THK İstanbul’da da pilot yetiştirecek

THK İstanbul’da da pilot yetiştirecek

THK İstanbul’da da pilot yetiştirecek
THK İstanbul’da da pilot yetiştirecek
Türkkuşu adıyla Ankara ve İzmir’de pilotluk eğitimi veren Türk Hava Kurumu, yeni uçuş okulunu İstanbul’da açtı


Teorik dersleri Sefaköy’deki binada uzman pilotlar tarafından verilecek eğitimin, uçuş dersleri Çorlu Havaalanı’nda gerçekleştirilecek. Gökçen Uçuş Okulunun önümüzdeki günlerde açılması bekleniyor. THK Türkkuşu Genel Müdürü Necdet Şendil, “Türkiye’de en büyük sivil havacılık talebinin olduğu şehir İstanbul. Dolayısıyla biz de yerinde öğrencilerimize eğitim verebilmek için bu binada hizmete başladık” dedi.

Üniversite mezunu olmak avantaj
Pilot olmak isteyenlerin 19 yaşını doldurmuş ve en az lise mezunu olmaları ve sağlık kriterlerini tutturmaları gerekiyor. Ancak havayolları genellikle üniversite mezunlarını tercih ettiği için üniversite mezunu olmak büyük bir avantaj. Ayrıca adayların iyi derece İngilizce bilmeleri de önemli.

Bankadan kredi imkânı
Türkkuşu’nda pilotluk eğitiminin bedeli ise entegre program için KDV dahil 62.500 dolar. Bazı bankalar bu eğitimi almak isteyenlere özel olarak kredi tahsis ediyor. Tüm eğitimin süresi 14 ila 18 ay arasında değişiyor. Sivil havacılık kuralları gereği sınıfların en fazla 12 kişi olması gerektiğini vurgulayan Şendil, ilk etapta üç sınıfla başlayacaklarını belirtti. Şendil, daha sonra her iki ayda bir yeni sınıf açarak devam edeceklerini, hedeflerinin İstanbul’daki okulda minimum 100 öğrenci eğitmek olduğunu kaydetti.

Psikolojik testlerden geçiliyor
Adayların zorlu pilot eğitimine başlamadan önce bir dizi psikolojik testlerden geçmeleri gerekiyor. THK’da uzman psikolog olarak çalışan Nalan Eyin de, pilot adaylarını önce psikomotor testlerden geçirdiklerini, ardından da bir pilot profiline uygun olup olmadıklarını nörolojik olarak saptadıklarını ve bunun ardından da kişilik testleri yaptıklarını söyledi.

6 tane eğitim uçağı aldı
Türk Hava Kurumu, havacılık sanayini kurmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak için 16 Şubat 1925’te Atatürk’ün emri ile kuruldu. Kurulduğunda ismi Türk Tayyare Cemiyeti idi. 1935 yılında Türk Hava Kurumu adını aldı ve o tarihten itibaren aralarında ilk Türk kadın pilot Sabiha Gökçen’in de olduğu birçok havacı yetiştirdi.

Geçtiğimiz günlerde filosuna 6 adet Cessna 172S eğitim uçağı katan Türk Hava Kurumu, böylece 11 olan mevcut eğitim uçağı kapasitesini 17’ye çıkardı. Kurum, sivil havayolu uçaklarında kullanılan sistemlere birebir uyumlu olan uçaklarla, geleceğin pilotlarını yetiştirmeye devam edecek. Türk Hava Kurumu, ayrıca 2025 yılına kadar 81 ilde havacılık eğitim merkezi kurmayı hedefliyor. 3 yıl içinde ise Bursa, Antalya, Samsun, Kayseri ve Erzincan’da da Türkkuşu uçuş okulları açılacak.

HABERTÜRK

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER