Sultanbeyli Kur’an’ın Anlamıyla Buluştu.

Sultanbeyli Kur’an’ın Anlamıyla Buluşuyor, Sultanbeyli Kur’an’ın Anlamıyla Buluşuyor” başlıklı bir seminer gerçekleştirdi.

Sultanbeyli Kur’an’ın Anlamıyla Buluştu.
Sultanbeyli Kur’an’ın Anlamıyla Buluştu.

Çevre Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (ÇEVDER),  Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak (KAB) Platformu ile birlikte “Sultanbeyli Kur’an’ın Anlamıyla Buluşuyor” başlıklı bir seminer gerçekleştirdi.  Program, 5 Safer 1436 /28.11.2014 Cuma akşamı saat 20.00’de Sultanbeyli Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

ÇEVDER yönetim kurulu eski başkanlarından Yakup Yanık’ın sunuculuğunu yaptığı program Abdurrahman gazi Camii İmam-Hatibi Hafız Doğan Temiz’in Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı. Yoğun ilginin olduğu programa Sultanbeyli İlçe Müftü Vekili Vaiz Adem Genç,  Sultanbeyli Belediyesi Başkan Yardımcısı Zafer Söğütçü, Zinde Sosyal Gelişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Yorulmaz ile birçok kurum ve STK temsilcisi de katıldı.

Selamlama konuşmasında söz alan ÇEVDER Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Yalçın, “Her yönüyle anlaşılması, idrak edilip yaşanması için gönderilen Kur'an'ın  Anlamıyla bizleri buluşturacak olan seminerimize hepiniz hoş geldiniz” ifadeleriyle konukları selamladı ve sözlerine şöyle devam etti: “Kuran’ı anlama gayretlerimiz hangi ölçüde ise mümin olma halimiz de o nispette artacaktır. Meşhur hadis alimi Tirmizi’nin rivayet ettiği bir hadise göre, Kainatın Efendisi Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Yaşantısında Kur’ân’dan hiçbir şey bulunmayan kişi harabe bir ev gibidir.”  Bu vesileyle okuduğunu anlayıp anladığını yaşayabilen; gönülleri ve yaşantıları harabe olmamış müslümanlardan olmayı diliyorum.”

Müftü Vekili Vaiz Adem Genç ise konukları selamladıktan sonra “ Öncelikle ÇEVDER yetkililerine böylesine bir organizasyonu hazırladıkları için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “ÇEVDER çok güzel bir konu seçmiş, dünyada en çok okunan kitap Kur’an’ı Kerim’dir ancak ne acıdır ki en çok okunan fakat en az anlaşılan kitap yine Kur’an’ı Kerim’dir. Böylesi programların Kur’an’ı Kerim’in daha iyi anlaşılmasına büyük katkılar vereceğini düşünüyor bu vesileyle tüm katılımcıları selamlıyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Programın devamında KAB Platformunca hazırlanan “Okuduk mu?” adlı kısa filmin sunumu yapılarak İlahiyatçı Abdurrahman KATLAN’ın konuşmasına geçildi.

Abdurrahman KATLAN,  KAB Platformu’nun yaptığı ankete göre Kuran’ı evinde bulunduran ancak mealini okumayanların oranlarına dikkat çektiği konuşmasında; “Müslümanların %90’ının evinde Kur’an’ı Kerim var ancak sadece % 5’i mealini okuyor. Bu da Kur’an’ı Kerim’in yeterince anlaşılmadığını gösterir.” İfadelerine yer verdi. KATLAN konuşmasının devamında: “ “Kur’an’ı Kerim bizim anladığımız gibi sadece ibadet, dua, zikir kitabı değildir. Kur’an’ı Kerim, anlaşılması, kendisiyle amel edilmesi için gönderilmiştir. O, son kutsal kitaptır ve Rabbimizin bizlere son mesajı, Resulullah’ın emanetidir. Kur’an’ı Kerim okurken anlamını ihmal etmemeli,  kendimizi ayetlerin muhatabı olarak görmeliyiz” sözleriyle düşüncelerini paylaştı.

Program yapılan konuşmaların ardından düzenlenen plaket takdimiyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2014, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER