Social Inclusion Band Konserini Victor Ananis'a İthaf Etti

Social Inclusion Band Konserini Victor Ananis'a İthaf Etti

Social Inclusion Band Konserini Victor Ananis'a İthaf Etti
Socail Inclusion Band pazartesi günü vereceği konseri, geçtiğimiz haftalarda yaşamını yitiren Buğday Derneği kurucusu Victor Ananias'a ithaf etti.

Social Inclusion Band isimli müzik grubu, pazartesi (28 Mart) Babylon'da vereceği konseri, geçtiğimiz haftalarda  yaşamını yitiren Buğday Derneği'nin Kurucusu Victor Ananias anısına gerçekleşriecek.

Düşler Akademisi'nin desteklediği konserde Social Inclusion Band ekibine Cahit Berkay eşlik edecek. Cahit Berkay, Social Inclusion Band ekibine iki ay önce "Dünya Engelliler Günü" için yapılan konserinde de eşlik etmişti.

Performansta ekolojik bütünü sağlamak adına sosyal girişimci Victor Ananiası ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği'nin çalışmalarını anlatan video gösterimleri de yapılacak. Konser boyunca Buğday Derneği ekibi de, bilgi almak isteyenler katılımcılara yol gösterecekler.

Victor Ananias Kimdir ?
Victor Ananias, 1971'de Zürih'te Şilili bir baba ve Türk bir anneye doğdu. Çocukluğunu Almanya'da geçirdi. Altı yaşında Bodrum'a yerleşti. 13 yaşından itibaren miçoluk, çiçekçilik, garsonluk, turist rehberliği yaptı.

9 Eylül Üniversitesi'ndeki eğitimini yarıda bıraktı ve dünyayı dolaşarak ekoloji konusunda kendini eğitti. 1991'de turist rehberliğinden kazandığı parayla köylülerden aldığı doğal ürünleri Bodrum pazarında satmaya başladı. Ekolojik ürünlerin satıldığı bir kafe açtı. Buğday dergisini elle yazıp çoğaltarak 1996'da çıkartmaya başladı.

Organik yaşam ve organik gıdalar üzerine 17 yıldır çalışmalarını sürdüren Ananias, 3 Mart 2011'de, 40 yaşında yaşamını yitirdi.

Gönüllü Müzik Grubu Social Inclusion Band

Social Inclusion Band farklı müzisyenlerin ortak bir amaç için bir araya geldiği gönüllü bir müzik grubu. Grup, sanatın evrensel, engel tanımayan gücünü kendine temel alarak,  farklılıkları desteklemek, dezavantajlı grupları hayata dâhil etmek amacıyla bir araya gelmiş.  Her performansta farklı sanatçılar değişik müzik tarzları ile sahne alıyor, ekip böylece kendini yenileyerek, herkesi projeye dâhil etmeyi amaçlıyor.

Düşler Akademisi Nedir ?

Düşler Akademisi, engelli ve sosyal dezavantajlı gençlerin sosyal hayata katılımını ve meslek edinmelerini desteklemek için Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından ortaklaşa geliştirilen ve Türkiye Vodafone Vakfından sağlanan proje hibesiyle hayata geçirilen bir proje. Düşler Akademisi, yerel yönetimler (Ataşehir, Beşiktaş ve Kadıköy Belediyeleri) tarafından tahsis edilen mekânlarda eğitimlerini gerçekleştiriyor.. Engelli ve sosyal yönden dezavantajlı gençlere konusunda uzman eğitmenler tarafından ücretsiz olarak kültür ve sanat eğitimlerinin verildiği uluslararası bir sosyal sorumluluk projesi olan Düşler Akademisi, ritim, dans, drama, film, fotoğraf, DJ, enstrüman, resim, tasarım atölyelerinden oluşuyor. Proje, 2009 Altın Pusula, 2011 This is Social Innovation ödüllerini almış olup UNDP insani kalkınma raporunda örnek proje olarak yer almış. (NV/EÖ)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER