Şişecam Cam Ambalaj’a ÇEVKO Vakfı’ndan Yeşil Nokta Ödülü

Türkiye’nin lider cam ambalaj üreticisi Şişecam Cam Ambalaj, ÇEVKO Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri’ töreninde adını zirveye yazdırdı.

Şişecam Cam Ambalaj’a ÇEVKO Vakfı’ndan Yeşil Nokta Ödülü
Şişecam Cam Ambalaj’a ÇEVKO Vakfı’ndan Yeşil Nokta Ödülü

Türkiye’nin lider cam ambalaj üreticisi Şişecam Cam Ambalaj, ÇEVKO Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri’ töreninde adını zirveye yazdırdı. Şişecam Cam Ambalaj, ‘Çevre Konulu Sosyal Sorumluluk Uygulamaları’ kategorisinde ‘Cam Yeninden Cam’ projesi ile Yeşil Nokta Sanayi Ödülü’nü almaya hak kazandı.

02.12.2016 – Avrupa’nın ve dünyanın beşinci büyük cam ambalaj üreticisi Şişecam Cam Ambalaj, ÇEVKO Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri Töreni’ne katıldı. Şişecam Cam Ambalaj, ‘Cam Yeniden Cam’ projesi ile ‘Çevre Konulu Sosyal Sorumluluk Uygulamaları’ kategorisinde büyük ölçekli işletmeler arasında Yeşil Nokta Sanayi ödülünü almaya hak kazandı. Törene katılan Şişecam Cam Ambalaj Grup Başkanı Abdullah Kılınç ödülünü ÇEVKO Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Fügen Soykut’un elinden aldı.

Ödül töreninde konuşan Şişecam Cam Ambalaj Grup Başkanı Abdullah Kılınç, “Şişecam Cam Ambalaj olarak camın en doğal ve en sağlıklı ambalaj malzemesi olması bilincinden hareketle insana ve çevreye değer katmak için önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu bilinçle; tüm faaliyetlerimizi çevre dostu ve sürdürülebilir bir anlayışla yürütüyoruz. ‘Sürdürülebilirlik’ kavramını, sadece finansal devamlılık olarak değil, çevreyi, doğal kaynakları, müşterilerimizi ve değerlerimizi korumaya yönelik bütünleşik bir yaklaşım olarak ele alıyoruz. Doğal kaynakları en etkin şekilde kullanmayı, çevresel etkileri en aza indirmeyi ve enerji verimliliğini sürekli artırmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda başta cam ambalaj olmak üzere, cam atıkların toplanması ve geri dönüştürülmesi için tüm paydaşlara öncülük etme görevini gönüllü olarak üstlendik” dedi.

Kılınç sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizdeki cam geri dönüşüm altyapısını iyileştirmek ve ‘geri dönüşüm toplumu’na geçiş sürecini desteklemek için çalışıyoruz ve yurtdışı çalışmaları da takip ediyoruz. Bu kapsamda, 2011 yılında Türkiye’nin en kapsamlı sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ‘Cam Yeniden Cam’ projesini hayata geçirdik. Projeyle, cam geri dönüşüm oranını Avrupa seviyelerine çıkarmak hedefiyle, cam ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması için kamuoyunun bilinçlendirilmesi, cam ambalaj atığı toplama altyapısının geliştirilmesi, geri dönüşüm tesislerinin modernize edilmesi ve kapasitelerinin artırılması konularında yerel yönetimlerle işbirliği içinde çalışıyoruz.”

Camın geri dönüşümü için dönüşüm tesislerinin modernizasyonu ve toplama altyapısının geliştirilmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Kılınç, “Çalışmalarımızı bir ileri seviyeye taşımak için Şişecam Topluluğu olarak, Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile geri dönüşüm sektörünün sanayileşmesinde öncü olacak yeni bir işbirliğine imza attık. Dünyada bir ilk olan bu ortaklığın diğer geri dönüştürülebilir atıklar için de örnek teşkil etmesini arzuluyoruz” dedi. ÇEVKO Vakfı tarafından bu ödüle layık görülmenin gurunu yaşadığını dile getiren Kılınç, vakfın bu girişiminin birçok sektör ve firmaya da örnek olması gerektiğini vurguladı.

Türkiye’de sayıları gittikçe artan ‘Yeşil Nokta’ üyelerinin geri kazanım konusunda yasal sorumluluklarının ötesinde gerçekleştirdikleri örnek çalışmaları kamuoyu ile paylaşarak diğer firmaları da teşvik etmeyi amaçlayan ‘Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri’nde ödül almaya hak kazanan firmalar jürinin verdiği puanlar sonucunda belirleniyor.

Şişecam Cam Ambalaj Hakkında
Cam sektörünün küresel oyuncusu konumundaki Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Cam Ambalaj, günümüzde toplam 2,3 milyon ton/yıl üretim hacmiyle hem Avrupa’nın hem de dünyanın beşinci büyük cam ambalaj üreticisidir. Türkiye ile birlikte Gürcistan, Rusya ve Ukrayna olmak üzere 4 ülkede toplam 10 üretim tesisiyle faaliyetlerini sürdüren Şişecam Cam Ambalaj’ın satış gelirlerinin yarısı uluslararası satışlardan gelmektedir.
Türkiye pazarının lideri konumundaki Şişecam Cam Ambalaj gıda, su, maden suyu alkollü ve alkolsüz içecekler ile ecza ve kozmetik sektörlerine 6 cc'den 15000 cc'ye kadar çeşitli hacim ve renklerde cam ambalaj sağlamaktadır.
www.sisecamcamambalaj.com

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2016, 21:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER