Rize Ardeşen'de 'Formulaz' şenliği

Rize'nin Ardeşen İlçesine bağlı Tunca beldesinde ''3. Geleneksel Formulaz'' şenliği yapıldı. 81 tahta arabanın katıldığı yarışmada ilginç görüntüler yaşandı.

Rize Ardeşen'de 'Formulaz' şenliği
Redbull sponsorluğunda yapılan tahta araba şenliğine, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Ahmet Özyanık, Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, Tunca Belediye Başkanı Ahmet Topal'ın yanı sıra çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Formula-1 yarışlarının Türkiye'de bu yıl yapılmayacak olmasına atıfta bulunularak ''Formula giderse Formulaz gelir' sloganı ile düzenlenen Tahta Araba Şenliği'ne, yarışçılar 81 tahta araba ile katıldı.

Yarışlar, 18-40 ile 40 ve üzeri yaş kategorisi olmak üzere iki ayrı grupta yapıldı. Yarışmacılar, kendi tasarımları olan tahta arabalar ile yarışlara katıldı. Yarışta mücadele edecek olan ve sırma teli dışında metal aksamın yasak olduğu birbirinden ilginç tahta arabalar önce tanıtıldı. Arabaların, tek tek yarışmaya uygun olup olmadığı kontrol edildi.

-İLGİNÇ YÖN LEVHALARI-

Geçmişte yaşanan kazalar nedeniyle bu yıl yarışlarda güvenlik önlemleri alındı.

Yarış pistinde uçurum bölümlerinde saman balyaları ile koruma tedbiri alındı. Lastik ayakkabı ve kıl çorap giyen yarışmacılar kask, kolluk ve dizlik taktı.

Yol boyunca, 'Dikkat tahta araba çıkabilir', 'Uçuruma düşmek yasaktır', 'Sollama yapmak yasaktır' tabelaları dikkat çekti.

Yarışlarda sağlık ekipleri olası kazalarda yaralananlara müdahale etmek için beklerken, jandarma ekipleri de yol boyunca güvenlik önlemi aldı.

-UFAK KAZA VE YARALANMALAR YAŞANDI-

Yarışlarda 5'erli gruplar halinde start alan yarışmacılar bin 300 metrelik parkurda yarıştı.

Start bayrağı ile başlayan yarışta sürücüler yolda tehlikeli anlar yaşadı. Kimi tahta arabanın tekeri kırıldı, bazı arabalar devrildi, kırılan arabalar nedeniyle bazı yarışmacılar yarışı bırakmak zorunda kaldı.

Yarışlar sırasında Mustafa Çakırusta'nın ayağı burkuldu. Ambulansta ilk tedavisi yapılan Usta, hastaneye kaldırıldı. 3 yarışmacı kazalarda hafif şekilde yaralandı.

Öte yandan, yarışlar sırasında aniden bastıran yağmur yarışmacı ve izleyicilere zor anlar yaşattı. Bazı yarışmacılar yağmur nedeniyle yarışmayı tamamlayamadı
haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109