Ordululular Ataşehir'de Buluştu

Ataşehir Ordulular Derneği tarafından düzenlenen istişare toplantısına, Anadolu Yakasında bulunan Ordu Dernekleri başkan ve yöneticileri ile STK temsilcileri katılarak birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Ordululular Ataşehir'de Buluştu
Ordululular Ataşehir'de Buluştu

Ataşehir Ordulular Derneği tarafından düzenlenen istişare toplantısına, Anadolu Yakasında bulunan Ordu Dernekleri başkan ve yöneticileri ile STK temsilcileri katılarak birlik ve beraberlik mesajı verdiler.
Yapımcı-sunucu İrfan Şensoy’un sunumunu yaptığı kahvaltılı istişare toplantısına; TBMM Başkan vekili  CHP İstanbul Milletvekilleri Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, CHP Ordu Milletvekili  Seyit Torun, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Namık Sürmen ve Abdullah Der, Ataşehir Belediye Meclis üyeleri Merdan Özer ve Tuncay Akın Orhan, mahalle muhtarları, ORDEF Başkan yardımcısı Celalettin Dervişoğlu, İDOP Başkanı Cemil Can Dinç, İstanbul Anadolu Yakasında  bulunan Ordu derneklerinin başkan ve yöneticileri ile STK temsilcileri  katıldı.
 
Ataşehir Ordulular Derneği Başkanı Ertuğrul Köleoğlu yaptığı konuşmada;  bir araya gelmenin, birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekerek " Her sene Ataşehir Ordulular Derneği olarak geleneksel hale getirdiğimiz toplantılarımıza bu yıl tüm Anadolu yakasındaki Ordulular dernek ve STK temsilcilerini bir araya getirmeyi planladık ve bugün birlikteliğimiz adına başarmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Çünkü biz bir aileyiz. Ataşehirde imkânlarımız dâhilinde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz çalışmaların sonunda böyle bir istişare kahvaltısında sizlerle bir araya gelme ihtiyacı duyduk.  Burada muhtarlarımızla, meclis üyelerimizle beraber Ordu’ya bir katkı sunma çabasını verdik. Huzurlarınızda hepsine teşekkür ediyorum. Ataşehir’de 45 bin nüfus ve 14 bin 880 seçmenle iyi bir sıradayız. Hak ettiğimiz noktalarda olmadığımızı düşünüyoruz. Hiç bir ayırım yapmadan diğer siyasi parti temsilcilerini de buraya davet ettik. Ne enteresandır ki bugün aynı saatte bir kahvaltı daha düzenlenmiş. Dolayısıyla davetimize iştirak etmediler. Katılımınızdan dolayı hepinize yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.


CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi de yaptığı konuşmada; "Orduluların İstanbul'un ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal yaşamında çok büyük role sahipler. İstanbul’un en güçlü, en organize hemşehri derneklerinin başlarında geliyorlar. Her yıl İstanbul’un Anadolu Yakasında Orduluların mutlaka bir etkinliğine katılırım. Yine bugün, bu organizasyonu birlikteliğin bir gücü olarak görüyorum. Burası bir siyaset ortamı değil. Birlik, dayanışma ve kardeşliğin ortamıdır” dedi.
 
CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun da; “Bu büyük metropolde kaybolmamak için geleneklerimizi, göreneklerimizi, bağlılığımızı yaşatmak için derneklerin önemi büyük.  İmkanlarım dahilinde etkinliklere katılıyorum ve Ordu’nun her köşesinden hemşerilerimle bir araya gelerek onlarla buluşarak hasret gideriyorum. Bölgemizle ilgili sorunlarımızı konuşuyoruz.  Çözümleri konuşarak baskı unsuru oluyoruz. Bu anlamda da bu tür etkinlikleri önemsiyor ve önemli buluyorum. İstanbul’da üç yüze yakın derneğimiz var. Hiç biri tabela derneği değil. Hepsi de aktif. Burada bulunan basınımızla birlikte sorunlarımızı dile getirerek çözüm üretiyorlar. Sizler bu büyük kentte siyasetçi, iş adamı, STK temsilcileri olarak toplumun bütün kesimlerinde etkilisiniz. Bu gücünüzü hep birlikte Ordumuz ve ülkemizin geleceği için kullanmak zorundayız. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek çözüm üretmek zorundayız. Bu anlamda her zaman emrinizdeyim. Bu güne kadar verdiğiniz destek ve katkılar için hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek sizlerle birlikte güzel olacak” şeklinde konuştu.
 
Kalabalığı görmekten mutlu olduğunu ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ; “Katıldığım birkaç toplantıda kadın arkadaşlar yoktu. Burada kadınları görmek beni daha da mutlu etti. Bu bir başlangıç olsun. Erkek dostlarımız bir daha ki toplantıya eşleri ile gelmelerini bekliyorum. Anne tarafım Ordu Mesudiyeli. Ataşehir’de Orduluların dayanışmasını görmeyi, birlik ve beraberlik içinde hareket etmelerini önemsiyorum. Metropoller bizleri yutuyor. Dolayısıyla bizler sevinci, acıyı birlikte paylaşmaya alışmış bir millet olduğumuz için bunu ancak dernekler aracılığıyla bir arada durabiliyoruz. Birliğiniz, dirliğiniz bozulmasın diyorum, İyi ki varsınız” diye konuştu.
 
İlk defa belediye başkanı olarak İstanbul’da siyaset yaptığını söyleyen Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar;  “Ordu’da 1986 yılında Gençlik Komisyonları kurmakla başlayan siyasi hayatım derneklerde devam etti. 30 yıldır bu hayatın içindeyim. Yöremizin yapısı dolayısıyla çok göç verdik. Ordu bizim için çok önemli. Hangi siyasi partiden olursa olsun önceliğimiz hizmet olmalı. Partiler birer araç. Ordunun değerlerini taşıyan bir kardeşiniz olarak, ortak değerleri büyütmeye çalışıyorum. Eğer Ataşehir Ordulular Derneğinin bir gücü varsa, yerel yönetimlerden aldığı güçtür önemli olan.  Bu nedenle Ataşehir Belediye başkanı battal İlgezdi’ye çok teşekkür ediyorum. Bizimde çalışmalarımızda örnek aldığımız bir belediye başkanımızdır” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER