SİNAN ERDEM’DE TRABZON-HAKKÂRİ KARDEŞLİĞİ

Trabzon’un kurtuluşunun 96. yıldönümü nedeniyle İstanbul Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen gecede Trabzon ve Hakkâri rüzgârları esti.

SİNAN ERDEM’DE TRABZON-HAKKÂRİ KARDEŞLİĞİ
SİNAN ERDEM’DE TRABZON-HAKKÂRİ KARDEŞLİĞİ

Trabzon’un kurtuluşunun 96. yıldönümü nedeniyle İstanbul Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen gecede Trabzon ve Hakkâri rüzgârları esti.

ANADOLU ATEŞİ RÜZGÂRI
Hakkâri Derneği’nin misafir olarak davet edildiği anma gecesinde Anadolu Ateşi’nin ser mircan, kolbastı ve horon figürleri büyük alkış aldı.

MUSTAFA ERDOĞAN: KARDEŞLİK PROJESİ
Gösteri sonrası konuşan Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan önemli bir kardeşlik projesinin tarafında olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

DULKADİROĞLU:40 YIL SONRASININ TOHUMLARINI EKİYORUZ
Trabzon Federasyonu Genel Başkanı Dr. Haydar Dulkadiroğlu " Bana göre bu tür etkinliklerin çok daha fazla yapılması gerekir. Hala birbirimize endişe ile yaklaşıyoruz, hala endişelerimiz var. Ama görüyoruz ki, korkulacak hiç bir şey yok. Herkes kendisinden emin olduktan sonra hiç kimsenin başkasından korkmasına gerek yok. Ben yaptığım her şeyden eminim. Hiçbir şeyden korkmuyorum. Bu olayla ilgili şunu söylüyorum. Ben yaptığım şeyin doğru olduğuna inanıyorum. 40 yıl sonra bugün yapmış olduğunu yanlış olduğumuzu düşünenler, bunlar 40 yıl sonra gerçek tabloyu gördüklerinde bunun doğru olduğunu görecekler. Biz burada 40 yıl sonrasının tohumlarını ekiyoruz. Keşke bugün inanmış olsalardı ve aramızla olmuş olsalardı. Tarihin çektiği bu fotoğrafta yer almamış olmanın büyük pişmanlığı içerisinde olacaklar. Sizler o fotoğrafta yer aldınız. Sizleri tebrik ediyorum, iyi ki varsınız. Seneye bu salonu bir milyon insanla dolduracağız. Sizin burada olmanız bana büyük heyecan vermiştir. Bazıları soruyor neden Hakkâri? Arkadaşlar Hakkâri ilimiz de Türkiye'nin 81 ilinden bir tanesidir. Hakkâri de olur, Şanlıurfa da, Diyarbakır da olur" şeklinde konuştu.

İstanbul Hakkârililer Derneği Başkanı Şemsettin Demir’de yaptığı konuşmada "Birileri Hakkârilileri o kadar kötü anlattı ki, insanlar bizden korkmaya başladılar. Ancak Haydar Başkan Hakkâri’ye yaptığı ziyarette canlı tanığı oldu ve Hakkâri insanının ne kadar misafirperver olduğunu gördükten sonra böyle bir etkinlikle bizleri konuk il olarak seçti. Bu gecede bizlere katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

RÜSTEM ZEYDAN: BİZ TRABZONLULARLA GERÇEK KARDEŞİZ
Eski Hakkâri Milletvekili Rüstem Zeydan’da “Ben burada milyonlarca yüreği burada görüyorum. Ben bütün Trabzonluları, Hakkârilileri burada hissediyorum. Sinan Erdem’de on binleri, milyonları görüyorum. Biz Trabzonlularla karındaş değil gerçek kardeşiz.” İfadelerini kullanarak birlik beraberlik mesajları verdi.




Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2014, 17:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER