Önce Yediler, Sonra ektiler

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde gerçekleştirilen "Çilek Çocuk Şenliği"nde çocuklar çilek hasadı yaptı, doyasıya çilek yedi.

Önce Yediler, Sonra ektiler

Önce Yediler, Sonra ektiler
Muğla'nın Seydikemer ilçesinde gerçekleştirilen "Çilek Çocuk Şenliği"nde çocuklar çilek hasadı yaptı, doyasıya çilek yedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası kapsamında düzenlenen Tarım Çocuk Haftası Etkinlikleri son hız devam ediyor.

Çilek Çocuk Şenliği

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası kapsamında düzenlenen "Tarım Çocuk Haftası Etkinlikleri" Çilek çocuk şenliği ile çocukların gönlünü feth etti. Önce hasat yapan çocuklar daha sonra topladıkları çilekleri yedi; şenlik çocukların çilek fidesi ekmesiyle devam etti.

Seydikemer İlçesi Döğer Ali Hilmi Yonca Döğerli İlkokul ve Ortaokul öğrencileriyle yapılan etkinlikte İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Doğadan Öğreniyorum” projesi kapsamında güvenilir gıda, sağlıklı gıda ve gıda israfını önlemeye yönelik eğitimleri verildi. Ardından okul bahçesinde tüm okul öğrencilerinin katılımıyla şiirler okundu, şarkılar söylendi ve dans yarışmaları yapıldı.

Muğlalı Tarım Müdürü Saylak Bölgenin En Sevilen İnsanı!

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’ın katılım sağladığı şenliğe ünlü TV sunucularından doğa dostu Güven İslamoğlu’ da katıldı.  Muğlalı olan Saylak, yangın öncesi ve sonrası bölgedeki halkla girdiği iletişim ve bölgede yaptığı şenliklerle halkın sorunlarına değinince gönülleri feth etti.  Çilek çocuk şenliğine de katılan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak şenlikte çocukların yoğun ilgisine maruz kaldı. Halk oyunlarıyla devam eden şenlik öğrencilerin okuduğu şiirler, öğretmenleri Ege Can Türkoğlu eşliğinde söyledikleri şarkılarla ve renkli danslarıyla devam etti.

Murat Kılıç’a ait işletmeye ziyaretle devam eden etkinlik çilek şapkalı öğrencilerin çilek hasadı ile devam etti. Bol bol çilek yiyen ve çilekli süt içen öğrencilerin her biri “1963’ten Günümüze Ata Tohumları Projesi” kapsamasında domatesi biber, patlıcan, karpuz, salatalık ve çilek fidesi dikti.

"Tarım geleceğimiz, geleceğimiz çocuklar ilkesiyle çalışmalarımız ileriki günlerde de devam edecek"

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak konuşmasında “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası kapsamında düzenlediğimiz Tarım Çocuk Haftası Etkinlikleriyle çocuklarımıza tarımı sevdirmek, doğa bilinci aşılamak, ata tohumlarının önemini anlatmak ile suyun tasarruflu kullanılması, güvenilir gıda ve gıda israfının önlenmesi gibi kavramları kazandırmak için çalışmalar yapıyoruz. Bugünde Seydikemer ilçesinin Döğer mahallesinde Berrici Çilek İşletmesinde Çilek Çocuk Şenliği düzenledik. Çalışmalarımız bunlarla sınırlı değil. Bu yıl Birleşmiş Milletler tarafından ölçekte küçük değerde büyük kıyı balıkçılığı ve su ürünleri yılı ilan etmesi nedeniyle bu hafta sevgi evlerinden çocuklarımızı ve Yenice okulundan öğrencilerimize yönelik teknik gezi düzenledik. İki gün boyunca su ürünleri sektörünü tanıttık. Teknik ekibimiz eşliğinde balık yemledik, balıkçılığı ve denizlerin sürdürülebilirliğini anlattık. Ayrıca 32 bin öğrenciyi hedeflediğimiz “Tinga ve Dedektifler” adlı interaktif tiyatro gösterimiz devam ediyor. Tarım geleceğimiz, geleceğimiz çocuklar ilkesiyle bu gibi çalışmalarımız ileriki günlerde de devam edecek.” dedi. 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109