Semadan İstanbul Manzaraları

Sultanbeyli Belediyesi bünyesinde görev yapan Fotoğraf Sanatçısı Gökmen Kanberoğlu’nun fotoğraflarından oluşan “Semadan Payitaht İstanbul Manzaraları” isimli fotoğraf sergisi Galeri İstanbulensis’te açıldı.

Semadan İstanbul Manzaraları
HABERİN GALERİSİ
İSTANBUL MANZARALARI

İSTANBUL MANZARALARI

 
Tarihi Yarımada, boğazın incisi Kız Kulesi, görkemli Dolmabahçe Sarayı, Adalar, Haliç, Salacak, Haydarpaşa… Medeniyetler beşiği İstanbul’un saymakla bitmeyen eserleri Sultanbeyli Belediyesi fotoğraf sanatçısı Gökmen Kanberoğlu tarafından havadan fotoğraflandı.

Bir yıl boyunca helikopterle yaptığı çekimlerde Kanberoğlu, İstanbul’un ağırlıklı olarak tarihi yapılarını, ilçelerini ve önemli mekanlarını kayıt altına aldı. Aydos Kalesi’nden Galata Kulesi’ne, Adalardan, Beykoz’a, Taksim’den Bağdat Caddesi’ne kadar İstanbul’un birçok bilinen mekanı, Galeri İstanbulensis’te görücüye çıktı. 

50’ye yakın fotoğraftan oluşan serginin açılışı 16 Nisan günü, Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Dursun tarafından yapıldı. Kanberoğlu’nu çalışmasından dolayı tebrik eden Dursun, bu serginin belediye olarak sanata ve sanatçıya verdikleri değeri gösterdiğini, bu tarz değerli çalışmaları her zaman desteklediklerini söyledi.

İstanbul’u kuş bakışı seyretmek isteyenler için hazırlanan bu özel sergi, 30 Nisan gününe kadar, Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi içindeki Galeri İstanbulensis ‘te meraklılarını bekliyor.













Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2012, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER