Shopping Fest’te Büyüklere Müzikli Masallar!

Masal Yazarı - Performans Sanatçısı Arbil Çelen Yuca, bu yıl yedincisi düzenlenen İstanbul Shopping Fest kapsamında dört farklı alışveriş merkezinde ‘Büyüklere Müzikli Masallar’ anlatacak.

Shopping Fest’te Büyüklere Müzikli Masallar!
 Shopping Fest’te Büyüklere Müzikli Masallar!
Masal Yazarı - Performans Sanatçısı Arbil Çelen Yuca, bu yıl yedincisi düzenlenen İstanbul Shopping Fest kapsamında dört farklı alışveriş merkezinde ‘Büyüklere Müzikli Masallar’ anlatacak. Kendi yazdığı masalları, kült şarkılar, balatlar ve masallara özel besteler ile zenginleştirip canlı müzik eşliğinde anlatan Yuca, izleyenleri tıpkı çocukluklarında olduğu gibi sıra dışı bir yolculuğa çıkaracak.

Bu yıl yedinci kez düzenlenen İstanbul Shopping Fest’in ziyaretçileri, kendilerini büyüleyici bir yolculuğun içinde bulacak. Kendi yazdığı masalları, kült şarkılar, balatlar ve masallara özel besteler ile zenginleştirip canlı müzik eşliğinde anlatan Masal Yazarı - Performans Sanatçısı Arbil Çelen Yuca, festival kapsamında dört farklı mekanda etkinlik düzenleyecek.

1 - 16 Temmuz tarihleri arasında ‘Paylaşmak’ temasıyla gerçekleşen festivalde Yuca da, kıvılcımın aslında bizleri yakıp kavurabilecekken, paylaşınca nasıl hayat verdiğini anlatacak. Ücretsiz etkinliklerde masalları dinleyenler bu kez çocuklar değil, büyükler olacak.


Büyüklere Müzikli Masallar

7 Temmuz, 19.00 - Zorlu Center

8 Temmuz, 16.00 - Kapalıçarşı

13 Temmuz, 19.00 - Capitol

14 Temmuz, 18.30 – Palladium


Arbil Çelen Yuca hakkında:

Masal Yazarı ve Performans Sanatçısı Arbil Çelen Yuca, Adana’da doğdu. İlk masallarını beş yaşındayken salıncaktaki kardeşine anlattı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Şehir ve Bölge Planlama eğitimi almasına rağmen, öykü yazmaktan ve masal anlatmaktan hiç vazgeçmedi. Levent Kırca - Oya Başar Tiyatrosu’nda dansçılık ve oyunculuk, Nükhet Duru’nun orkestrasında vokalistlik yapan Yuca, çeşitli ulusal radyolarda program hazırladı ve dergilere öyküler yazdı. Oğlunun doğumunun ardından ona kendi dünyasından masallar anlatmayı seçince, masal anlatıcılığı yazarlığa dönüştü.

Arbil Çelen Yuca, ‘Masal Kafası’ olarak adlandırdığı çalışmalarını günümüzde üç farklı şekilde sürdürüyor. Kişiye özel masal kitapları yazan Yuca, bu masalları çizimleriyle süslüyor ve aynı zamanda seslendiriyor. Kurumsal şirketlere, eğitim kurumlarına özel masallar yaratıp anlatımını gerçekleştiriyor. Yuca yazdığı masalları ise, kült şarkılar, balatlar, masallara özel besteler ve dans performansı eşliğinde farklı etkinlik ve mekanlarda anlatıyor. Masallarına izleyicilerini de katan ve sürpriz oyunlarla kimi zaman onları masalın esas kahramanı haline getiren Yuca’nın performanslarında, çeşitli sanatçılar da enstrümanlarıyla yer alıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109