Tarihi galata köprüsünde klasik otomobillerle trafik protesto edilecek

TARİHİ GALATA KÖPRÜSÜ’NDE TARİHİ OTOMOBİLLER GEÇİŞ YAPARAK İSTANBUL TRAFİĞİNİ PROTESTO EDECEKLER…

Tarihi galata köprüsünde klasik otomobillerle trafik protesto edilecek

“Hız Değil, Haz için” sloganıyla, klasik otomobilleri günümüz koşullarında yaşatarak geleceğe taşımayı hedefleyen İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği üyeleri çok farklı bir organizasyona imza atacaklar. Tarihi Galata Köprüsü üzerinde eski günlerine geri dönerek geçiş yapacaklar ve İstanbul’un kördüğüm olan trafiğini protesto edecekler.

Günümüz teknolojilerinden çok uzak olmalarına rağmen hala estetik, sürat ve konforlarını bünyelerinde barındırmalarından dolayı yıllara adeta meydan okuyan ve sahiplerinin asla vazgeçemediği ve ailelerinden biri olarak gördükleri, özellikle 1950’li ve 1960’lı yıllara ait Cadillac, Pontiac, Chevrolet, Buick, Plymouth, Ford gibi markaların nadide örnekleri, geçmişteki günlerin anılarını tazelercesine tarihi Galata Köprüsü’nde olacaklar.

Cumartesi sabahı 09.00'da Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerindeki trafiğin rahatlatılması amacıyla Balat-Hasköy arasına kurulan eski Galata Köprüsü üzerinde,yaklaşık 5 dk.süreyle bulunacak tarihi klasik otomobiller,bizleri 1960’ların İstanbul’una adeta geri götürecek ve müthiş bir görsel şölen yaşatacak.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Üyeleri, yarın yapılacak etkinlikle İstanbul’un artık çekilmez boyutta olan trafik problemine dikkat çekerek, trafiğin 50 yıl öncesindeki rahatlığı için İstanbul’u yönetenlerin çok ciddi alternatifler üretmeleri gerektiğini vurgulayacaklar ve toplu olarak klakson çalarak İstanbul’u yönetenleri protesto edecekler…

TARİH : 14 TEMMUZ 2012 CUMARTESİ

YER : ESKİ GALATA KÖPRÜSÜ – BALAT

SAAT : TAM 09.00


İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD)
Web : www.ikod.org.tr
E.Mail : [email protected]

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2012, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER