REMZİ YÜKSEL;"HER ŞEY SİNOP VE SİNOPLULAR İÇİN"

(SADER) Sinop Aile Dostluk Eğitim ve Kültür Derneği düzenleyecekleri Sinop Pirinç Festivali nedeniyle yerel basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geleldi.

REMZİ YÜKSEL;"HER ŞEY SİNOP VE SİNOPLULAR İÇİN"

 REMZİ YÜKSEL;"HER ŞEY SİNOP VE SİNOPLULAR İÇİN"

(SADER) Sinop Aile Dostluk Eğitim ve Kültür Derneği düzenleyecekleri Sinop Pirinç Festivali nedeniyle yerel basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geleldi.

Kısa adı SADER olan Sinop Aile Dostluk Eğitim ve Kültür Derneği Yönetimi, düzenleyecekleri Sinop Pirinç Festivali nedeniyle kahvaltılı toplantıda yerel basın mensuplarıyla bir araya gelerek konu ile ilgili açıklama yaptılar.
08-11 Kasım tarihleri arasında Maltepe Organik Pazar yerinin yanında, Sinop Pirinç Festivali ve Tüm Değerleriyle Yöresel Ürünleriyle Sinop Maltepe’de sloganıyla düzenleyecekleri etkinlikle ilgili basın mensuplarını bilgilendiren SADER Başkanı Remzi Yüksel, yapacağımız etkinliğin amacı Sinop ilimizi tanıtmak ve Sinoplular için bir şeyler yapmaktır dedi.


“SADER OLARAK DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”


SADER Başkanı Remzi Yüksel açıklamalarına şöyle devam etti: “Sinop Aile Dostluk Eğitim ve Kültür Derneği olarak gerek İstanbul'da gerek Sinop'ta faaliyetler yapıyoruz. Sinop’ta bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz Seyit Bilal Hazretleri Anma Programını her yıl Ağustos ayında yapıyoruz. Nasip olursa bunu geleneksel hale getirip devamlı yapacağız. İstanbul'da Sinoplu STK'ları bu güne kadar Sinop kültürüne ve değerlerine yeteri kadar el atmadı. Bizler SADER olarak bütün değerlerimize sahip çıkacağız ve bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz.”


“PROGRAMIMIZ 4 GÜN DEVAM EDECEK”


Yüksel; “Bugün ki toplantımızın amacı, 8-11 Kasım tarihlerinde Maltepe Organik Pazar alanı yanında 08.00-18.00 saatleri arasında Sinop'umuzun kültürünü ve değerlerini, Sinop’ta yetişen pirincimizi İstanbul'da yaşayan Sinoplulara, İstanbullulara ve tüm halkımıza tanıtacağız. Bu akşam saat 20.00’da açılışımız var, inşallah güzel bir açılış olacak. Programımız 4 gün devam edecek.  Tüm İstanbul'da yaşayan halkımızı, Maltepe'de ve diğer ilçelerde yaşayan Sinoplu hemşerilerimizi buraya bekliyoruz. Güzel bir festival olacak” dedi.

 
“YAPACAĞIMIZ BÜTÜN HİZMETLERİ SİNOP İÇİN SİNOPLU İÇİNDİR”

 
Bu işe platform kurarak başladık diyen Yüksel; “ Şu an da 12 tane derneğimiz var, bu alanda stantlarını kurdular. Biz bu festivali SADER Derneği öncülüğünde dernekler platformu olarak yapacağız. Festival süresince pirinç pilavımız olacak, kebabımız, kestanemiz olacak, yöresel ürünlerimiz olacak ve gelen misafirlerimize ikram edeceğiz. Ayrıca programımızın içinde Cumartesi günü saat 16.00-18.00 saatleri arasında Sinop’la ilgili her tür konunun konuşulacağı bir panelimiz olacak.  4 gün boyunca her akşam yöresel sanatçılarımız sahne alacaklar ve yöresel halk oyunlarımız sergilenecek.  Biz, SADER olarak Sinop'un değerlerine sahip çıkacağız. Bizim gibi diğer Sinoplu STK'larda sahip çıksın diyoruz. Yapacağımız bütün hizmetleri Sinop için Sinoplu içindir” diyerek duyarlı Sinoplu hemşerilerini davet ederek bu festivale destek vermelerini istedi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109