirilmesi konularında çok sayıda başarılı projeyi hayata geçirdi. Derneğin Temmuz 2015 itibarıyla başkanlığını Vecdet F. Şendil yürütüyor.




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER