Söke'de Tel Kırma Sergisi Açıldı

Söke Kent Konseyi'nin destekleri ile Tel Kırma Sergisi Açıldı

Söke'de Tel Kırma Sergisi Açıldı
Söke'de Tel Kırma Sergisi Açıldı

Söke'de Söke Kent Konseyi'nin destekleri ile Tel Kırma Sergisi Açıldı

Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Dilber GÜRKAN ÖZGÜN Sergi ile ilgili yatığı açıklamada, Nineden anneye, anneden kızına geçen müze ve kişisel koleksiyonlarda kalmış geleneksel el sanatlarımızın önemli bir parçasıdır.

Tel kırma denilince akla sadece Bartın gelmektedir.Benzerlik olmakla birlikte bir çok farklılık vardır. Kullanılan motifler, renkler, teknikler açısından farklı değerlendirilmelidir.

Asırlar boyu egeli kadınlar tarafından yapılagelmiş olmasına rağmen tarihsel gelişimi adına bir çalışma yapılamamıştır.Bu konuda akademik bir çalışma olmadığı için günümüzde öğretilerek yeni kuşaklara aktarılması olanaksız görülmektedir.

Ege tel kırmasını yok olmaktan kurtarıp yarınlara aktarmak adına konuyla ilgili uzmanların desteğine ihtiyacımız vardır.

Amacımız; Ege tel kırmasının yaygınlaştırılması ve farkındalık yaratılmasıdır. Kadınlara istihdam yaratmak açısından da önemlidir.
Söke kent konseyi kadın meclisi olarak bunu önemsiyor, bu projeyi hayata geçirmek için ilgili kurum ve kuruluşların desteğini bekliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2013, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER